VIVARIUM
EINDHOVEN
Vivarium Logo 150x90

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud januari 2023

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie

 • Aankondigingen

  Uitnodiging maandag 16 januari: Uitslag verenigingskeuring

  Normaal houden we een uitslagavond van de verenigingskeuring in december, waarbij dan de keuringen in november zijn gedaan, maar we konden de keuringen zelf deze keer niet eerder plannen dan december, dus schuift het allemaal wat door, deze avond nu in januari en de jaarvergadering in februari.

  Daphnia en Vivarium hebben dit jaar de keuring samen georganiseerd. Dat wilden we al veel eerder doen, maar zoals voor zoveel dingen geldt gooide Corona roet in het eten de laatste jaren. Vivarium heeft met drie bakken (twee gezelschapsaquaria en een terrarium) deelgenomen en Daphnia met zeven bakken (vier A2 speciaalaquaria, een A3, een zeeaquarium en een aquascape). Dat belooft dus ook veel afwisseling bij de presentatie!

  Vijf van de deelnemende bakken (vier van Daphnia en een van Vivarium) zijn ook al aangemeld voor de districtskeuring die dit jaar ook weer plaatsvindt in februari, in maart zullen we dan de uitslag van die keuring tegemoet kunnen zien. Iedereen is alvast van harte uitgenodigd voor die uitslagavond! Die zal op een zaterdag zijn, maar datum en locatie zijn nog niet definitief vastgelegd, dus hou de agenda in de gaten... Zowiezo is dat handig, de data van de verenigingsavonden staan er voor zover mogelijk al in gepland dus hou die data zoveel mogelijk vrij!

  We zien jullie dus allemaal graag weer voor onze eerste bijeenkomst in 2023, op maandag 16 januari vanaf 20 uur in de huiskamer van De Walnoot aan het Reginahof 1 te Boxtel!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Vooraankondiging jaarvergadering 14 februari

  Bij deze alvast een vooraankondiging voor de Vivarium jaarvergadering van 2023. Deze zullen we houden op dinsdag 14 februari in het Senioren Trefpunt en uiteraard is het belangrijk dat de leden zoveel mogelijk aanwezig zijn. Noteer de datum dus alvast in je kalender, de definitieve uitnodiging met de agenda van de vergadering volgt!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Uitnodiging/peiling uitstapje: "rondje aquariumzaken"

  Dit is een organisatie met hindernissen geweest, we hebben dit al een paar keer proberen van de grond te krijgen, maar waarschijnlijk steeds door de korte tijd vooraf lukte dit niet echt, alhoewel er veel positieve reacties waren. Daarom nu met een flinke aanlooptijd: we willen graag op een zaterdag in maart alsnog proberen dit "rondje aquariumzaken" te organiseren.

  Het gaat dus om een excursie naar een aantal aquariumzaken in Nederland. We hebben soortgelijke excursies eerder gedaan en die vielen goed in de smaak. Deze keer gaan we een andere kant op, dus naar een aantal zaken die we niet eerder hebben bezocht.

  Als datum komen ons inziens de zaterdagen 4, 11, 18 of 25 maart in aanmerking. We horen graag van jullie of jullie mee willen doen, zo ja, op welke data jullie kunnen en daarbij of je zelf wilt rijden en zo ja, eventueel anderen wilt meenemen, of dat je graag met iemand anders meerijdt.

  We vertrekken rond 8:45 en hebben een route gepland langs deze aquariumzaken:

  1. Aquariumhal, Birkstraat 125A, 3768 HE Soest
  2. Aquarium Speciaalzaak Utaka, Lambert Heijnricsstraat 2-4, 3817 ER Amersfoort
  3. VKC (Van Keulen Cichliden), Voorstraat 5, 3931 HA Woudenberg
  4. Ocean and Lake, Dorpsstraat 17, 3927 BA Renswoude
  5. ZOO&ZO Aquariumwinkel, Lorentzstraat 1b, 6716 AD Ede
  6. Siervishandel J. Hardeman, Zanderijweg 22, 6717 BM Ede

  Per zaak hebben we ongeveer drie kwartier ingepland en er zal tijd en gelegenheid zijn om iets te eten rond lunchtijd bij VKC in de buurt. Om 17:00 is het sluitingstijd dus uiterlijk dan rijden we terug, zodat we tegen 18:00 weer terug op ons vertrekpunt zullen zijn.

  Namens de activiteitencommissie,
  Eric van de Meerakker


  Agenda

  Vivarium heeft normaal op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september.

  We zijn te vinden in het Senioren Trefpunt aan de Molenveste in Best, schuin tegenover de molen. De dichtstbijzijnde bushalte (buslijn 9) ligt aan de Nazarethstraat, op ongeveer vier minuten lopen, het treinstation van Best ligt op ongeveer zeven minuten lopen.

  Op onze website vind je een routekaartje en -beschrijving.

  We beginnen om 20:15 uur. Iedereen, dus ook niet-leden, is welkom om onze bijeenkomsten te bezoeken.

  Datum Activiteit Locatie
  ma 16 jan Daphnia & Vivarium keuring uitslag De Walnoot, Boxtel
  di   14 feb Jaarvergadering Senioren trefpunt, Best
  di   14 mrt * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best
  za  1? mrt * Uitslag disctrictskeuring 2023 De Oliemeulen, Tilburg *
  di   11 apr * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best
  di     9 mei * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best
  di   13 juni * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best
  juli – sep
  — zomervakantie —
   
  di   10 okt * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best
  di   14 nov * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best
  di   12 dec * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van onze vaste dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  Kalender

  Januari

  21 januari: Bijeenkomst IRG-Nederland

  Op zaterdag 21 januari organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  Februari

  5 februari: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 5 februari organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  12 februari: Reptilica Hilversum

  Op zondag 12 februari organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 303 te 1213 NW Hilversum. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 4,–, gratis parkeren. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  18 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  26 februari: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 26 februari organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 15,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 10,–, kinderen tot 5 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  Maart

  18 maart: Bijeenkomst IRG België Hemiksem (B)

  Op zaterdag 18 maart organiseert IRG België, de Belgische afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor achter Café 't wolfke aan de G. Gilliotstraat 73 te 2620 Hemiksem (België). Open vanaf 13:30 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  19 maart: Twentse Aqua-Terra Beurs Almelo

  Op zondag 19 maart organiseert Betta Splendens de vierde Twentse Aqua-Terra Beurs in wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof 51 te 7608 KH Almelo. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 4,–, kinderen tot 12 jaar gratis (mits onder begeleiding). Vrij parkeren. Meer informatie volgt op www.bettasplendens.nl.

  April

  9 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 9 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 15,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 10,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  22 en 23 april: Belgian ZNA Koi Show Merelbeke (B)

  Op zaterdag 22 en zondag 23 april organiseert de Belgian Koi Society de Belgian ZNA Koi Show , "de Belgische Koi-, vijver- en tuindagen", in de Gemeentelijke Hallen van Merelbeke aan de Poelstraat 41 te 9820 Merelbeke (België). Toegang € 10,– per dag, kinderen tot 16 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op belgiankoishow.be.

  23 april: Reptilica Dordrecht

  Op zondag 23 april organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 4,–, gratis parkeren. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  Mei

  7 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 7 mei organiseert TER een terrariumbeurs in buurthuis De Vierde Zaal aan de Driebeekstraat 2 te 9050 Gentbrugge (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  Juni

  4 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 4 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 15,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 10,–, kinderen tot 5 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  17 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 17 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Juli

  2 juli: 31e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 2 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang volwassenen € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis, € 1,– korting op vertoon van BBAT-lidkaart. Meer informatie op www.limbeurs.be.


  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. januari 2023

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 – 1702 3065
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 – 329 126
  Penningmeester
  Henk Bos
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 – 2810 792
  Bestuurslid
  – vacature –  
   
  Ledenadministratie
  Henk Bos
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
   
  Redactie
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Ereleden Joop Brokke ✝
    Ferdie Gosselink  
  Leden van verdienste Harrie v/d Meerakker  
    Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 37,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 23,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. met Het Aquarium alleen digitaal € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium gedrukt en digitaal € 41,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium". Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis HEEVIS
  Schootsestraat 138
  5616 RH Eindhoven
  040 - 2510677
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond Aquariumcentrum Helmond
  Jan v.d. Spekstraat 29
  5701 BW Helmond
  0492 - 534387
  Chrisgarnalenshop Chrisgarnalenshop
  Lau Mazirellaan 259
  2525 ZM Den Haag
  06 - 55855252
  Aquabeek Aquabeek
  Sint Magdalenaweg 6
  5423 XK Handel
  0492 - 325366
  Aquariumgek Aquariumgek
  Leijsenhoek 51
  4901 ER Oosterhout
  06 - 29131395
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen Aquarium Coenen
  Kon. Julianaweg 21
  5684 VA Best
  0499 - 395000
  ©2006–2023 Vivarium en auteurs. All rights reserved.