Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud april 2007

  1. Aankondigingen
  2. Agenda
  3. Kalender
  4. Verenigingsinformatie

Aankondigingen

"Huiskameravond" 10 april bij Fish at Home

Deze maand hebben we de data van onze huiskameravond en lezing omgewisseld. Op 10 april aanstaande bent u daarom van harte welkom op een "huiskameravond" bij Fish at Home, een bedrijf met hart voor onze hobby, dat al langer handelt in aquariummaterialen, maar sinds plusminus een jaar ook zelf verkoopt aan particulieren. Normaal is Fish at Home alleen open op zaterdagen van 9 tot 15 uur, maar wij zijn nu uitgenodigd op dinsdagavond 10 april. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Fish at Home altijd een uitgebreid en interessant aanbod aan vissen heeft, tegen zeer redelijke prijzen. Een voorbeeld: de Botia dario in ons verenigingsaquarium komen van Fish at Home. Ik heb deze soort, een uitstekende slakkenverdelger, verder nergens ooit gezien, maar zag ze bij Fish at Home ineens rondzwemmen. Naast vissen zijn er ook planten, uiteraard aquariummaterialen, maar ook levend en diepvries visvoer te koop.

Iedereen is dus van harte uitgenodigd op 10 april vanaf 20 uur aan de Boomstraat 11 te Gemonde. Ik hoop op veel belangstelling!

Namens de activiteitencommissie,
Eric van de Meerakker.

"Brunswijcklezing" 24 april: Nel Schriks, "Wegwijzer in Peelland"

Zoals hierboven al vermeld, hebben we in april de data van onze huiskameravond en lezing omgewisseld. Dit omdat we deze maand een speciale lezing hebben, die binnen Vivarium inmiddels bekend is als "Brunswijcklezing", een lezing die speciaal gekozen is om ook de bewoners van Brunswijck iets te bieden. We hebben in voorgaande jaren al een paar keer een beroep gedaan op de spreekster van deze avond: Nel Schriks. Nel heeft een aantal zeer mooie lezingen op haar programma, waarvan we er al eerder twee als Brunswijcklezing hebben gepresenteerd.

Dit jaar dus een nieuwe lezing van Nel Schriks. Laat ik haar even aan het woord:

In deze dia-serie maak ik u wegwijs in Peelland.

Peelland, begrensd door de vroeger ontoegankelijke Peel en de schrale heidevlakten van de Kempen.

Er is heel wat te vertellen en natuurlijk heb ik mooie dia's gemaakt.

We beginnen in nationaal park De Grote Peel en vervolgens maken we kennis met de cultuur en natuur van de volgende plaatsen... Helenaveen, Griendtsveen, Asten, Ommel, Vlierden, Deurne, Gemert, Laarbeek, Helmond en Lierop. Eindigend met de Strabrechtse Heide.

Dank zij de inspanningen van natuurorganisaties als Het Brabants Landschap, Natuurmonumenten, SBB en IVN is er veel moois behouden.

Als u na afloop kunt zeggen, Peelland wat ben je mooi... dan weet ik dat het goed was...

Degenen onder ons die de eerdere lezingen van Nel Schriks hebben gezien, zullen zeker met belangstelling uitkijken naar deze lezing. Nel's lezingen zijn gevarieerd, zeer interessant en worden begeleid door prachtige dia's.

Iedereen is van harte uitgenodigd op de bijeenkomst van 24 april in Brunswijck. Let op, op verzoek van Brunswijk begint de lezing een half uur vroeger dan voor ons gebruikelijk, dus om 19:30 uur in plaats van 20 uur. Ik hoop op een grote opkomst op 24 april om 19:30 in Brunswijck!

Namens de activiteitencommissie,
Eric van de Meerakker.

Agenda

Vivarium heeft elke maand een ledenavond, op de tweede dinsdag van de maand, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn afwisselend te vinden in zaal Kraaihei van De Kadans aan de Sint Jozefstraat 1 te Best (buslijn 142) en in Brunswijck aan de Generaal Bradleylaan 1 te Eindhoven (lijn 2 of 5). We beginnen om 20 uur (tenzij anders aangegeven).

De agenda ziet er voor de rest van 2007 als volgt uit:

Datum Activiteit Locatie
di. 10 april "Huiskameravond" bij Fish at Home Boomstraat 11
Gemonde
di. 24 april
aanv.19:30
"Brunswijcklezing" door Nel Schriks:
"Wegwijzer in de Peel."
Brunswijck
di. 08 mei Watermeetavond Kadans
di. 22 mei Huiskameravond bij fam. Meeldijk Eindhoven
di. 12 juni Eigen bijeenkomst Brunswijck
di. 11 sep. Discussie-lezing door Hub Custers:
"Mijn ervaringen als aquariaan en keurmeester,
de betekenis van de keurwijzer en de toekomst"
Kadans
di. 25 sep. Huiskameravond bij Schmitz Coiffures Valkenswaard
di. 09 okt. Reisverslag door Johan Egberts:
"Leticia, het drielandenpunt Colombia–Peru–BraziliŽ"
Brunswijck
di. 13 nov. Jan van Loon: "Hoe ik het doe", over vissen kweken Kadans
di. 11 dec. Joop Brokke: "Sorry, het is de hobby van mijn wederhelft" Brunswijck

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data staan wel vast, dus er is zeker een bijeenkomst!

Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

Kalender

6 t/m 9 april: Tentoonstelling en opendeurdagen Colisa Mol (B)

Van vrijdag 6 tot en met maandag 9 april organiseert Colisa een aquariumtentoonstelling en opendeurdagen in de zaal van cafť "Welkom" aan het Achterbos 80 te Mol-Achterbos (BelgiŽ). Open op vrijdag van 18 tot 22 uur, de andere dagen van 10 tot 22 uur. "Met ruilbeurs lagere dieren / planten / zee-zoet aquariummateriaal."

14 april: Bijeenkomst met visbeurs NVC Bunnik

Op zaterdag 14 april organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers weer een bijeenkomst met lezing en visbeurs in Het Dorpshuis aan de Zeisterweg 44 te Odijk Aanvang 12:30. Onderwerp lezing: (vervolg) workshop fotografie.

14 april: 38e Dendrobatidae Kikkerdag Haarlem

Op zaterdag 14 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 38e internationale kikkerdag in Hotel van der Valk "Haarlem Zuid" aan de Toekanweg 2 te Haarlem. Open van 12 tot 18 uur, toegang €3,50.

14 april: Aquamarkt 2007 Kapellen (B)

Op zaterdag 14 april organiseert De Kardinaal in samenwerking met de andere AFBBAT verenigingen de Aquamarkt 2007 in het winkelcentrum Promenade aan de Antwerpsesteenweg 39 te Kapellen (BelgiŽ). Open van 10 tot 17 uur, toegang gratis.

15 april: Terraria Amstelveen

Op zondag 15 april organiseert TER een Terrariumbeurs in de Emergohal, Langs De Akker 3 te Amstelveen. Open van 11 tot 16 uur. Toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

21 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 21 april organiseert de Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Onderwerp lezing: reisverslag Kameroen.

22 april: Siervis Aqua Terra beurs Oosterhout (NB)

Op zondag 22 april organiseert De Siervis hun eerste Aqua Terra beurs bij Volker Wessels Bouwmaterieel BV aan de Statendamweg 79 (tegenover de Gamma) te Oosterhout (NB). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 1,–. Toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

28 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

Op zaterdag 28 april organiseert Betta hun jaarlijkse opendeurdag in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (BelgiŽ). Verdere informatie volgt, zie ook hun website: www.betta.be.

28 en 29 april: Opendeurdagen Nymphaea Wolvertem (B)

Op zaterdag 28 en zondag 29 april organiseert Nymphaea hun jaarlijkse opendeurdagen in en rond hun lokaal aan de Stationsstraat 32 te Wolvertem (BelgiŽ). Verdere informatie zie: users.skynet.be/nymphaea/welcome.htm.

28 april t/m 1 mei: AFBBAT tentoonstelling Antwerpen (B)

Van zaterdag 28 april tot en met dinsdag 1 mei organiseert de AFBBAT federatie van de BBAT "Antwerpen Onder Water," een aquariumtentoonstelling in het lokaal van Gracilis Hoboken aan de Kioskplaats 7 te Hoboken (BelgiŽ).

28 april t/m 1 mei: Opendeurdagen Gracilis Hoboken

Van zaterdag 28 april tot en met dinsdag 1 mei organiseert Gracilis Hoboken gelijktijdig met de tentoonstelling "Antwerpen Onder Water" (zie hierboven) opendeurdagen in hun lokaal aan de Kioskplaats 7 te Hoboken (BelgiŽ).

6 mei: 22e Reptielen-amfibieŽnbeurs Nijmegen

Op zondag 6 mei organiseert B & B Organisatiebureau de 22e internationale reptielen- en amfibieŽnbeurs in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Slangen, spinnen, hagedissen, schildpadden, amfibieŽn, literatuur, terrariumbenodigdheden, voedseldieren, etc. (Ook giftige dieren zijn toegestaan, er is een aparte ruimte voor giftige dieren.) Open van 11 tot 17 uur. Toegang € 6,– voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 1,50.

12 mei: Internationale aquariumbeurs Floreffe (B)

Op zaterdag 12 mei organiseert de I.C.A.I.F. (een verbond van Waalse en Noord-Franse aquariumverenigingen) een grote internationale aquaristische beurs in de Abdij van Floreffe aan de Rue du Seminaire 7 te Floreffe (BelgiŽ). Aquaria en vijvers, vissen, planten, voeder en materieel. Open van 10 tot 18 uur, toegang gratis.

19 mei: Bijeenkomst WAP Maarn

Op zaterdag 19 mei organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

19 en 20 mei: Koi-show en koi-beurs Mechelen (B)

Op 19 en 20 mei organiseert Koi Secrets de Belgium Indoor Koi 2007, een koi-show en koi-beurs in de Nekkerhal te Mechelen (BelgiŽ). Open van 10 tot 18 uur. Meer informatie op http://www.koi-secrets.com/koishow2007/start.htm

Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. april 2007

Aangesloten bij de N.B.A.T. en de N.B.B.Z.

Voorzitter
Edith de Jongh
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
Public Relations
Jan van Zeeland
Matterhorn 41
5624 NR Eindhoven
040 - 2260 051
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie

De Vivariumcontributie bedraagt € 27,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 15,25 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden bedragen:
N.B.A.T. € 25,– per jaar,
   jeugdleden € 15,– per jaar,
   huisgenootleden €   5,– per jaar,
N.B.B.Z. € 30,– per jaar.

Het inschrijfgeld ŗ € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur Ťn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina