VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

EXTRA VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud juli 2009

  1. Aankondigingen
  2. Agenda
  3. Verenigingsinformatie

15 augustus: Vivarium barbecue 2009

Ook dit jaar organiseren we weer een Vivarium Barbecue 2009. Op zaterdag 15 augustus rond twee uur 's middags verwachten we jullie aan de Hulstbosakker 57 te Eindhoven. We vragen wel dat iedereen die er graag bij wil zijn zich so spoedig mogelijk, maar uiterlijk 7 augustus, aanmeldt bij Gerard Vermeulen, 040 - 2489 890 of

Gerard organiseert de barbecue dit jaar, dus aanmelden bij hem en graag ook melden met hoeveel personen je komt: partners en kinderen zijn uitdrukkelijk ook welkom! De exacte kosten zijn nog niet bekend, maar we verwachten dit jaar maximaal zo'n € 12,&ndash te kunnen aanhouden.

Namens het bestuur,
Eric van de Meerakker.

Aankondigingen

50% korting op kaartjes voor Best Zoo!

Na de aanbieding van Zoo Parc Overloon hebben we nu ook van Best Zoo (voorheen dierenpark De Vleut) een aanbieding gekregen om kaartjes te kopen met vijftig procent korting. Het normale tarief voor een toegangskaartje is € 11,– (t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 11 € 9,50, 65+ € 10,–), wij betalen dus € 5,50 per kaartje. De kaartjes zijn te gebruiken voor volwassenen, kinderen en 65-plussers, er is geen minimum of maximum aantal kaarten dat kan worden besteld en ze zijn onbeperkt geldig! U mag ook in uw directe omgeving navragen of er nog meer belangstellenden zijn.

Iedereen die gebruik wil maken van deze aanbieding, kan dat (bij voorkeur) per email via of telefoon op 0499 - 329 126 of 06 - 2707 6762 aan mij laten weten en het totaalbedrag overmaken op de girorekening van Vivarium, rekeningnummer 1113703 ten name van "Penningmeester Vivarium" en onder vermelding van "Best Zoo" en het aantal kaarten dat u wilt bestellen. Bestellingen worden pas verwerkt als de betaling binnen is! We hoeven niet alle kaarten in een keer te bestellen, daarom zal ik bestellingen doorsturen op dinsdag 21 juli en dinsdag 18 augustus.

Zodra uw kaarten binnen zijn krijgt u bericht, eenmaal binnen kunnen ze gratis worden afgehaald op de Vivarium bijeenkomsten of bij ondergetekende aan de Groningenlaan 3 te Son, wel tevoren graag even bellen wanneer u langs wilt komen. Als u graag wilt dat de kaarten naar u worden toegestuurd, dan graag € 1,– extra overmaken (meer mag natuurlijk ook en komt ten goede aan de clubkas).

Namens het bestuur,
Eric van de Meerakker.

Goed tehuis gezocht voor jonge vuurbuikpadjes

We kregen vorige week een telefoontje, gevolgd door de volgende email:

Ik heb u gesproken door de telefoon omtrent mijn vuurbuikpadjes die met hun tweeën in een klein terrarium huizen. Deze beide dieren heb ik georven en probeer ze zo goed mogelijk te verzorgen. Nu zijn er echter een hele berg dikkoppen bijgekomen en er zijn al meerderen uitgegroeid tot kleine kikkertjes. Ik heb een klein bakje, dus het puilt uit. Voeren van de kleine dieren is heel moeilijk en ook voor de dikkoppen is het bakje uitermate ongeschikt.

Mijn vraag (verzoek) aan vivariumleden: is er iemand die deze diertjes gratis van mij wil overnemen? Zo gaat de een na de ander dood en dat doet me verdriet.

Ik woon in het centrum van eindhoven.
En natuurlijk hoop ik dat er een liefhebber in uw vereniging is die deze dieren van mij wil overnemen.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Henny van Ginkel

Mocht iemand interesse hebben in de dikkoppen en jonge vuurbuikpadjes, neem dan even contact op met mij, dan geef ik haar telefoonnummer.

Eric van de Meerakker

06 - 2707 6762

Goed tehuis gezocht voor aquarium Gerrit Udink

We zoeken op korte termijn een goed tehuis voor het aquarium van Gerrit Udink. Voor wie dat aquarium niet kent of niet precies kent, het is een aquarium van 100 bij 50 bij 50 centimeter, een hoeklijnaquarium, maar wel met siliconenkit verlijmd, inclusief meubel en toebehoren.

Als iemand interesse heeft, neem dan zo spoedig mogelijk even contact op met Edith de Jongh, email of telefoon 06 - 2221 3754.

Tweedehands aquarium te koop bij Dierenspeciaalzaak Vaartbroek

Dierenspeciaalzaak Vaartbroek heeft momenteel een tweedehands aquarium te koop, met de afwijkende afmetingen van 80 bij 80 bij 80 centimeter. De bak moet snel weg, dus wie belangstelling heeft, neem direct contact op via telefoon 040 - 2412 512 of ga even kijken in de winkel aan het Wijngaardplein 14 te Eindhoven.

Herkansing excursie Plantenkwekerij Westerhoven

Helaas is de vorige keer gebleken dat de belangstelling om Geerts' Plantenkwekerij in Westerhoven te bezoeken, te klein is geweest om de excursie door te laten gaan. Daarom willen we graag gebruik maken van de alternatieve mogelijkheid, om deze excursie alsnog te laten doorgaan in september.

Iedereen die belangstelling heeft om mee te gaan op deze excursie (zie de vorige nieuwsbrief voor een uitgebreider verhaal), kan zich aanmelden bij Ferdie Gosselink, email of telefoon 06 - 2486 5247 en geef even door met hoeveel personen je wilt komen en op welke dagen in september je wel of niet kunt. Hopelijk is er nu wel veel belangstelling!

Namens de activiteitencommissie,
Eric van de Meerakker.

Excursie 3 of 4 oktober: Zierfische & Aquarium 2009?

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt in Duitsland weer de "Zierfische & Aquarium" beurs plaats, zoals ook in onze kalender staat:

1 t/m 4 oktober: "Siervissen & Aquarium" show Duisburg (D)

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 oktober organiseert Zoo Zajac de twaalfde Siervissen & Aquarium show in de Krachtcentrale van het landschapspark Duisburg-Noord aan de Emscherstrasse 71 te Duisburg (Duitsland). "De grootste aquariumshow ter wereld." Open van 9 tot 18 uur, toegang 10 euro, kinderen tot 6 jaar gratis. Toegang geldt ook voor de gelijktijdig plaatsvindende Internationale Cichlidendagen, zie hieronder. Meer informatie via website www.zajac.de.

We willen hierbij graag de belangstelling onder onze leden peilen om gezamenlijk naar deze beurs te gaan. Deze beurs vormde de inspiratie voor de mensen van het Veni Vidi Vissie forum om de Vvvivarium beurs in Utrecht te gaan organiseren. Wie al op deze laatste beurs in Utrecht is geweest, weet ongeveer wat hij kan verwachten, maar dan in de overtreffende trap!

Iedereen die belangstelling heeft om mee te gaan op deze excursie kan zich aanmelden bij ondergetekende, email of telefoon 0499 – 329 126.

Namens de activiteitencommissie,
Eric van de Meerakker.

Excursie: Aquazoo Dusseldorf, november?

