Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud maart 2008

  1. Aankondigingen
  2. Agenda
  3. Kalender
  4. Verenigingsinformatie

Aankondigingen

Excursie 29 maart

Op zaterdag 29 maart hebben we een een excursie naar AquaBeek, de viskwekerij van Rien van Beek, die je ook op vele beurzen tegenkomt, bijvoorbeeld op de Daphnia jaarmarkt.

We zijn een aantal jaren geleden al eens bij Rien van Beek geweest, toen hij met zijn bedrijf nog was gevestigd in Boekel. Inmiddels heeft hij veel werk verzet op zijn nieuwe lokatie aan de St. Magdalenaweg 6 in Handel(Gemert) en is zijn kwekerij dan ook flink gegroeid, niet alleen in het aantal aquaria (van 500 a 600 naar meer dan 1800), maar ook in het aantal soorten dat hij kweekt. We krijgen een rondleiding en kunnen eens goed in de keuken kijken van een gepassioneerd kweker.

We zullen gezamenlijk rijden naar Handel. Op die manier besparen we kosten en niet in het minst ook het milieu en kunnen ook die leden mee die zelf geen vervoer hebben. We verzamelen ons zoals gewoonlijk aan de westkant van Winkelcentrum Woensel (of WoensXL zoals het tegenwoordig heet), dus aan de kant van de Hema, Lidl en lunchroom Queen Bee. We willen om of kort na 10 uur bij AquaBeek aankomen en de reistijd is een goed half uur, dus we moeten uiterlijk om 9:30 vertrekken. Verzamelen dus vanaf 9:15 bij Winkelcentrum Woensel! Voor de meerijders: deel de benzinekosten met de chauffeur s.v.p.

Gerard Swemmers is de contactpersoon voor deze excursie. Dus wie zich al heeft aangemeld, maar toch is verhinderd, wie zich nog niet had aangemeld, maar toch graag meegaat of wie toch liever direct naar AquaBeek rijdt: laat het Gerard even op tijd weten, zodat we weten wie er wel en niet op het verzamelpunt zullen zijn. Gerard's telefoonnummer en email adres kun je vinden aan het einde van deze nieuwsbrief of op onze website.

Namens de activiteitencommissie,
Eric van de Meerakker.

Agenda

Vivarium heeft elke maand een ledenavond, op de tweede dinsdag van de maand, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn afwisselend te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis de Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 142) en in verzorgingscentrum Brunswijck aan de Generaal Bradleylaan 1, 5623 KM Eindhoven (lijn 2 of 109). We beginnen om 20 uur (tenzij anders aangegeven).

De agenda ziet er voor de rest van 2008 als volgt uit:

Datum Activiteit Locatie
za 29 maart Excursie naar AquaBeek Handel (Gemert)
di   8 april lezing Joop Brokke, vijvers Kadans
di 13 mei watermeetavond Brunswijck
di 10 juni Groot onderhoud verenigingsaquarium Kadans
di   9 sept Willem Postma: "Fijn bezig zijn" Kadans
di 14 okt lezing Joop Brokke, planten Brunswijck
di 11 nov Kwis verzorgd door Harrie v.d. Meerakker Kadans
di   9 dec N.n.b. Brunswijck

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data staan wel vast, dus er is zeker een bijeenkomst!

Zoals u ziet, zijn nog niet alle activiteiten volledig ingevuld, dus gedurende het jaar zal er nog het een en ander veranderen. Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

Kalender

8 februari t/m 4 mei: Jubileumtentoonstelling Oosterhout

Van vrijdag 8 februari tot en met zondag 4 mei organiseert De Siervis een jubileumtentoonstelling in het MEK (Milieu Educatief Centrum & Kinderboerderij) aan de Veerseweg 100 te Oosterhout (N-Br). Open dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 10:30 tot 16 uur. 's Maandags gesloten. (Groepen eventueel op afspraak.) Het thema is '30 x 30', rond het kleine aquarium met 30 kleine aquaria. Het inrichten van een bakje van 30 x 30 x 30 cm is een hele kunst. Hoe krijg je daar diepte in? Welke vissen en planten zijn geschikt voor een heel klein aquarium? Helaas weten slechts weinigen hier goed mee om te gaan. Dat leidt tot veel vissenleed. Deze tentoonstelling laat zien hoe het beter kan. Als contrast wordt ook een aquarium van 240 x 70 x 70 geplaatst met bekende vissen, die meestal in een te kleine ruimte worden gehouden, waardoor ze niet tot hun recht komen. In dit aquarium wordt duidelijk hoe mooi en boeiend deze vissen zijn als ze de ruimte krijgen.

