VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud december 2018

 • Aankondigingen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst december: Erik Prins met "Optimaal aquariumplanten groeien"

  Beste leden,

  Hierbij alweer de laatste lezing van 2018.

  we sluiten in stijl af, met een plantenlezing, want aquariumplanten zijn het hart van het aquarium. Deze avond zal Erik Prins ons meenemen in de wereld van de aquariumplanten en wat er nodig is om ze te laten groeien. Veel aquariumplanten golden tot voor kort als moeilijk of niet houdbaar, maar tegenwoordig gaat dat beter, door verbeterde kennis van het aquariumhouden en de eisen van de aquariumplanten.

  In deze lezing zullen verschillende factoren naar voren komen waarmee u aquariumplanten optimaal kunt laten groeien. Niet alleen de voeding die de planten nodig hebben wordt besproken, maar ook de andere factoren die u kunt beïnvloeden in uw aquarium, zoals licht, stroming en bodem.

  Er komen deze avond ook zeker mooie aquariums voorbij en er is in de lezing ook ruimte voor vragen van jullie, bijvoorbeeld waarom moet pH onder de 7 zijn, wat is de beste KH en GH?

  Kortom een zeer gezellige, leuke leerzame lezing. We komen ook nu weer bijeen in zaal Kraaihei van de Kadans aan de St. Jozefstraat 1 in Best, we beginnen om kwart over acht.

  Ik hoop jullie allen te zien op deze avond.

  Groeten,
  Marc Hennequin

  Eerste aankondiging nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering 15 januari 2019

  Op dinsdag 15 januari 2019 (nog even onder klein voorbehoud dat de zaalhuur inderdaad wordt bevestigd) zullen we zoals gebruikelijk weer onze gecombineerde jaarlijkse algemene ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie organiseren, daarom nu alvast wat huishoudelijke zaken.

  Dit wordt de agenda:

  Agenda jaarvergadering 2019

  1. Opening
  2. Mededelingen
  3. Ingekomen stukken
  4. Notulen vorige jaarvergadering
  5. Verslag secretaris
  6. Verslag ledenadministratie/penningmeester en begroting
  7. Verslag diverse commissies
   1. Kascontrole
   2. Website en nieuwsbrieven
   3. Activiteiten
  8. Verkiezingen bestuur en commissies
   1. Bestuur/ledenadministratie
    • Voorzitter
    • Bestuurslid
   2. Kascontrole
   3. Activiteiten
   4. Public relations
  9. Activiteiten 2019
  10. Rondvraag/WVTTK
  11. Sluiting

  Om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn aan de formaliteiten in de jaarvergadering en ons te kunnen concentreren op de hoofdzaken, wat dit jaar vooral de bestuursverkiezingen zullen zijn, willen we u vragen om vooraf de notulen van vorig jaar door te lezen, deze staan binnenkort op onze website in het archief. Op de jaarvergadering zelf hoeven we dan alleen nog eventuele op- en aanmerkingen te noteren en geen tijd te nemen om ze ter plekke nog door te lezen. Ook het jaarverslag van de secretaris zal binnenkort op de website te vinden zijn, lees dit ook even door, dan kunnen we dat ook snel afhameren.

  Dit jaar treden er twee bestuursleden af, meer hierover is verderop in deze nieuwsbrief te vinden. We verzoeken eventuele kandidaten voor de functie van voorzitter en/of bestuurslid om zich zo snel mogelijk te melden bij de secretaris.

  Als u vooraf meer wilt weten over de financiële cijfers dan kunt u contact opnemen met de penningmeester.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Veranderingen in het Vivarium bestuur in 2019: we zoeken een nieuwe voorzitter!

  Dit jaar treden er door omstandigheden, buiten het rooster van aftreden, twee Vivarium bestuursleden af: Marc Hennequin en Ferdie Gosselink. Marc heeft door omstandigheden zijn aquarium moeten opruimen en heeft toen ook besloten om zijn lidmaatschap bij Vivarium op te zeggen en een andere hobby op te pakken. Van Marc kregen we het volgende mailtje:

  Via deze weg wil ik het bestuur en de leden bedanken voor de fijne tijd, samenwerking en het vertrouwen in mij als bestuurslid. Leden ik hoop dat ik jullie allen mooie lezingen heb kunnen bezorgen, ik hoop dat jullie er van genoten en van geleerd hebben.

  Groeten,
  Marc Hennequin

  Naast Marc heeft ook Ferdie Gosselink besloten om te stoppen als voorzitter, hij blijft lid maar wil het graag rustiger aan doen.

  Dit betekent dat we dit jaar dus twee bestuursleden verliezen, waardoor we onder het in onze statuten aangegeven minimum van vijf bestuursleden komen. We zijn dan ook op zoek naar minstens een nieuw bestuurslid, liefst als voorzitter, omdat deze, ook alweer volgens de statuten, door de ledenvergadering in functie moet worden gekozen. We ontvangen dus graag aanmeldingen van leden die zich als voorzitter of bestuurslid willen inzetten voor onze vereniging! Aanmelden kan vanaf nu en tot de jaarvergadering bij de secretaris.

