VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud januari 2019

 • Aankondigingen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst januari: nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering

  Zoals al in de vorige nieuwsbrief aangekondigd zullen we op dinsdag 15 januari zoals gebruikelijk weer onze gecombineerde jaarlijkse algemene ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie houden.

  Dit is de agenda:

  Agenda jaarvergadering 2019

  1. Opening
  2. Mededelingen
  3. Ingekomen stukken
  4. Notulen vorige jaarvergadering
  5. Verslag secretaris
  6. Verslag ledenadministratie/penningmeester en begroting
  7. Verslag diverse commissies
   1. Kascontrole
   2. Website en nieuwsbrieven
   3. Activiteiten
  8. Verkiezingen bestuur en commissies
   1. Bestuur/ledenadministratie
    • Voorzitter
    • Bestuurslid
   2. Kascontrole
   3. Activiteiten
   4. Public relations
  9. Activiteiten 2019
  10. Rondvraag/WVTTK
  11. Sluiting

  Om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn aan de formaliteiten in de jaarvergadering en ons te kunnen concentreren op de hoofdzaken, wat dit jaar vooral de bestuursverkiezingen zullen zijn, willen we u vragen om vooraf de notulen van vorig jaar door te lezen, deze staan op onze website in het archief. Op de jaarvergadering zelf hoeven we dan alleen nog eventuele op- en aanmerkingen te noteren en geen tijd te nemen om ze ter plekke nog door te lezen. Ook het jaarverslag van de secretaris is op de website te vinden, lees dit ook even door, dan kunnen we dat ook snel afhameren.

  Zoals ook in de vorige nieuwsbrief al gemeld treden er dit jaar treden twee bestuursleden af. Op dit moment hebben zich nog geen kandidaten gemeld, we horen graag van eventuele kandidaten voor de functie van voorzitter en/of bestuurslid!

  Als u vooraf meer wilt weten over de financiële cijfers dan kunt u contact opnemen met de penningmeester.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Veranderingen in het Vivarium bestuur in 2019: we zoeken een nieuwe voorzitter!

  Dit jaar treden er door omstandigheden, buiten het rooster van aftreden, twee Vivarium bestuursleden af: Marc Hennequin en Ferdie Gosselink als voorzitter. Ferdie heeft aangegeven dat hij wel bereid is als bestuurslid aan te blijven, zodat we niet onder het minimum van vijf bestuursleden dalen, maar daaarmee hebben we nog geen nieuwe voorzitter, vooral ook omdat die volgens onze statuten in functie moet worden gekozen. We ontvangen dus graag aanmeldingen van leden die zich als voorzitter willen inzetten voor onze vereniging! Aanmelden kan tot de jaarvergadering bij de secretaris.

  Mochten we geen nieuwe voorzitter vinden dan zullen we binnen het bestuur bezien hoe we diens taken samen kunnen oppakken/verdelen zodat de vereniging verder kan gaan, ook al hebben we dan een vacature voor de functie van voorzitter.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Advertenties

  Aangeboden tegen vrijwillige bijdrage: keramieken filterpijpjes

  Gerard Swemmers heeft een aantal liters keramische filterpijpjes ter beschikking gesteld, deze zijn voor belangstellenden te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage aan de Vivarium verenigingskas.

  Als je belangstelling hebt voor (een gedeelte van) deze filterpijpjes, neem dan contact op met de secretaris.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de 2019 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  15 jan Nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering Kadans
  di  12 feb Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  12 mrt Hans Meulblok en Theo van Meegen: "Tropenwereld" Kadans
  za 16 mrt Uitslag Districtskeuring Xiphophorus Oss
  di    9 apr Leo Brand: "Het Speciaalaquarium" Kadans
  di    7 mei Filip Maes: "Shiners" Kadans
  di    4 juni Watermeetavond Kadans
  juli – sep
  — zomervakantie —
  di    1 okt Hans Kiers: "Nooit meer kardinalen" Kadans
  di  12 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 dec Wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — Januari —
  di     8 jan De Kempvis Jaarvergadering  
  ma 14 jan MRC Breda Jaarvergadering  
  ma 14 jan Xiphophorus Jaarvergadering  
  di   15 jan Vivarium Nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering  
  do  17 jan Ons Genoegen Quiz Frans Smulders
  ma 21 jan Daphnia Algemene ledenvergadering en nieuwjaarsborrel  
  — Februari —
  di   12 feb Vivarium Nog niet bekend  
  do  21 feb Ons Genoegen Jaarvergadering  
  ma 25 feb Xiphophorus Nog niet bekend  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  13 januari: Vivaristiekbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 13 januari organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria "de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek" in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14 tot 16 uur, toegang € 2,–. Meer informatie op website www.sagittaria.de.

  20 januari: Reptilica Gorinchem

  Op zondag 20 januari organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de evenementenhal aan de Franklinweg 2 te Gorinchem (gratis parkeren). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  26 januari: Oost-Afrika-cichlidendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 26 januari organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de DCG een Oost-Afrika-cichlidendag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  27 januari: Siervis Aqua Terra Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

  Op zondag 27 januari organiseert De Siervis de veertiende Siervis Aquarium Nieuwjaarsbeurs in het Sint-Oelbert Gymnasium aan de Warandelaan 3, ingang Paterserf 16 te 4904 PA Oosterhout (N.B.). Open van 11 tot 15 uur, entree € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.desiervis.nl. Zie voor een routebeschrijving www.oelbert.nl/contact/.
  Tip: dit is ook mooi te combineren met een bezoek aan hun tentoonstelling, zie hierboven!

  Februari

  1 t/m 3 februari: Huisdierenbeurs Hannover (D)

  Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari organiseert Supreme Heimtiermessen een huisdierenbeurs met internationale garnalenkampioenschappen op het Messegelände te Hannover (Duitsland). Geopend van 10 tot 18 uur. Meer informatie op www.heimtiermesse-hannover.de.

  2 februari: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 2 februari organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  2 februari: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 2 februari organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquarium- en terrariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de.

  3 februari: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 3 februari organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11 tot 15 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  10 februari: Terraria Zwolle

  Op zondag 10 februari organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  23 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 23 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Maart

  3 maart: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 3 maart organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  9 maart: beurs Floreffe (B)

  Op zaterdag 9 maart organiseert de Société Aquariophile Wallonne een beurs in de Salle Communale aan de Rue Joseph Piret 2-16 te Floreffe (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie op saw-namur.be.

  9 maart: DKG RG West Killivisdag Neuss (D)

  Op zaterdag 9 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een killivisdag met lezingen en grote beurs in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Open van 11u30 tot 16 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  9 maart: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 9 maart organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  10 maart: Beurs Sirault (B)

  Op zondag 10 maart organiseert Le Botia Club de Saint-Ghislain de vijfde aquariumbeurs gecombineerd met een levendbarendendag in de Salle Omnisports aan de Rue des Déportés 76 (tegenover de kerk) te Sirault (Saint-Ghislain, België). Open van 10 tot 14 uur, daarna van 14u30 tot 16u30 een lezing over Goodeidae door Ronny Vannerom. Entree gratis.

  15 t/m 17 maart: International WAC meeting Dülmen (D)

  Van vrijdagavond 15 tot en met zondagmiddag 17 maart organiseert de West African Cichclids group hun zevende internationale WAC meeting met lezingen, loterij en beurs in Hotel Merfelder Hof aan de Borkener Strasse 60 te 48249 Dülmen (Duitsland). Meer informatie op wacmeeting.nl.

  16 maart: Uitslagavond districtskeuring Oss

  Op zaterdag 16 maart organiseert Xiphophorus Oss de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT. Meer informatie volgt.

  17 maart: Twentse Aqua-Terra beurs Almelo

  Op zondag 17 maart organiseert Betta Splendens de Twentse Aqua-Terra beurs in wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof 51 te Almelo. Meer informatie volgt op www.in-almelo.com/avbsa.

  17 maart: Reptilica Breda

  Op zondag 17 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de BRESS-hal aan de Nieuwe Inslag 99 te 4817 GN Breda. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  23 en 24 maart: SA-MAD meeting regio Amersfoort

  Op zatedag 23 (hele dag) en zondagochtend 24 maart organiseert SA-MAD hun tweede event met lezingen en hobbybeurs in de regio Amersfoort. Meer informatie volgt op sa-mad.com.

  29 t/m 31 maart: congres AKFB Gosselies (B)

  van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart is het jaarlijkse congres van de AKFB in het hotel van het vliegveld van Charleroi aan de Chaussee de Courcelles 115 te Gosselies (België). Meer informatie is te vinden op website www.akfb.be.

  30 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 30 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  31 maart: Reptilica Arnhem

  Op zondag 31 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Eusebiuskerk aan het Kerkplein 1 te Arnhem. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  April

  6 april: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zaterdag 6 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 62e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  7 april: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 7 april organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  13 april: bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 13 april organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  14 april: Nationale Cichlidendag Odijk

  Op zaterdag 14 april organiseert de NVC weer de Nationale Cichlidendag met beurs in Dorpshuis Odijk aan het Rijneiland 7 te 3984 MA Odijk, open van 10 tot 16 uur. Meer informatie op www.nvcweb.nl.

  20* april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20* april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.
  *) Datum onder voorbehoud.

  21 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 21 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  27 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 27 april organiseert Betta hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium; met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 19 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  27 april t/m 1 mei: Aqua-terra expo Torhout (B)

  Van zaterdag 27 april tot en met woensdag 1 mei organiseert Skalaar Torhout ter gelegenheid van het zeventigjarig jubileum de aqua-terra expo, een aquarium- en kunsttentoonstelling met als specialiteit biotoop-vivaria in de grote kapel Ten Walle aan de Bruggestraat 12 te 8820 Torhout (België). Open op zaterdag van 13 tot 21 uur, op zondag en woensdag van 10 tot 21 uur en op maandag en dinsdag van 17 tot 21 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  Mei

  5 mei: Reptielen- en amfibieënbeurs Hamme (B)

  Op zondag5 mei organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging een grote reptielen- en amfibieënbeurs in zaal "H@ambiance" aan het Kaaiplein 35 te 9220 Hamme (België). Info: www.vlaamse-terrariumvereniging.be.

  11 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 11 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  11 en 12 mei: Interkoi en Aquaristiek Kalkar (D)

  Op zaterdag 11 en zondag 12 mei organiseert Interkoi een beurs met het Europees Koikampioenschap, Betta kampioenschap, aquaristiek, Bonsai en nog veel meer in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Open van 9u30 tot 18 uur, prijzen zijn te vinden op de website. Meer informatie op www.interkoi.de.

  12 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 12 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  25 en 26 mei: Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseert de Koiclub Nederland de tiende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  Juni

  1 juni: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  1 juni: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  7 t/m 9 juni: IRG Jaarcongres Bad Salzdetfurth (D)

  Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in het relaxa hotel Bad Salzdetfurth aan de An der Peesel 1 te 31162 Bad Salzdetfurth (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  15 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  15 en 16 juni: Killifish Congres en Tentoonstelling Broechem

  Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de Belgische Killifish Vereniging haar 34e congres en tentoonstelling in het Gildenhuis aan de Pertendonckstraat 14 te Broechem – Ranst (België). Tentoonstelling op zaterdag van 13u tot 19u, op zondag van 9u tot 10u30, waarna om 11u de vissen per opbod worden verkocht.

  23 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 23 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  Juli

  7 juli: 29e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 7 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. januari 2019

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 22,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.