30 maart: NBAT Aqua-terra markt Veenendaal

Op zondag 30 maart organiseert de NBAT de jaarlijkse Aqua-terra markt in de Veenendaalhal aan de Nijverheidslaan 8 te Veenendaal. Open van 11 tot 15 uur. Nadere informatie op de website www.nbat.nl.

6 april: Terraria Houten (Utrecht)

Op zondag 6 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Reptielen, amfibieŽn, spinnen, insecten, knaagdieren, planten, bijzondere dieren en toebehoren. Open van 11 tot 17 uur, toegang € 8,– voor volwassenen, 65+ € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Dit is onderdeel van "Dierenpret Houten" dat verder als onderdelen omvat de Exoknaag, Kattenshow, Kromsnaveldag, Spinnen en insecten en Nationale Frettendag, die u ook kunt bezoeken zonder verder entree te betalen. Meer informatie op de website www.ter.nl.

12 april: 40e Gifkikkerdag Haarlem

Op zaterdag 12 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 40e gifkikkerdag in Hotel van der Valk Haarlem Zuid aan de Toekanweg 2 te Haarlem. Zaaol op om 12, toegang € 3,50 en gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Voor meer info email kikkerdag@gifkikkerportaal.nl of bezoek de website www.gifkikkerportaal.nl.

12 april: Visbeurs en bijeenkomst NVC Odijk

Op zaterdag 12 april organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers een visbeurs en bijeenkomst in Het Dorpshuis aan de Zeisterweg 44 te Odijk. De toegang en parkeren is gratis. Op de visbeurs is aanbod van cichliden, andere vissen en nakweek ervan, visvoer, boeken en materialen en nog veel meer. Open van 12:30 tot 15:30.

13 april: Antwerpse reptielenbeurs

Op zondag 13 april wordt er in hangar 15 aan de Cockerillkaai 15 te Antwerpen (BelgiŽ) een reptielenbeurs gehouden. Open van 10 tot 17 uur, toegang € 4,–, kinderen tot 6 jaar gratis. "Slangen, hagedissen, insecten, schildpadden, voedseldieren, benodigdheden en verenigingen." Meer informatie op website www.portael.com/reptielen/reptielen.htm

19 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 19 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

19 en 20 april: Opendeurdagen Nymphaea Wolvertem (B)

Op zaterdag 19 en zondag 20 april organiseert Nymphaea hun jaarlijkse opendeurdagen in en rond hun lokaal aan de Stationsstraat 30 te Wolvertem (BelgiŽ). Open vanaf 10 uur, barbecue op zaterdag vanaf 16 uur, op zondag vanaf 12 uur. Zie ook hun website: www.nymphaea-wolvertem.be.

20 april: Siervis Aqua Terra Beurs Oosterhout

Op zondag 20 april organiseert De Siervis een aqua/terra beurs in Wijkcentrum Heidehof aan de Sint Antoniusstraat 63 te Oosterhout (NB). Open van 10 tot 15 uur. Meer informatie op de website www.desiervis.nl.

25 t/m 27 april: jaarvergadering IGL Ecodrome Zwolle

Van vrijdag 25 april tot en met zondag 27 april organiseert de Internationale Gemeinschaft fŁr Labyrinthfische hun jaarvergadering in het Ecodrome aan de Willemsvaart 19 te Zwolle. Op het programma staan naast vergaderingen voor de leden en werkgroepen ook diverse lezingen en een voor iedereen toegankelijke beurs. Meer informatie op de website www.igl-home.de

27 april: 24e Reptielen-amfibieŽnbeurs Nijmegen

Op zondag 27 april organiseert B & B Organisatiebureau de 24e internationale reptielen- en amfibieŽnbeurs in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Slangen, spinnen, hagedissen, schildpadden, amfibieŽn, literatuur, terrariumbenodigdheden, voedseldieren, etc. (Ook giftige dieren zijn toegestaan, er is een aparte ruimte voor giftige dieren) Open van 11 tot 16 uur. Toegang € 6,– voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 1,50.

1 t/m 11 mei: tentoonstelling Siervis Geraardsbergen (B)

Van donderdag 1 tot en met zondag 11 mei organiseert Siervis Geraardsbergen in samenwerking met de OVAT en de BBAT een tentoonstelling in de parochiezaal aan de Beverstraat 2 (achter de kerk) te Viane (Geraardsbergen, BelgiŽ). Open op 1, 4 en 11 mei van 10 tot 21 uur, op 2, 3 en 10 mei van 12 tot 21 uur en op 9 mei van 18 tot 21 uur.