Naast bovenstaande beurzen is bij het bestuur het idee gerezen om te kijken of er voldoende belangstelling is om excursie naar de Aquazoo in Dusseldorf te organiseren. Daphnia Boxtel is er een paar jaar geleden geweest en een van de bestuursleden was zo enthousiast dat hij onderstaande beschrijving op de NBAT site heeft geschreven:

Excursietip voor iedere aquarist

door R. Smetsers, A.V. Daphnia, Boxtel

AV Daphnia uit Boxtel heeft een bezoek gebracht aan het Löbbecke Museum + Aquazoo in Düsseldorf, Duitsland. In de ruim 6.800 m² tentoonstellingsruimte treft men onder meer aan: 650 levende diersoorten, zo'n 80 aquaria met een totale inhoud van 613.000 liter water, een tropische hal met 62 landschapsterraria, een ruimte voor insecten met meer dan 230 vitrines en presentatietafels, grotere voorwerpen en speciale tentoonstellingen.

Ook kan men hier vele mineralen zien, stenen uit allerlei landen van de wereld. Er is ook een verzameling van ca 200.000 weekdieren en wetenschappelijke documentatie. Er zijn gigantische gezelschapsaquaria, halfrond, ca 3.50 m hoog en 15 à 25 m lang! Geweldig! Ook zeer interessant zijn de vele andere gezelschapsaquaria, aquaria met cichliden (o.a. uit het Malawi- en Tanganjikameer), vele zeeaquaria, waaronder ook zeer grote halfronde van 15 à 25 m lang en 3.50 m hoog, met o.a. zeeschildpadden, haaien en kaaimannen.

Wij vonden ook de vlinderverzameling zeer de moeite waard. Het was een geweldig fijne en leerzame dag, die we iedere aquariumvereniging kunnen aanraden voor een dagje uit. U zult er geen spijt van hebben.

Het adres is: Löbbecke Museum + Aquazoo, Kaiserwerter Strasse 380 (in Nordpark), D - 40200 Düsseldorf, tel. 0049-211-89-96150 en 89-94493.

Als je met de auto gaat: vanaf Duisburg via de B8, vanaf Krefeld de A52 en vanaf Neuss de B7. Verder volg je de borden met 'Messe- Stadion'. Kom je in de buurt, dan staan er borden met 'Löbbecke Aquazoo'. Veel plezier met deze prachtige vissen-, planten- en andere showaquaria.

Iedereen die belangstelling heeft om mee te gaan op deze excursie kan zich aanmelden bij ondergetekende, email of telefoon 0499 – 329 126.

Namens de activiteitencommissie,
Eric van de Meerakker.

Agenda

Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 142). We beginnen om 20 uur (tenzij anders aangegeven).

De agenda ziet er voor de rest van 2009 als volgt uit:

  Datum   Activiteit Locatie
za 15 aug Vivarium Barbecue bij Gerard Vermeulen, Hulstbosakker 57 Eindhoven
di   8 sep wordt momenteel nog vastgesteld Kadans
di 13 okt Eddy Leysen: "Filters en filtersystemen" Kadans
di 10 nov wordt momenteel nog vastgesteld Kadans
di   8 dec wordt momenteel nog vastgesteld Kadans

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. juli 2009

Aangesloten bij de N.B.A.T. en de N.B.B.Z.

Voorzitter
Edith de Jongh
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
Public Relations
Jan van Zeeland
Matterhorn 41
5624 NR Eindhoven
040 - 2260 051
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Ereleden Joop Brokke  
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie

De Vivariumcontributie bedraagt € 28,25 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
N.B.A.T./Het Aquarium € 27,– per jaar,
Dream Reef (zeew., Ned.) € 20,– per jaar.

Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis HEEVIS
Schootsestraat 138
5616 RH Eindhoven
040 - 2510677
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
Jan v.d. Spekstraat 29
5701 BW Helmond
0492 - 534387
Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
Lau Mazirellaan 259
2525 ZM Den Haag
06 - 55855252
Aquabeek Aquabeek
Sint Magdalenaweg 6
5423 XK Handel
0492 - 325366
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen Aquarium Coenen
Kon. Julianaweg 21
5684 VA Best
0499 - 395000
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.