VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud februari 2014

 • Aankondigingen
 • Verslagen
 • Artikelen
 • Agenda
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 11 februari: "Het starten en houden van een zeeaquarium"

  Op deze avond presenteert de heer Roland de Buyst uit Ekeren (B) zijn lezing "Starten en houden van een zeeaquarium".
  Hij bespreekt en toont de materialen die er nodig zijn voor het houden van zo'n aquarium, de opbouw ervan en ook de voor de beginner meest geschikte vissen.
  Natuurlijk zijn er ook plaatjes van goed draaiende zeewateraquaria.

  Zowel leden als overige belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond vanaf 20.15 uur in zaal Kraaihei van de Kadans aan de St. Jozeflaan 1 te Best.
  Hopelijk mogen wij u weer in grote getale verwelkomen!

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink

  Aanbieding ledenkorting "Houden van Vissen"

  Het bestuur ontving een email van de uitgever van het tijdschrift "Houden van Vissen" met een interessante aanbieding voor verenigingsleden:

  Beste aquariumliefhebber,

  In 2012 hebben wij besloten om binnen onze uitgeverij speciaal voor de aquarium- en vijverliefhebbers het tijdschrift "Houden van Vissen" 4x per jaar als een glossy magazine op de markt te brengen.
  Inmiddels 8 nummers verder heeft deze uitgave zich kunnen verzekeren van een zeer professionele redactie met diepgravende artikelen.

  De distributie van "Houden van Vissen" geschied op abonnementenbasis of via de verkoop in boekhandels en kiosken.
  Middels de boekhandel en kiosken is het voor ons zeer moeilijk om tussen honderden andere tijdschriften de juiste plek te vinden, want onder welke categorie plaats je een tijdschrift als "Houden van Vissen"?

  "Houden van Vissen" kost in de boekhandel € 6,75 en voor 4 nummers op abonnementenbasis € 24,50 bij automatische incasso.

  Een collega aquariumvereniging met 100 leden benaderde ons onlangs met het verzoek of er ook een mogelijkheid bestond voor een collectief abonnement, daar 80 leden hier dan graag gebruik van wilde maken.

  Wij hebben dit verzoek als volgt uitgewerkt, wij zenden de vereniging in pakketvorm 4x per jaar van elke editie de gevraagde aantallen toe á € 12,50 per jaar voor vier nummers.
  De vereniging zorgt voor verdeling onder de opgegeven leden en ontvangt van ons een totaal rekening.
  Hiermee besparen uw leden meer dan 50% op de normale verkoopprijs.

  Mocht uw vereniging ook gebruik willen maken van deze service, dan is het beantwoorden van deze mail voldoende en zullen wij contact met u opnemen.
  Mocht het zo zijn dat u "Houden van Vissen" nog niet kent, dan zenden wij u graag vrijblijvend een kennismakingsexemplaar toe, in de bijlage treft u alvast een impressie.

  Uw prachtige hobby verdient een glossy tijdschrift, met prachtige reportages, landscaping technieken en de nieuwste ontwikkeling op het gebied van "Houden van Vissen".

  Met vriendelijke groet,

  Hans te Kloeze
  Algemeen directeur

  Logo Publishing House

  Postbus 119
  7000 AC DOETINCHEM
  Tel.: 0314-340150
  Fax: 0314-346675
  h.tekloeze@publishinghouse.nl
  www.Hengelsporthuis.com

  Bijlage:
  Impressie Houden van Vissen

  Klik op het plaatje hierboven om de impressie in te zien. Op de verenigingsbijeenkomsten hebben we overigens ook oudere exemplaren ter inzage.

  Als u via Vivarium een abonnement op "Houden van Vissen" wilt nemen, laat dit dan even weten aan uw secretaris, email: of per telefoon: 0499 – 329 126. Let op: het blad wordt dus niet thuisgestuurd, u zult het moeten ophalen bij de vereniging!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2014 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  11 feb Roland De Buyst: "Starten en houden van een zeeaquarium" Kadans
  di  11 mrt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 apr wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  13 mei wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 juni wordt nog bekendgemaakt Kadans
  juli/aug
  zomervakantie
   
  di    9 sep wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  14 okt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 nov wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    9 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  Kalender

  15 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  15 februari: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 15 februari organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  1 maart: Zeewaterdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 1 maart organiseert Zoo Zajac een zeewaterdag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  2 maart: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 2 maart organiseert TER een terrariumbeurs in ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te Hasselt (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  2 maart: Opendeurdag en beurs Libramont (B)