1, 3 en 4 mei: opendeurdagen Gracilis Hoboken (B)

Op donderdag 1, zaterdag 3 en zondag 4 meil organiseert Gracilis Hoboken weer opendeurdagen in hun lokaal aan de kioskplaats 7 te Hoboken (BelgiŽ). Open van 10 tot 18 uur, op zaterdag van 9 tot 18 uur.

3 en 4 mai: Open Nederlands Discuskampioenschap Vianen

Op zaterdag 3 en zondag 4 mei organiseert de Discus Club Holland het open Nederlands kampioenschap Discusvissen in het Stadshoftheater aan het Hazelaarplein 4 te Vianen. Open op zaterdag van 10 tot 20 uur, op zondag van 10 tot 16 uur. Toegangsprijs € 5,– voor een dagkaart, € 7,50; voor een weekendkaart. Meer informatie op website www.discusclub.nl

12 mei: Reptilica Roosendaal

Op maandag 12 mei (Pinksteren) organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Zuidwesthallen aan de Commandobaan 10 te Roosendaal. Open van 11 tot 17:30. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 3,50, op de website www.reptilica.nl kan een kortingsbon van € 1,50 worden aangevraagd.

18 mei: Reptilica Groningen

Op zondag 18 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Martiniplaza aan de Leonard Springerlaan 2 te Groningen. Open van 11 tot 17:30. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 3,50, op de website www.reptilica.nl kan een kortingsbon van € 1,50 worden aangevraagd.

23 t/m 25 mei: 6e nationale Koi- en vijverdagen Hilvarenbeek

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 mei organiseert Koi 2000 weer de 6e editie van de nationale Koi- en vijverdagen in Safaripark Beekse Bergen te Hilvarenbeek. "Internationale koishow, grote consumentenbeurs, vijvers, koi & aquaria, Bonsai en Japanse gebruiken." Open van 10 tot 17 uur, toegang € 10,–, kinderen t/m 6 jaar gratis, van 6 t/m 12 jaar € 5,–. Bij binnenkomst krijgt u ook een korting van 25% op de entree van Safari Beekse Bergen. Meer info op website www.koienvijverdagen.nl.

24 mei: Bijeenkomst WAP Maarn

Op zaterdag 24 mei organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

24 mei: Aqua Terra Marktdag Schoonhoven

Op zaterdag 25 mei organiseert De Zilver Tetra voor de 8e keer hun Aqua Terra Marktdag in hun clubgebouw aan de Nieuwe Singel 39 te Schoonhoven (bij de voetbalvelden). "Aquarium en vijver vissen/planten, hobby toebehoren, o.a. tl lampen, pompen, filterschuim, voeders, enz. en ook zilver producten uit de zilverstad Schoonhoven ." Open van 10 tot 16 uur, entree gratis.

25 mei: Terraria Amstelveen

Op zondag 25 mei organiseert TER een terrariumbeurs in de Emergohal, Langs De Akker 3 te Amstelveen. Open van 11 tot 15 uur. Toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

25 mei: Internationale aquariumbeurs Floreffe (B)

Op zondag 25 mei 2008 organiseert de InterClub Aquariophilie et Ichtyologie Francophone een 2e Internationale Aquariumbeurs in de Abdij van Floreffe aan de Rue du Seminaire 7 te Floreffe (Namen, BelgiŽ). Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis. " Aquarium en Vijvers, Vissen, Planten, Voeding, Materiaal." Meer informatie op de (franstalige) website van de ICAIF: www.icaif.be

25 mei: aquariumbeurs Oostakker (B)

Op zondag 25 mei organiseert Tropicana een aquariumbeurs in cafe De Hoeve aan de Krijtestraat 103 te Oostakker. Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.tropicana-le.be.

31 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

Op zaterdag 31 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12:30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

1 juni: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

Op zondag 1 juni organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium en vijver ruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg te Kessel (BelgiŽ). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. "Rechtstreeks van liefhebbers - o.a. vissen en planten - ook voor vijvers."

8 juni: Terraria Houten (Utrecht)

Op zondag 8 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Reptielen, amfibieŽn, spinnen, insecten, knaagdieren, planten, bijzondere dieren en toebehoren. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 8,– voor volwassenen, 65+ € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. maart 2008

Aangesloten bij de N.B.A.T. en de N.B.B.Z.

Voorzitter
Edith de Jongh
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
Public Relations
Jan van Zeeland
Matterhorn 41
5624 NR Eindhoven
040 - 2260 051
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie

De Vivariumcontributie bedraagt € 27,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 15,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden bedragen:
N.B.A.T. + Het Aquarium € 27,– per jaar,
N.B.A.T. alleen ledenpas € 14,– per jaar,
N.B.B.Z./Het Zeeaquarium € 30,– per jaar.

Het inschrijfgeld ŗ € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur Ťn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina