Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud januari 2008

 1. Aankondigingen
 2. Ledenmutaties
 3. Agenda
 4. Kalender
 5. Verenigingsinformatie

Aankondigingen

Nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering op 8 januari

Zoals inmiddels al een paar jaar gebruikelijk houden we ook dit jaar weer op de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar onze jaarlijkse Vivarium nieuwjaarsreceptie, gecombineerd met de jaarvergadering.

Deze bijeenkomst is natuurlijk het moment om met ons allen terug te blikken op het voorbije jaar 2007, maar misschien nog meer om vooruit te kijken naar 2008. Inmiddels zijn we ook een heel stuk opgeschoten met de jaarplanning voor onze bijeenkomsten in 2008, maar er is altijd nog ruimte voor suggesties, en de jaarvergadering is ook een gelegenheid bij uitstek om die naar voren te brengen.

Iedereen is dus van harte welkom in de vergaderzaal van Brunswijck aan de Gen. Bradleylaan 1 in Eindhoven. De avond begint om 20 uur.

Agenda jaarvergadering
 1. Opening
 2. Mededelingen
  1. Jubilarissen
 3. Ingekomen stukken
 4. Notulen vorige jaarvergadering
 5. Verslag secretaris
 6. Verslag penningmeester/ledenadministratie
 7. Verslag diverse commissies
  1. Kascontrole
  2. Redactie
  3. Public Relations
 8. Verkiezingen bestuur en commissies
  1. Bestuur
  2. Kascontrole
  3. Redactie
  4. Activiteiten
 9. Begroting
 10. Activiteiten
 11. Rondvraag/WVTTK
 12. Sluiting

Namens het bestuur,
Eric van de Meerakker.

Ledenmutaties

In de vorige nieuwsbrieven zijn we weer begonnen om de ledenmutaties binnen onze vereniging vermelden, zoals vroeger in ons clubblad. Omdat onze nieuwsbrief ook op Internet staat, zullen we daarbij geen volledig huisadres, telefoonnummer of email adres bij zetten. Deze gegevens komen (voor zover mogelijk) wel op de papieren ledenlijst die we op verzoek aan onze leden geven (deze lijst is alleen voor eigen gebruik, om de onderlinge contacten te bevorderen). De vorige keer zijn er wat mutaties tussendoor geglipt, dus die nemen we nu alsnog mee:

Wijziging Naam Plaats Categorie Datum
Aanmelding T. v.d. Mond Eindhoven Vivarium-jeugdlid 1 november
Afmelding H. Buysers Eindhoven NBAT-lid 1 januari
Afmelding F. van Oers Eindhoven NBBZ-lid 1 januari
Afmelding H. Vullings Eindhoven NBAT-lid 1 januari

Agenda

Vivarium heeft elke maand een ledenavond, op de tweede dinsdag van de maand, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn afwisselend te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis de Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 142) en in verzorgingscentrum Brunswijck aan de Generaal Bradleylaan 1, 5623 KM Eindhoven (lijn 2 of 5). We beginnen om 20 uur (tenzij anders aangegeven).

De agenda ziet er voor 2008 als volgt uit:

Datum Activiteit Locatie
di   8 jan Nieuwjaarsreceptie en jaarvergadering Brunswijck
di 12 feb Eddy Leysen: "Groene vingers en rode borstjes" Kadans
di 11 maart "Brunswijcklezing*" Brunswijck
di   8 april Joop Brokke, onderwerp n.n.b. Kadans
di 13 mei watermeetavond* Brunswijck
di 10 juni Groot onderhoud verenigingsaquarium Kadans
di   9 sept Willem Postma: "Fijn bezig zijn" Kadans
di 14 okt Joop Brokke, onderwerp n.n.b. Brunswijck
di 11 nov Kwis verzorgd door Harrie v.d. Meerakker* Kadans
di   9 dec N.n.b. Brunswijck

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data staan wel vast, dus er is zeker een bijeenkomst!

Zoals u ziet, zijn nog niet alle activiteiten volledig ingevuld, dus gedurende het jaar zal er nog het een en ander veranderen. Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.


Kalender

19 januari: Bijeenkomst WAP Maarn

Op zaterdag 19 januari organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

20 januari: Reptilica Almere

Op zondag 20 januari organiseert Reptilica een terrariumbeurs in sporthal Stedenwijk aan de Kampenweg 7 te Almere. Open van 11 tot 17:30. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 3,50., op de website www.reptilica.nl kan een kortingsbon van € 1,50 worden aangevraagd.

27 januari: Terraria Zwolle

Op zondag 27 januari organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 15 uur. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 14 jaar en 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

8 februari t/m 4 mei: Jubileumtentoonstelling De Siervis Oosterhout

Van vrijdag 8 februari tot en met zondag 4 mei organiseert De Siervis een jubileumtentoonstelling in het MEK (Milieu Educatief Centrum & Kinderboerderij) aan de Veerseweg 100 te Oosterhout (N-Br). Open dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 10:30 tot 16 uur. 's Maandags gesloten. (Groepen eventueel op afspraak.) Het thema is '30 x 30', rond het kleine aquarium met 30 kleine aquaria. Het inrichten van een bakje van 30 x 30 x 30 cm is een hele kunst. Hoe krijg je daar diepte in? Welke vissen en planten zijn geschikt voor een heel klein aquarium? Helaas weten slechts weinigen hier goed mee om te gaan. Dat leidt tot veel vissenleed. Deze tentoonstelling laat zien hoe het beter kan. Als contrast wordt ook een aquarium van 240 x 70 x 70 geplaatst met bekende vissen, die meestal in een te kleine ruimte worden gehouden, waardoor ze niet tot hun recht komen. In dit aquarium wordt duidelijk hoe mooi en boeiend deze vissen zijn als ze de ruimte krijgen.

