VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud mei 2019

 • Aankondigingen
 • Verslagen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie

 • Vivarium 2019: we hebben een nieuwe voorzitter!

  Goed nieuws voor Vivarium: Henk Bos heeft aangeboden om in het bestuur de functie van voorzitter op zich te nemen. Conform onze statuten hebben we als bestuur zijn aanbod graag aanvaard, dus Henk draait vanaf nu mee in het bestuur als voorzitter "ad interim". Hij zal een korte toelichting geven op de komende bijeenkomst en op de volgende ALV zal hij bij de bestuursverkiezingen officieel kandidaat zijn voor de functie van voorzitter zodat hij door de vergadering formeel kan worden gekozen.

  Vanaf deze plaats nog eens hartelijk dank Henk en we zien uit naar een plezierige en vruchtbare samenwerking!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Aankondigingen

  Verschuiving data bijeenkomsten mei, juni en september

  Let op: de Vivarium bijeenkomst van deze maand is op de eerste dinsdag van mei, niet de tweede! Ook de bijeenkomsten in juni en oktober zullen op de eerste dinsdag van de maand plaatsvinden.

  Aankondiging excursie 1 juni: "Rondje Westland"

  Beste mensen, ook dit jaar willen we een uitje organiseren. Dit uitje zal plaatsvinden op zaterdag 1 juni 2019. Dit uitje wordt georganiseerd door Dennis Louwers van Vivarium en Jan van Boggelen van Daphnia. Wij hopen daarom dat een groot aantal leden van beide verenigingen mee zullen gaan. We gaan naar het Westland naar de volgende adressen: Toon de Zeeuw, aquarium-planten.com en naar Chrisgarnalenshop. Daarna willen we ook diverse aquariumwinkels afgaan. We hebben een lijstje gemaakt, dit houdt niet in dat we alle winkels af moeten gaan. Dit ligt ook aan de tijd en hoe de dag verloopt.

  • Toon de Zeeuw kweekt in een hoek van een kas van een cactuskwekerij veel soorten aquariumplanten boven water. Daarnaast heeft hij vaak leuke andere planten te koop, waaronder niet in het minst orchideeën.
  • aquarium-planten.com is een webwinkel voor (natuurlijk) aquariumplanten maar ook decoratiematerialen en toebehoren. Bovendien worden in de kas ernaast aquariumvissen verkocht, veelal eigen import en daardoor ook vaak aparte soorten, tegen interessante prijzen.
  • chrisgarnalenshop.nl is bekend van veel aquariumbeurzen, maar nu gaan we hem thuis bezoeken. Chris kweekt en verkoopt garnalen, kreeften, mosselen, slakken en ook vissen. Zijn website is momenteel niet up-to-date, maar geeft wel een goede indruk van wat hij doorgaans in zijn assortiment heeft.

  Dit zijn de drie die we in elk geval willen bezoeken. Voor het vervolg hebben we voorlopig het volgende lijstje:

  • Romberg Delft
  • Dessens Vlaardingen
  • Wesdijk Barendrecht
  • Aquafizz Zwijndrecht
  • De Maanvis Dordrecht
  • Tuincentrum AVRI Oosterhout

  Suggesties zijn welkom!

  Voor de mensen die het gezellig vinden kunnen we dag eindigen door ergens te gaan uit eten. Om u aan te melden wilt u dan zo vriendelijk zijn om u aan te melden bij Dennis Louwers voor Vivarium via een berichtje in Whatsapp (06-12718018) of via mail of bij Jan van Boggelen voor Daphnia. Laat ook graag weten of U ook mee wilt gaan uit eten.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis Louwers
  Jan van Boggelen
  Activiteitencommissie

  Aankondiging bijeenkomst 7 mei: Filip Maes: "Shiners"

  Filip Maes

  Dinsdag 7 mei 2019 is het zo ver, dan krijgen wij Filip Maes op bezoek. Hij is bekend als voorzitter van aquariumvereniging Zilverhaai Beringen en hij laat zich meestal zien op diverse aquariumbeurzen.

  Hij gaat een lezing geven over Shiners. Het belooft een prachtige lezing te zijn die echt de moeite waard is. Daarom hopen wij jullie allemaal te mogen ontvangen in onze residentie de Kadans te Best, zoals gewoonlijk beginnen we om 20.15, in zaal Kraaihei.

  Shiners
  Op moment van schrijven zijn er in het Notropis genus een 89 erkende soorten; en er zijn al een paar soorten gemarkeerd als "uitgestorven". Niet allemaal zijn ze even kleurrijk als de bekendste: N. chrosomus of Rainbowshiner. Maar dat er nog meer kleurrijke en interessante soorten tussen zitten gaan we ontdekken in de presentatie.

  Zilverhaai voorzitter Filip Maes heeft intussen al heel wat Rainbowshiners gekweekt. In de lezing komen wel meerdere "shiners" aan bod, maar ook hoe de kweek verloopt. Gezien het eigenlijk "koudwatervissen" zijn bieden ze mogelijkheden in zowel het aquarium als in de tuinvijver. Ook passeren een paar andere soorten de revue, zou je een speciaalaquarium van de streek van herkomst willen nabootsen. Alvast tot dan...

  Tot dan,

  Dennis Louwers
  Activiteitencommissie

  Verslagen

  NBAT in gevaar!

  Op 13 april was er weer de jaarlijkse verenigingsraad van de NBAT. Groot punt op de agenda daar was de bestuursverkiezing. De penningmeester trad dit jaar af en stelde zich niet herkiesbaar. Daarnaast gaf de secretaris vorig jaar al aan dat hij in 2020 aftreedt en ook niet herkiesbaar zal zijn. Op de verenigingsraad zijn geen kandidaten naar voren gekomen voor deze functies. Als dit niet verandert betekent dit dat de NBAT geen alternatief heeft dan zichzelf op te heffen.

  Om de behoefte onder de NBAT-hobbyleden te peilen aan wat zij van de NBAT verwachten heeft de NBAT een enquete gestuurd naar alle hobbyleden waarvan de NBAT het email adres heeft. Deze enquete is ook gestuurd aan alle verenigingsbesturen met de vraag om deze door te sturen naar ingeschreven NBAT-hobbyleden waarvan het email adres niet in de NBAT administratie staat of foutief is. Mocht een van de Vivarium leden ook NBAT-hobbylid zijn maar de enquete niet hebben ontvangen, neem dan even contact op met het bestuur.

  In die enquete wordt voornamelijk gevraagd naar de mening van de leden over de twee grote activiteiten van de NBAT: keuringen en Het Aquarium, maar je kunt er ook je mening in kwijt over andere onderwerpen, of zelfs je aanmelden als kandidaat bestuurslid. Een andere activiteit die sinds de verenigingsraad door de NBAT is ontplooid, is het in groten getale uitnodigen van aquariumliefhebbers om lid te worden van de NBAT groep op Facebook. Dat heeft binnen twee weken al honderden nieuwe groepsleden opgeleverd. (Maar dit op zichzelf lost uiteraard nog niet de problemen op waar de NBAT momenteel mee kampt.)

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  NBAT oud-keurmeester Hub Custers overleden

  Naar we recent hebben vernomen is ruim een maand geleden de oud-keurmeester van de NBAT Hub Custers overleden. Oudgediende Vivariumleden zullen hem nog kennen, we hebben hem in het verleden wel eens over de vloer gehad (voor het laatst in 2007). Hub is in familiekring gecremeerd.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Advertenties

  Aangeboden tegen vrijwillige bijdrage: keramieken filterpijpjes

  Gerard Swemmers heeft een aantal liters keramische filterpijpjes ter beschikking gesteld, deze zijn voor belangstellenden te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage aan de Vivarium verenigingskas.

  Als je belangstelling hebt voor (een gedeelte van) deze filterpijpjes, neem dan contact op met de secretaris.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2019 als volgt uit:

  Let op: de Vivarium bijeenkomsten van mei, juni en oktober zijn op de EERSTE dinsdag van maand, niet de tweede!

  Datum Activiteit Locatie
  di    7 mei Filip Maes: "Shiners" b>Kadans
  za   1 juni Excursie: "Rondje Westland" diverse
  di    4 juni Watermeetavond Kadans
  juli – sep
  — zomervakantie —
  di    1 okt Hans Kiers: "Nooit meer kardinalen" Kadans
  di  12 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 dec John Frencken: "Paludaria, een stukje oerwoud in onze woonkamers" Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — Mei —
  di     7 mei De Kempvis De weg naar het aquarium Hans Kiers
  di     7 mei Vivarium Shiners Filip Maes
  ma 13 mei MRC Breda Labyrintvissen Henk Grundmeijer
  do  16 mei Ons Genoegen Aquascaping Rob van Uvenhoven
  ma 27 mei Xiphophorus Watermeetavond  
  — Juni —
  za    1 juni Vivarium & Daphnia Excursie "Rondje Westland"  
  di     4 juni De Kempvis Wandeling  
  di     4 juni Vivarium Watermeetavond  
  za  22 juni Ons Genoegen Barbecue en uitstapje  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  Mei

  11 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 11 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  11 en 12 mei: Koi & Aquaristik / Shrimp World Cup Kalkar (D)

  Op zaterdag 11 en zondag 12 mei organiseert organisatiebureau Eventus Krefeld de Koi & Aquaristik beurs in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te 47546 Kalkar (Duitsland). "Vak- en verkoopbeurs met Shrimp World Cup, betta kampioenschap, koi, aquaristiek, bonsai en veel meer..." Open op zaterdag van 10 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 17 uur. Meer informatie op koi-aquaristik.de, meer informatie over de Shrimp World Cup op shrimpworldcup.de.

  12 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 12 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  18 en 19 mei: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 18 en zondag 19 mei organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te 47475 Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  25 en 26 mei: Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseert de Koiclub Nederland de tiende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Open van 9u30 tot 17 uur, entree € 7,50 (online voorverkoop met korting), kinderen t/m 14 jaar gratis entree, parkeren € 4,–. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  Juni

  1 juni: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  1 juni: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  2 juni: Reptilica Eindhoven

  Op zondag 2 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te 5653 LL Eindhoven. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  7 t/m 9 juni: IRG Jaarcongres Bad Salzdetfurth (D)

  Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in het relaxa hotel Bad Salzdetfurth aan de An der Peesel 1 te 31162 Bad Salzdetfurth (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  9 juni: Reptilica Amstelveen

  Op zondag 9 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Emergohal aan de Langs de Akker 3 te 1186 DA Amstelveen. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  15 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  15 en 16 juni: Killifish Congres en Tentoonstelling Broechem

  Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de Belgische Killifish Vereniging haar 34e congres en tentoonstelling in het Gildenhuis aan de Pertendonckstraat 14 te Broechem – Ranst (België). Tentoonstelling op zaterdag van 13u tot 19u, op zondag van 9u tot 10u30, waarna om 11u de vissen per opbod worden verkocht.

  16 juni: Reptilica Hilversum

  Op zondag 16 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 303 te 1213 NW Hilversum. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  22 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 22 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.betta.be.

  23 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 23 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  Juli

  7 juli: 29e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 7 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  14 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 14 juli organiseert Reptilienboersen.de de 59e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  Augustus

  18 augustus: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 18 augustus organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11 tot 15 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  24 augustus: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 24 augustus organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  24 en 25 augustus: Tilburgse Terrarium Dagen

  Dierenpark De Oliemeulen organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 augustus de Tilburgse Terrarium Dagen in Dierenpark De Oliemeulen aan de Reitse Hoevenstraat 30 te Tilburg. "Meters aan stands met terraria en -benodigdheden, nakweek van hobbyisten, voedseldieren en meer." Meer informatie, een kortingsbon en online kaartverkoop is te vinden op www.oliemeulen.nl.

  25 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 25 augustus organiseert Oostende Platy de 23e editie van de "Aquarium-, Terrarium- en vijverbeurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te 8400 Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  30 augustus t/m 1 september: tentoonstelling KFN Asperen

  Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september organiseert Killi Fish Nederland al weer de eenenveertigste Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. Toegang gratis, op zaterdag open van 10 uur tot 18 uur, met diverse lezingen en om 16 uur een veiling van nieuwe en zeldzame soorten. Op zondag is de tentoonstelling open van 9 uur tot 10u30, om 11 uur volgt de veiling van de tentoongestelde vissen. Meer informatie is te vinden op de website www.killifishnederland.nl.

  31 augustus t/m 2 september: Siervisshow Schoten (B)

  Van zaterdag 31 augustus tot en met maandag 2 september organiseert Pristella - Schoten haar siervisshow 2019 met permanente ruilbeurs en een gaststand met vleesetende planten in zaal Don Bosco aan de Hendrik Consciencestraat 2 te 2900 Schoten (België). Open van 10 tot 18 uur, maandag vanaf 14 uur. Meer informatie op www.ahvpristella.be.

  September

  7 september: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 7 september organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  8 september: Reptilica Rotterdam

  Op zondag 8 september organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sportcentrum de Wilgenring aan de Melanchtonweg 70 te 3052 KV Rotterdam-noord. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  14 september: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 14 september organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  14 september: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 14 september organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  14 en 15 september: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te 47475 Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  22 september: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 22 september organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  28 september: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 28 september organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. mei 2019

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter (a.i.)
  Henk Bos
  Jacob van Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 - 371 164
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 22,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.