VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud november 2017

 • Aankondigingen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging contributie-inning

  Deze maand gaat de contributie-inning voor 2018 weer van start. Let s.v.p. op dat u niet ons oude ING-rekeningnummer gebruikt, die rekening hebben we dit jaar opgeheven! Ons actuele rekeneningnummer kunt u ook vinden onderaan deze nieuwsbrief of op onze website.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Aankondiging bijeenkomst 14 november: eigen avond

  Op dinsdag 14 november a.s. vindt onze maandelijkse bijeenkomst plaats.
  Omdat we eigenlijk ons budget voor lezingen dit jaar al hebben verbruikt wordt dit weer een "eigen avond". Op deze avond is er gelegenheid voor een divers aantal activiteiten: discussie, films, watermetingen etc.

  Deze avond is ook bij uitstek een gelegenheid voor een kleine of grote eigen inbreng van de leden. Wult u graag iets bespreken? Heeft u vragen? Heeft u iets gezien of gelezen op Internet en wilt u daar wat meningen van andere leden over horen? Heeft u een film gemaakt van uw aquarium? Bent u iets tegengekomen op vakantie? Nu is er alle tijd voor!

  Mocht u een idee hebben voor een discussie of een vraag of anderszins, laat dit als het even kan tevoren weten aan het bestuur, dan kunnen we het onderwerp misschien voorbereiden.

  Ter herinnering nog even de beste manier om water voor een meting te vervoeren:
  U neemt een goed afsluitbare fles of pot van minimaal een halve liter. Deze spoelt u eerst uit met heet water. Vervolgens drie keer goed uitspoelen met het te meten aquariumwater.
  Tenslotte vult u de fles/pot tot de nok met het te meten water, zodat er geen lucht meer in zit. Lucht heeft namelijk invloed op het meetresultaat, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

  Wij verwachten weer een heel gezellige avond waarop iedereen, óók belangstellende niet-leden, van harte welkom is.
  Het adres: zaal "Kraaihei" van "Kadans" aan de St. Jozefstraat 1 te Best.
  Aanvang van de avond 20.15 uur.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Aankondiging huiskameravond 17 november: Dennis Louwers

  Terug van weggeweest, de interessante huiskameravonden. We beginnen met de eerste huiskameravond bij Dennis Louwers. Hij heeft drie aquariums in zijn huiskamer staan, waarvan er één een biotoop aquarium is.

  Lijkt het u gezellig om een avondje aquariums te kijken en te kletsen met andere Vivariumleden, dan nodigen wij u van harte uit op vrijdag 17 november vanaf 20.00 tot de laatste weer vertrekt.

  Hopelijk dus tot ziens op 17 november op de Ajaxlaan 57 te Eindhoven!

  Namens het bestuur,
  Dennis Louwers

  Vooraankondiging bijeenkomst 12 december: eigen avond/eigen lezing

  Het ziet er naar uit dat we ook in december in principe weer een eigen avond hebben, zoals hierboven aangegeven omdat we ons budget voor lezingen dit jaar al hebben verbruikt. Omdat we nog wat tijd hebben tot 12 december, kunnen we als bestuur nog beter eventuele vragen of suggesties voorbereiden die aangedragen worden door onze leden. Daarom we horen graag van jullie waar dat dan over mag gaan! Dus heb je een vraag of suggestie, graag even doorgeven aan het bestuur.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Advertenties

  Aangeboden: Roze tetras en slakkenetende slakken

  Sophie Verstappen is door tijdgebrek gedwongen met de aquariumhobby te stoppen. Ze heeft nog tien roze tetra's (Hyphessobrycon sp.) en een flink aantal slakkenetende slakken (Anatome helena) die een nieuw onderkomen zoeken. Graag zo spoedig mogelijk afhalen, aangezien ze over twee weken haar aquarium wil opruimen.

  Je kunt met haar contact opnemen per email:

  Aangeboden: aquarium 100x30x30

  We ontvingen onlangs een email van Ton Huijsmans uit Tilburg. Zijn zoon heeft jarenlang een aquarium gehad, die is inmiddels al lang het huis uit en dhr. Huijsmans wil het aquarium nu ook graag kwijt. De maat is 100x30x30 en er zit een lichtkap, onderkast en pomp bij.

  Je kunt met hem contact opnemen per email:

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2017 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  14 nov Eigen avond Kadans
  VR 17 nov Huiskameravond bij Dennis Louwers Eindhoven
  di  12 dec Eigen avond/eigen lezing Kadans
   
  2018
   
  di  16 jan Nieuwsjaarsreceptie/Jaarvergadering Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma   6 nov De Siervis Uitslag huiskeuring Adrie Holstein
  ma 13 nov MRC Breda uitslag huiskeuring  
  ma 13 nov Daphnia Boxtel Lezing kogelvissen/zeewater Wendy Geerts/
  George Hop
  di   14 nov Vivarium Eigen avond  
  do  16 nov Ons Genoegen De mooiste aquariumplanten Sanderse
  di   21 nov De Kempvis Planten kweken + warmtewisselaar Patrick Merkelbach
  ma 27 nov Xiphophorus Jaaroverzicht Hans en Theo
  ma 11 dec De Siervis Voorzet jubileumtentoonstelling  
  ma 11 dec MRC Breda Quiz  
  di   12 dec Vivarium Eigen avond/eigen lezing  
  do  14 dec * Ons Genoegen    
  ma 18 dec Xiphophorus Quizavond Joop en Jo
  di   19 dec De Kempvis Evaluatie "verenigingskeuring" Peter-Jan Taheij

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  November

  18 en 19 november: Vivarium 2017 Nieuwegein

  Op zaterdag 18 en zondag 19 november vindt de negende editie plaats van de Vivarium beurs. Meer informatie is te vinden op website www.vivariumbeurs.nl.

  25 november: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 25 november organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  25 november: Open Dag WAP Maarn

  Op zaterdag 25 november organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een open dag in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur. Meer informatie op www.waterplanten.org.

  26 november: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 26 november organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  December

  2 december: Ongewerveldendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 2 december organiseert Zoo Zajac in samenwerking met Dennerle een ongewerveldendag met lezingen, produktpresentaties en een garnalententoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  9 december: bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 9 december organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  9 december: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 9 december organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  16 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 16 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Januari 2018

  21 januari 2018: Siervis Aqua Terra Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

  Op zondag 21 januari 2018 organiseert De Siervis de dertiende Siervis Aquarium Nieuwjaarsbeurs in het Sint-Oelbert Gymnasium aan de Warandelaan 3 (ingang Paterserf 16) te Oosterhout (N.B.). Open van 11 tot 15 uur, entree € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.desiervis.nl. Zie voor een routebeschrijving www.oelbert.nl/contact/

  22 januari: Reptilica Gorinchem

  Op zondag 21 januari organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de evenementenhal aan de Franklinweg 2 te Gorinchem (gratis parkeren). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  Verenigingsinformatie

  opgericht 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. november 2017

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Algemeen bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Algemeen bestuurslid i.o.
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 31,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 17,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 40,– per jaar.
  N.B.A.T. en Het Aquarium (alleen digitaal) € 31,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.