16 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 16 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

17 februari: Terraria Eindhoven/Veldhoven

Op zondag 17 februari organiseert TER een terrariumbeurs in Sporthal de Heiberg aan de Heerseweg 49 te Veldhoven. Open van 11 tot 15 uur. Toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

23 februari: Visbeurs en jaarvergadering NVC Odijk

Op zaterdag 23 februari organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers de volgende visbeurs, tevens zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) plaatsvinden, in Het Dorpshuis aan de Zeisterweg 44 te Odijk. De toegang en parkeren is gratis, ook voor niet-leden van de NVC. Op de visbeurs is aanbod van cichliden, andere vissen en nakweek ervan. Daarnaast zijn visvoer, boeken en materialen en nog veel meer te koop. Open van 12:30 tot 15:30.

23 februari: Bijeenkomst Poecilia Maarn

Op zaterdag 23 februari organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12:30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl

2 maart: Reptilica Schiedam

Op zondag 2 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in sporthal Margriet aan de Nieuwe Damlaan 5 te Schiedam. Open van 11 tot 17:30. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 3,50., op de website www.reptilica.nl kan een kortingsbon van € 1,50 worden aangevraagd.

8 en 9 maart: VVVivarium 2008 Utrecht

Op zaterdag 8 en zondag 9 maart organiseert het Veni Vidi Vissie forum een groots opgezette beurs in de Veemarkthallen aan de Sartreweg 1-3 te Utrecht. Open op beide dagen van 10 tot 18 uur. Toegang € 7,50 per dag of € 12,50 voor beide dagen, voor volwassenen, kinderen tot 5 jaar gratis. Nadere informatie op www.vivariumbeurs.com

15 maart: Bijeenkomst WAP Maarn

Op zaterdag 15 maart organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

30 maart: NBAT Aqua-terra markt Veenendaal

Op zondag 30 maart organiseert de NBAT de jaarlijkse Aqua-terra markt in de Veenendaalhal aan de Nijverheidslaan 8 te Veendendaal. Open van 11 tot 15 uur. Nadere informatie op de website www.nbat.nl.

6 april: Terraria Houten (Utrecht)

Op zondag 6 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Reptielen, amfibieŽn, spinnen, insecten, knaagdieren, planten, bijzondere dieren en toebehoren. Open van 11 tot 17 uur, toegang € 8,– voor volwassenen, 65+ € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Dit is onderdeel van "Dierenpret Houten" dat verder als onderdelen omvat de Exoknaag, Kattenshow, Kromsnaveldag, Spinnen en insecten en Nationale Frettendag, die u ook kunt bezoeken zonder verder entree te betalen. Meer informatie op de website www.ter.nl.

12 april: 40e Gifkikkerdag Haarlem

Op zaterdag 12 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 40e gifkikkerdag in Hotel van der Valk Haarlem ZUid aan de Toekanweg 2 te Haarlem. Zaaol op om 12, toegang € 3,50 en gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Voor meer info email kikkerdag@gifkikkerportaal.nl of bezoek de website www.gifkikkerportaal.nl.

12 april: Visbeurs en bijeenkomst NVC Odijk

Op zaterdag 12 april organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers de volgende visbeurs en bijeenkomst in Het Dorpshuis aan de Zeisterweg 44 te Odijk. De toegang en parkeren is gratis, ook voor niet-leden van de NVC. Op de visbeurs is aanbod van cichliden, andere vissen en nakweek ervan. Daarnaast zijn visvoer, boeken en materialen en nog veel meer te koop. Open van 12:30 tot 15:30.

19 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 19 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

25 t/m 27 april: jaarvergadering IGL Ecodrome Zwolle

Van vrijdag 25 april tot en met zondag 27 april organiseert de Internationale Gemeinschaft fŁr Labyrinthfische hun jaarvergadering in het Ecodrome aan de Willemsvaart 19 te Zwolle. Op het programma staan naast vergaderingen voor de leden en werkgroepen ook diverse lezingen en een voor iedereen toegankelijke beurs. Meer informatie op de website www.igl-home.de

29 april: 24e Reptielen-amfibieŽnbeurs Nijmegen

Op zondag 29 april organiseert B & B Organisatiebureau de 24e internationale reptielen- en amfibieŽnbeurs in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Slangen, spinnen, hagedissen, schildpadden, amfibieŽn, literatuur, terrariumbenodigdheden, voedseldieren, etc. (Ook giftige dieren zijn toegestaan, er is een aparte ruimte voor giftige dieren) Open van 11 tot 16 uur. Toegang € 6,– voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 1,50.

Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. januari 2008

Aangesloten bij de N.B.A.T. en de N.B.B.Z.

Voorzitter
Edith de Jongh
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
Public Relations
Jan van Zeeland
Matterhorn 41
5624 NR Eindhoven
040 - 2260 051
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie

De Vivariumcontributie bedraagt € 27,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 15,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden bedragen:
N.B.A.T. + Het Aquarium € 27,– per jaar,
N.B.A.T. alleen ledenpas € 14,– per jaar,
N.B.B.Z./Het Zeeaquarium € 30,– per jaar.

Het inschrijfgeld ŗ € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur Ťn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina