VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud maart 2015

 • Aankondigingen
 • Verslagen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 10 maart: A. Sanderse "Hoe biologisch is een aquarium?"

  Op dinsdag 10 maart a.s. komt een oude bekende, landelijk zeer graag geziene en ervaren spreker, de heer Albert Sanderse, voor zijn lezing "Hoe biologisch is een aquarium" naar onze vereniging.

  Een samenvatting van hem wat ons te wachten staat:

  We gaan schrikken, want hij gaat ons heel veel over planten en het aquarium zelf vertellen. Niet alles is zo logisch als het lijkt. Na heel veel onderzoek is hij tot de ontdekking gekomen dat het aquarium houden zoals het vroeger werd gedaan nog niet eens zo slecht is. Natuurlijk, een aquarium moet er fraai uit zien. Het moet echt een pronkstuk zijn in de huiskamer. Maar daarbij willen we niet te strak gebonden zijn aan regeltjes die door anderen voor ons zijn opgesteld. Een aquarium moet toch in de kamer staan zoals jij het mooi vindt. Waar we wel en niet rekening mee moeten houden wordt deze avond óók verteld. Het is natuurlijk niet zo dat je cichliden bij de kardinalen moet houden, en er moeten geen brakwatervissen in een zoetwateraquarium worden gehouden en de temperatuur moet vanzelfsprekend aan alle eisen voldoen. Maar daarnaast zijn er nog vele methoden om toch een goed en mooi aquarium te hebben zonder dat dat je daarbij financieel bijna total loss gaat.

  Tot zover een korte samenvatting van het betoog van de spreker. Dient nog vermeld te worden dat dhr. Sanderse zelf een experimenteel aquarium heeft opgezet, dat we via de foto en een stukje film zelf mogen beoordelen. Het is een lezing met dia's en gesprek van voor uit de zaal omdat Albert van mening is dat het contact met de spreker ook heel wat waard is. We kunnen ons bij deze mening van harte aansluiten.

  Gezien de zéér grote en lange ervaring van de heer Sanderse belooft het een leerzame, leuke en gezellige avond te worden.
  Daarom verwachten wij weer een grote opkomst in zaal Kraaihei van De Kadans aan de St Jozefstraat 1 in Best.

  De avond begint zoals gewoonlijk om 20.15 uur.

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink.

  Uitnodiging 7 maart: Uitslag Districtskeuring 2015

  We ontvingen de uitnodiging hieronder. Als er belangstelling is om de uitslagavond te bezoeken en eventueel samen te rijden, neem dan even contact op met de secretaris.

  Uitnodiging: Uitslag Districtskeuring 2015

  Aan alle besturen, leden en hun partners van de Brabantse aquariumverenigingen.

  Op zaterdag 7 maart 2015, aanvang 19.00 uur, wordt in locatie "De Walnoot", Reginahof 1 (zijstraat Van Beekstraat) te Boxtel, de uitslag van de Districtskeuring 2015 bekendgemaakt.

  A.V. Daphnia Boxtel organiseert voor u deze avond.

  We nodigen daarom alle Brabantse aquariumverenigingen, hun besturen, leden en hun partners uit om dit op een gezellige manier met ons te vieren.
  Wij heten u welkom met een heerlijk kopje Brabantse koffie, terwijl we via een groot scherm met z'n allen kijken wat voor moois er te zien is bij de deelnemers die dit jaar aan de keuring van 2015 hebben deelgenomen.

  Rond de klok van 20:00 uur kunt u genieten van een Indisch buffet. Hiervoor kunt u zich opgeven tot 1 maart, de kosten hiervoor bedragen slechts 10,– euro p. persoon.

  Ook zullen we een loterij houden met prachtige prijzen.

  Voor we de uitslag bekendmaken zal er ook nog een leuke verrassing zijn.

  Dus mensen geef u tijdig op, wij hopen er met u allen een gezellige avond van te maken!

  Tot ziens op 7 maart

  Namens Voorzitter A.V. Daphnia Boxtel,
                 Wim van de Langenberg

  Wie gaat er mee naar Burgers' Ocean?

  Het bestuur is voornemens om een excursie te organiseren naar Burgers' Ocean inclusief een rondleiding achter de schermen. Om dat te kunnen gaan organiseren willen we wel graag een idee hebben hoeveel leden er belangstelling voor hebben om daar aan deel te nemen. Laat daarom even aan iemand van het bestuur weten (bijvoorbeeld door te antwoorden op de nieuwsbrief email) of je graag mee zou willen gaan en zo ja, met hoeveel personen!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker.

  Verslagen

  Concept notulen jaarvergadering 2015

  De notulen van de jaarvergadering van 13 januari staan in concept op de Vivarium website, in het deel van het archief dat alleen voor leden toegankelijk is. Op- en aanmerkingen graag naar mij, zodat ik ze deze maand definitief kan maken.

  Bij voorbaat dank,
  Eric van de Meerakker.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2015 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  za   7 mrt Uitslagavond districtskeuring,
  aanvang 19u
  Reginahof 1
  Boxtel
  di  10 mrt A. Sanderse: Hoe biologisch is een aquarium? Kadans
  di  14 apr wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  12 mei wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    9 juni wordt nog bekendgemaakt Kadans
  juli/aug
  zomervakantie
   
  di    8 sep wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  13 okt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 nov wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het jaarprogramma 2015 van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er voor de komende twee maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma   2 mrt De Siervis lezing/doe avond  
  za    7 mrt
  Allen
  Uitslag districtskeuring Daphnia
  ma   9 mrt MRC Breda Doorstart of opnieuw beginnen Piet de Leeuw
  di   10 mrt Vivarium Hoe biologisch is een aquarium? Albert Sanderse
  di   17 mrt De Kempvis Malawi Walter Deproost
  do  19 mrt * Ons Genoegen    
  ma 31 mrt Xiphophorus Garnalen Adri Holstein
  ma   6 apr * De Siervis    
  ma 13 apr Daphnia Wat kan je doen met achterwanddecoraties? Ton Verhoeven
  ma 13 apr MRC Breda Vijverlezing Hans Meulblok en
  Theo van Meegen
  di   14 apr Vivarium Wordt nog bekendgemaakt  
  do  16 apr * Ons Genoegen    
  di   21 apr De Kempvis Wandeling Mari de Bijl
  ma 27 apr Xiphophorus Zeven jaar Districtskeuringen Hans en Theo

  Kalender

  7 maart: Zeewaterdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 7 maart organiseert Zoo Zajac een zeewaterdag met lezingen en productpresentaties in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  7 maart: Aquariumbeurs Hannover (D)

  Op zaterdag 7 maart organiseert aquarumvereniging Hannover Ost een aquariumbeurs in school Roderbruch aan de Rotekreustrasse 23 te Hannover (Duitsland). Open van 15 tot 17 uur. Meer informatie op www.vereinsfreunde-hannover-ost.de.

  8 maart: aquariumbeurs Biskirchen (D)

  Op zondag 8 maart organiseert aquariumvereniging 1980 Biskirchen een vissen- en plantenbeurs op de bovenverdieping van de oude school aan de Schulstrasse 12 te Leun/Biskirchen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquarium-club-biskirchen.de

  14 maart: Regenboogvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 14 maart organiseert Zoo Zajac een regenboogvissendag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  14 en 15 maart: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 14 en zondag 15 maart organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open van 10 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  15 maart: Cichliden- en siervissenbeurs Viernheim (D)

  Op zondag 15 maart organiseert aquariumvereniging Cichliden Freunde Viernheim een cichliden- en siervissenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Lampertheimer Weg 11 te Viernheim (Duitsland). Open van 9u30 tot 12 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.cichliden-freunde.de.

  21 maart: 7e Killivisdag Neuss (D)

  Op zaterdag 21 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de zevende Neusser Killivisdag in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 11u30 met de eerste lezing, tweede lezing om 13u30, grote beurs om 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  21 en 22 maart: 3e Int. WAC-meeting Dülmen (D)

  Op zaterdag 21 en zondag 22 maart wordt de derde internationale WAC-meeting georganiseerd in het hotel Dülmener Hof aan de Halterner Strasse 178 te Dülmen (Duitsland). "WAC" staat voor West-Afrikaanse Cichliden. Het tweedaagse programma begint op zaterdag om 10 uur, op zaterdag zijn er drie lezingen en een forumdiscussie, op zondag drie lezingen, een beurs en afsluitend een loterij. Toegang tot de meeting is gratis. Meer informatie op website wacmeeting2015.wix.com/wac-meeting-2015.