  Mochten we geen nieuwe voorzitter vinden dan zullen we binnen het bestuur bezien hoe we diens taken samen kunnen oppakken/verdelen zodat de vereniging verder kan gaan, ook al hebben we dan een vacature voor de functie van voorzitter, en we hopelijk in de loop van het jaar toch weer een nieuwe voorzitter kunnen vinden. Maar een extra bestuurslid erbij zou dan toch wel heel welkom zijn!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  NBAT natuurstudieweek 21 tot 28 juni 2019

  De NBAT-commissie Natuurstudieweken organiseert jaarlijks een natuurstudieweek, in 2019 is dit alweer de 65e, van 21 tot 28 juni in Eys. Om u een kleine indruk te geven staat hieronder de inleiding van de volledige uitnodiging:

  Tekening en calligrafie: Lotty Sonnenberg.
  Natuurstudieweek 2019

  We gaan dit jaar voor de 65e keer met aquarium-, terrarium- en andere natuurliefhebbers, in familiaire sfeer op stap in het prachtige landschap van Zuid-Limburg en omstreken, om te genieten van de natuur. We mijden brede wegen zoveel mogelijk en lopen over wandelpaden door landerijen en bossen. Hierbij komt iedere natuurliefhebber aan zijn of haar trekken, of dit nu op vogel-, planten-, insecten- of ander gebied is, of om alleen maar van de natuur te genieten. Onderweg en na afloop van de wandeling is er weer de mogelijkheid ervaringen met andere liefhebbers uit te wisselen of te bespreken. Ook is er literatuur aanwezig om iets uit te zoeken of planten te determineren.

  De volledige uitnodiging en een terugblik van vorige natuurstudieweken kunt u vinden op www.daniorerio.nl onder het kopje Natuurstudieweek.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker.

  Advertenties

  Aangeboden tegen vrijwillige bijdrage: keramieken filterpijpjes

  Gerard Swemmers heeft een aantal liters keramische filterpijpjes ter beschikking gesteld, deze zijn voor belangstellenden te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage aan de Vivarium verenigingskas.

  Als je belangstelling hebt voor (een gedeelte van) deze filterpijpjes, neem dan contact op met de secretaris.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2018 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  11 dec Erik Prins: Optimaal aquariumplanten groeien Kadans
   
  — 2019 —
   
  di  15 jan Nieuwjaarsreceptie/jaarvergadering Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  Agenda 2019

  De onder voorbehoud van bevestiging geplande agenda voor 2019 ziet er als volgt uit:

  Let op: in mei en juni 2019 plannen we onze bijeenkomsten op de eerste dinsdag van de maand!

  Datum Activiteit Locatie
  di  15 jan 2019 Nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering Kadans
  di  12 feb 2019 Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  12 mrt 2019 Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  za 16 mrt 2019 Uitslag Districtskeuring Xiphophorus Oss
  di    9 apr 2019 Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    7 mei 2019 Filip Maes Kadans
  di    4 juni 2019 Watermeetavond Kadans
  juli – sep 2019
  — zomervakantie —
  di    8 okt 2019 Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  12 nov 2019 Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 dec 2019 Wordt nog bekendgemaakt Kadans

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — December —
  di     4 dec De Kempvis Verenigingsactiviteit; nog in te vullen  
  ma 10 dec MRC Breda Huldiging jubilarissen  
  ma 10 dec Daphnia Eigen avond met uitslag huiskeuringen  
  di   11 dec Vivarium Optimaal aquariumplanten groeien Erik Prins
  ma 17 dec Xiphophorus Eindejaarquiz Hans, Theo en Joop
  do  20 dec Ons Genoegen Presentatie advieskeuring Hans Kiers
  — Januari 2019 —
  ma 14 jan MRC Breda Jaarvergadering  
  ma 14 jan Xiphophorus Jaarvergadering  
  di   15 jan Vivarium Nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering  
  do  17 jan Ons Genoegen Quiz Frans Smulders
  ma 21 jan Daphnia Algemene ledenvergadering en nieuwjaarsborrel  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  December

  15 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  30 december: Reptielenbeurs Recklinghausen (D)

  Op zondag 30 december organiseert Reptilienboersen.de een internationale terrariumbeurs in de Vestlandhalle aan de Kurt-Oster-Strasse 2 te Recklinghausen (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  2019

  Januari

  12 januari: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 12 januari organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  13 januari: Vivaristiekbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 13 januari organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria "de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek" in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14 tot 16 uur, toegang € 2,–. Meer informatie op website www.sagittaria.de.

  20 januari: Reptilica Gorinchem

  Op zondag 20 januari organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de evenementenhal aan de Franklinweg 2 te Gorinchem (gratis parkeren). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  27 januari: Siervis Aqua Terra Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

  Op zondag 27 januari organiseert De Siervis de veertiende Siervis Aquarium Nieuwjaarsbeurs in het Sint-Oelbert Gymnasium aan de Warandelaan 3, ingang Paterserf 16 te 4904 PA Oosterhout (N.B.). Open van 11 tot 15 uur, entree € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.desiervis.nl. Zie voor een routebeschrijving www.oelbert.nl/contact/.

  Februari

  1 t/m 3 februari: Huisdierenbeurs Hannover (D)

  Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari organiseert Supreme Heimtiermessen een huisdierenbeurs met internationale garnalenkampioenschappen op het Messegelände te Hannover (Duitsland). Geopend van 10 tot 18 uur. Meer informatie op www.heimtiermesse-hannover.de.

  3 februari: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 3 februari organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11 tot 15 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  10 februari: Terraria Zwolle

  Op zondag 10 februari organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  16 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 16 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Maart

  9 maart: beurs Floreffe (B)

  Op zaterdag 9 maart organiseert de Société Aquariophile Wallonne een beurs in de Salle Communale aan de Rue Joseph Piret 2-16 te Floreffe (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie op saw-namur.be.

  9 maart: DKG RG West Killivisdag Neuss (D)

  Op zaterdag 9 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een killivisdag met lezingen en grote beurs in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Open van 11u30 tot 16 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  10 maart: Beurs Sirault (B)

  Op zondag 10 maart organiseert Le Botia Club de Saint-Ghislain de vijfde aquariumbeurs gecombineerd met een levendbarendendag in de Salle Omnisports aan de Rue des Déportés 76 (tegenover de kerk) te Sirault (Saint-Ghislain, België). Open van 10 tot 14 uur, daarna van 14u30 tot 16u30 een lezing over Goodeidae door Ronny Vannerom. Entree gratis.

  15 t/m 17 maart: International WAC meeting Dülmen (D)

  Van vrijdagavond 15 tot en met zondagmiddag 17 maart organiseert de West African Cichclids group hun zevende internationale WAC meeting met lezingen, loterij en beurs in Hotel Merfelder Hof aan de Borkener Strasse 60 te 48249 Dülmen (Duitsland). Meer informatie op wacmeeting.nl.

  16 maart: Uitslagavond districtskeuring Oss

  Op zaterdag 16 maart organiseert Xiphophorus Oss de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT. Meer informatie volgt.

  17 maart: Twentse Aqua-Terra beurs Almelo

  Op zondag 17 maart organiseert Betta Splendens de Twentse Aqua-Terra beurs in wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof 51 te Almelo. Meer informatie volgt op www.in-almelo.com/avbsa.

  23 en 24 maart: SA-MAD meeting regio Amersfoort

  Op zatedag 23 (hele dag) en zondagochtend 24 maart organiseert SA-MAD hun tweede event met lezingen en hobbybeurs in de regio Amersfoort. Meer informatie volgt op sa-mad.com.

  30 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 30 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  April 2019

  6 april 2019: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zaterdag 6 april 2019 organiseert Dendrobatidae Nederland hun 62e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  13 april 2019: bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 13 april 2019 organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  14 april 2019: Nationale Cichlidendag Odijk

  Op zaterdag 14 april 2019 organiseert de NVC weer de Nationale Cichlidendag met beurs in Dorpshuis Odijk aan het Rijneiland 7 te 3984 MA Odijk, open van 10 tot 16 uur. Meer informatie op www.nvcweb.nl.

  20 april 2019: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 april 2019 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  21 april 2019: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 21 april 2019 organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  27 april t/m 1 mei: Aqua-terra expo Torhout (B)

  Van zaterdag 27 april tot en met woensdag 1 mei organiseert Skalaar Torhout ter gelegenheid van het zeventigjarig jubileum de aqua-terra expo, een aquarium- en kunsttentoonstelling met als specialiteit biotoop-vivaria in de grote kapel Ten Walle aan de Bruggestraat 12 te 8820 Torhout (België). Open op zaterdag van 13 tot 21 uur, op zondag en woensdag van 10 tot 21 uur en op maandag en dinsdag van 17 tot 21 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  Mei 2019

  5 mei: Reptielen- en amfibieënbeurs Hamme (B)

  Op zondag5 mei organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging een grote reptielen- en amfibieënbeurs in zaal "H@ambiance" aan het Kaaiplein 35 te 9220 Hamme (België). Info: www.vlaamse-terrariumvereniging.be.

  11 en 12 mei 2019: Interkoi en Aquaristiek Kalkar (D)

  Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 organiseert Interkoi een beurs met het Europees Koikampioenschap, Betta kampioenschap, aquaristiek, Bonsai en nog veel meer in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Open van 9u30 tot 18 uur, prijzen zijn te vinden op de website. Meer informatie op www.interkoi.de.

  25 en 26 mei 2019: Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 organiseert de Koiclub Nederland de tiende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  Juni 2019

  7 t/m 9 juni 2019: IRG Jaarcongres Bad Salzdetfurth (D)

  Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni 2019 organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in het relaxa hotel Bad Salzdetfurth aan de An der Peesel 1 te 31162 Bad Salzdetfurth (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  15 juni 2019: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 juni 2019 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  23 juni 2019: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 23 juni 2019 organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  Juli 2019

  7 juli 2019: 29e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 7 juli 2019 organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  Verenigingsinformatie

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. december 2018

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 22,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.