  Op zondag 2 maart organiseert de aquariumvereniging van Libramont een opendeurdag en beurs van vissen, planten en materiaal aan de Rue du Village 17 te Libramont (België). Open van 9u30 tot 17 uur. Meer informatie op www.aqualibramontois.be

  8 maart: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 8 maart organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de

  8 maart: 5e Killivisdag Neuss (D)

  Op zaterdag 8 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de zesde Neusse Killivisdag in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 11u30 met de eerste lezing, tweede lezing om 13u30, grote beurs om 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  15 maart: Regenboogvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 15 maart organiseert Zoo Zajac een regenboogvissendag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  22 maart: Bijeenkomst WAP Maarn

  Op zaterdag 22 maart organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur.

  22 maart: Uitslagavond NBAT district Noord-Nederland Hoogezand

  Op zaterdagavond 22 maart organiseert het district Noord-Nederland van de NBAT de uitslagavond van de districtskeuring in De Reensche Compagnie aan de Tak van Poortvlietstraat 361 te Hoogezand. Open vanaf 20u.

  22 en 23 maart: Equarium 2014 Nieuwegein

  Op zaterdag 22 en zondag 23 maart organiseert Equarium "Twee dagen vol inspiratie, informatie, verkoopstands, ruilbeurs, live muziek en wedstrijden met geweldige prijzen. EQUARIUM is hèt Live en Online hobby evenement van 2014 voor de aquarium-, terrarium- en koi-liefhebber. " in Home Boxx aan de Symfonielaan 1 te Nieuwegein. Open van 10u tot 17u30, toegang € 10,–. Meer informatie op www.equarium.eu

  23 maart: Ruilbeurs Izegem (B)

  Op zondag 23 maart organiseert Danio Rerio Izegem "de ruilbeurs door hobbyisten voor hobbyisten" in de zaal Mandeldaele aan het Emelgemseplein 5 te Izegem-Emelgem (België). Aanbod voor zowel vijver-, aquarium- en terrariumliefhebbers; van dieren tot materialen. Meer informatie op website www.daniorerio.be.

  23 maart: Reptilica 's Hertogenbosch

  Op zondag 23 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Maaspoort Sports & Events aan de Marathonloop 1 te 's Hertogenbosch. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50.

  28 t/m 30 maart: congres AKFB Gosselies (B)

  van vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart is het jaarlijkse congres van de AKFB in het hotel van het vliegveld van Charleroi aan de Chaussee de Courcelles 115 te Gosselies (België). Meer informatie is te vinden op website www.akfb.be.

  29 maart: Uitslag districtskeuring Brabant Tilburg

  Op zaterdag 29 maart organiseert Ons Genoegen de districtsavond met de uitslag van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT.

  29 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 29 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  29 maart: Vijverdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 29 maart organiseert Zoo Zajac een evenement ter gelegenheid van de opening van het vijverseizoen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  30 maart: aquarium-/terrariumdag Ecaussines (B)

  Op zondag 30 maart organiseert de Société Aquariophile et Terrariophile d'Ecaussinnes een aquarium- en terrariumdag in de Foyer Culturel de l'Avedelle aan de Rue Eloi Désiré Marbaix 24 te Ecaussinnes d'Enghien (België) Om 10 uur is er een lezing over boomkikkers, om 14 uur een lezing over nano-zeewateraquaria. Er is ook een lunch georganiseerd à € 10,–. Meer informatie op www.sate-asbl.be

  5 april: Aquascapingdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 5 april organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de firma Dennerle een aquascapingdag met lezingen, workshops en demonstraties in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  6 april: Daphnia beurs Boxtel

  Op zondag 6 april organiseert Daphnia weer de Daphnia beurs, "de grootste en gezelligste beurs van Zuid-Nederland voor alle aquarium / terrarium bezitters," in het Baanderheren-College, ingang Van de Voortweg 14 te Boxtel. De beurs is open van 10 tot 15 uur, entree € 3,–. Meer informatie op website www.daphniaboxtel.nl

  13 april: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zondag 13 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 52e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  13 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 13 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  19 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 19 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  26 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 26 april organiseert Betta Buggenhout hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium en met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 22 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. Februari 2014

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester a.i.
  Gerard Vermeulen
  Hulstbosakker 57
  5625 VS Eindhoven
  040 - 2489 890
  2e penningmeester i.o.
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid/Bibliotheek
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Redactie
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Ereleden Joop Brokke  
   
  Website / Email
  www.AV-Vivarium.net

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 29,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 16,– + € 18,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT, af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.