  22 maart: Ruilbeurs Izegem (B)

  Op zondag 22 maart organiseert Danio Rerio Izegem "de ruilbeurs door hobbyisten voor hobbyisten" in de zaal "Mandeldaele" aan het Emelgemseplein 5 te Izegem-Emelgem (België). Aanbod voor zowel vijver-, aquarium- en terrariumliefhebbers; van dieren tot materialen. Open van 10 tot 17 uur, gratis toegang. Meer informatie op website www.daniorerio.be.

  22 maart: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 22 maart organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te Hasselt (België). Open van 11 tot 15 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  27 t/m 29 maart: congres AKFB Gosselies (B)

  van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart is het jaarlijkse congres van de AKFB in het hotel van het vliegveld van Charleroi aan de Chaussee de Courcelles 115 te Gosselies (België). Meer informatie is te vinden op website www.akfb.be.

  28 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 28 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  28 maart: Malawicichlidendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 28 maart organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de DCG AK Ostafrika een Malawicichlidendag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  28 en 29 maart: Tentoonstelling en beurs Darmstadt (D)

  Op zaterdag 28 en zondag 29 maart organiseert aquarium- en terrariumvereniging Hottonia hun voorjaarstentoonstelling en vissen- en plantenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Judenteich 16 te Darmstadt (Duitsland). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 2,–, kinderen gratis. Meer informatie op www.hottonia.de

  29 maart: Terrariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 29 maart organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  29 maart: Tentoonstelling en beurs Darmstadt (D)

  Op zondag 29 maart organiseert aquarium- en terrariumvereniging Hottonia hun voorjaarstentoonstelling en vissen- en plantenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Judenteich 16 te Darmstadt (Duitsland). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 2,–, kinderen gratis. Meer informatie op www.hottonia.de

  11 april: beurs A Franière (Namen, B)

  Op zaterdag 11 april organiseert de Société Aquariophile Wallonne een beurs aan de Rue Deminche 15 te A Franière (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  11 april: Aquascapingdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 11 april organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de firma Dennerle een aquascapingdag met lezingen en workshops in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  12 april: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zondag 12 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 54e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  12 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 12 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  18 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  18 april: Aquariumbeurs Hannover (D)

  Op zaterdag 18 april organiseert aquarumvereniging Hannover Ost een aquariumbeurs in school Roderbruch aan de Rotekreustrasse 23 te Hannover (Duitsland). Open van 15 tot 17 uur. Meer informatie op www.vereinsfreunde-hannover-ost.de.

  19 april: Visbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 19 april organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14 uur tot 16u30, toegang € 2,–. Meer informatie op website www.sagittaria.de.

  19 april: Cichliden- en siervissenbeurs Viernheim (D)

  Op zondag 19 april organiseert aquariumvereniging Cichliden Freunde Viernheim een cichliden- en siervissenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Lampertheimer Weg 11 te Viernheim (Duitsland). Open van 9u30 tot 12 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.cichliden-freunde.de.

  25 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 25 april organiseert Betta Buggenhout hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium; met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 19 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  25 en 26 april: Beurs en Koikampioenschap Kalkar (D)

  Op zaterdag 25 en zondag 26 april organiseert Interkoi een beurs en Europees Koikampioenschap in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Meer informatie op www.interkoi.de.

  26 april: Terrariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 26 april organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  2 mei: Guppy- en andere levendbarendendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 2 mei organiseert Zoo Zajac een guppytentoonstelling en aanbiedingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  3 mei: Cichlidencongres Arlon (B)

  Op zondag 11 mei (Pinksteren) organiseert de Aqua Club Arlon het negentiende cichlidencongres in het Maison de la Culture aan het Parc des Expositions 1 te Arlon (België). Aanvang 8 uur, lezingen van Wolfgang Staeck om 10 en 14 uur, beurs open om 16 uur. Meer informatie op www.aqua-club-arlon.be.

  3 mei: Terrariumbeurs Hannover (D)

  Op zondag 3 mei organiseert Terrariumbeurs Hannover een terrariumbeurs in de Glashalle van het Hannover Congres Centrum aan de Theodor-Neuss-Platz 1-3 te Hannover (Duitsland) Open van 10 tot 16 uur, toegang € 7,–, kinderen tot 14 jaar € 3,–. Meer informatie op www.terrarienboerse-hannover.de.

  8 t/m 10 mei: Animal Event Hilvarenbeek

  Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei vindt Nederlands grootste dierenevenement Animal Event plaats in Event Center Beekse Bergen aan de Beekse Bergen 1 te te Hilvarenbeek, met voor jong en oud van alles te doen op dierengebied. Open van 10 tot 17 uur, toegang € 15,50, kinderen tot 12 jaar € 13,–, kinderen tot 3 jaar gratis. Parkeren € 5,–. Online kaartjes kopen met € 1,50 per kaartje korting kan op de site www.animal-event.info, waarop ook veel meer informatie te vinden is over alle activiteiten. Honden zijn ook van harte welkom en je kunt met je hond deelnemen aan diverse workshops.

  9 mei: AquaTerra event Berkel en Rodenrijs

  Op zaterdag 9 mei organiseert www.gifkikkers.nl een AquaTerra event in 't Manneke aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. Open van 10 tot 15 uur, entree € 2,50, kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer informatie op aquaterra-event-2015.webnode.nl en www.facebook.com/aquaterraevent2015.

  9 mei: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 9 mei organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  10 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 10 mei organiseert TER een terrariumbeurs aan de Van Rysselberghedreef 2 in het Citadelpark B te Gent (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  10 mei: Terrariumbeurs Osnabrück (D)

  Op zondag 10 mei organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Osnabrück beurs in de Gartlage Halle aan de Schlachthofstrasse 48 te Osnabrück (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de.

  14 t/m 17 mei: Aquarium- en terrariumshow Neeroeteren (B)

  Van donderdag 14 tot en moet zondag 17 mei organiseert Maroni Maaseik ter gelegenheid van hun vijftigjarig jubileum een aquarium- en terrariumshow in het Cultureel Centrum Neeroeteren aan het Schotisplein 2 te Neeroeteren (België). Open van 10 tot 22 uur.

  17 mei: Cichliden- en siervissenbeurs Viernheim (D)

  Op zondag 17 mei organiseert aquariumvereniging Cichliden Freunde Viernheim een cichliden- en siervissenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Lampertheimer Weg 11 te Viernheim (Duitsland). Open van 9u30 tot 12 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.cichliden-freunde.de.

  23 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 23 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  30 mei: Gifkikkerdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 30 mei organiseert Zoo Zajac een gifkikkerdag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  30 mei: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 30 mei organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquarium- en terrariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de.

  31 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 31 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  31 mei: Internationale aquariumbeurs Belgrade (B)

  Op zondag 31 mei organiseert de InterClub Aquariophilie et Ichtyologie Francophone de negende Internationale Aquariumbeurs in zaal André Guisset aan de Rue do Bia Bouquet 2 te Belgrade (Namen – België). Open van 10 tot 15 uur, toegang € 2,–. Meer informatie op de (franstalige) website: www.icaif.be.

  6 juni: Vijverdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 6 juni organiseert Zoo Zajac een vijverdag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  7 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 7 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  14 juni: Houtlandse ruilbeurs Torhout (B)

  Op zondag 14 juni organiseert Skalaar Torhout de achttiende Houtlandse aquarium, terrarium en vijver ruilbeurs in zaal "Sparrenhove" aan de Herderstraat 3 te Torhout (België). Open van 9u30 tot 16 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  20 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  21 juni: Cichliden- en siervissenbeurs Viernheim (D)

  Op zondag 21 juni organiseert aquariumvereniging Cichliden Freunde Viernheim een cichliden- en siervissenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Lampertheimer Weg 11 te Viernheim (Duitsland). Open van 9u30 tot 12 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.cichliden-freunde.de.

  27 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 27 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, barbecue open vanaf 17 uur, toegang gratis, deelname barbecue "aan anti-crisisprijzen". Meer informatie op www.betta.be.

  4 juli: Labyrintvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 4 juli organiseert Zoo Zajac een labyrintvissendag en bettatentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  5 juli: 26e LimBeurs Houthalen-Helchteren (B)

  Op zondag 5 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de 26e LimBeurs in instituut Don Bosco aan de Don Boscostraat 6 te Houthalen-Helchteren (België). Open van 10 tot 16 uur. Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  11 juli: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 11 juli organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  19 juli: Cichliden- en siervissenbeurs Viernheim (D)

  Op zondag 19 juli organiseert aquariumvereniging Cichliden Freunde Viernheim een cichliden- en siervissenbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Am Lampertheimer Weg 11 te Viernheim (Duitsland). Open van 9u30 tot 12 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.cichliden-freunde.de.

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. Maart 2015

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Algemeen bestuurslid
  Vacature
   
   
   
   
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.AV-Vivarium.net

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 29,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 16,– + € 18,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT, af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.