Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud mei/juni 2008

 1. Aankondigingen
 2. Agenda
 3. Kalender
 4. Verenigingsinformatie

Aankondigingen

Deze nieuwsbrief is bedoeld om iedereen nog op tijd op de hoogte te brengen van de bijeenkomst morgen. Binnenkort volgt nog een nieuwsbrief met o.a. het verslag van de watermeetavond.

Eric van de Meerakker.

"Lezing" 10 juni: groot onderhoud verenigingsaquarium

Voor juni staat op onze agenda al een tijdje aangekondigd "groot onderhoud verenigingsaquarium." Over hoe groot precies het gaat worden zijn we nog aan het nadenken, maar een paar mogelijke punten zijn de volgende.

Er zijn een paar technische gebreken die zouden moeten worden verholpen:

 • geen zwart plastic of rubber achter zij- en achterwanden
 • slechte kabel voor middelste TL (isolatie doorgesneden door pianoscharnier van lichtkap)
 • van een aantal leisteenplaten heeft de siliconenlijm losgelaten op achter- en zijwanden
Een paar mogelijke verbeteringen aan de planten en vissen:
 • javavaren naar een hoek (links?), om in het midden vrije zwemruimte te maken
 • probeer javavaren, mos en/of anubias op de wanden te laten groeien
 • groot aantal kersebuiken eruit
 • (later) oppervlaktevis erbij?

Ideeen, materialen, planten en (in overleg) vissen zijn welkom, en speciaal in het geval van vissen zoeken we ook een goed tehuis voor een aantal van de aanwezige kersebuiken, we hebben er nu echt te veel inzitten...

Namens het bestuur,
Eric van de Meerakker.

Vivarium Barbecue 2008

Zoals eerder al een keer in een mail vermeld, hebben we een datum vastgesteld voor de Vivarium Barbecue 2008. Op zaterdag 23 augustus rond twee uur 's middags verwachten we jullie aan de Groningenlaan 3 te Son. We vragen wel dat iedereen die er graag bij wil zijn zich so spoedig mogelijk aanmeldt bij Ferdie Gosselink, 06 - 2486 5247 of

Ferdie Gosselink organiseert de barbecue dit jaar, dus aanmelden bij hem en graag ook melden met hoeveel personen je komt: partners en kinderen zijn uitdrukkelijk ook welkom! De barbecue zal niet worden gehouden in de tuin van Ferdie, omdat deze veel te klein is voor het aantal personen dat we verwachten. We verwachten ook dit jaar weer met een bijdrage van € 10,&ndash te kunnen volstaan.

Namens het bestuur,
Eric van de Meerakker.

Agenda

Vivarium heeft elke maand een ledenavond, op de tweede dinsdag van de maand, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn afwisselend te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis de Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 142) en in verzorgingscentrum Brunswijck aan de Generaal Bradleylaan 1, 5623 KM Eindhoven (lijn 2 of 109). We beginnen om 20 uur (tenzij anders aangegeven).

De agenda ziet er voor de rest van 2008 als volgt uit:

Datum Activiteit Locatie
di 10 juni Groot onderhoud verenigingsaquarium Kadans
za 23 aug Vivarium Barbecue 2008 Son
di   9 sept Willem Postma: "Fijn bezig zijn" Kadans
di 14 okt lezing Joop Brokke, planten Brunswijck
di 11 nov Kwis verzorgd door Harrie v.d. Meerakker Kadans
di   9 dec N.n.b. Brunswijck

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data staan wel vast, dus er is zeker een bijeenkomst!

Zoals u ziet, zijn nog niet alle activiteiten volledig ingevuld, dus gedurende het jaar zal er nog het een en ander veranderen. Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

Kalender

8 juni: Terraria Houten (Utrecht)

Op zondag 8 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Reptielen, amfibieŽn, spinnen, insecten, knaagdieren, planten, bijzondere dieren en toebehoren. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 8,– voor volwassenen, 65+ € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

14 & 15 juni: Waterplantenweekend Hortus Amsterdam

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni organiseert de Hortus Botanicus Amsterdam een speciaal weekend waarin de bezoeker alles te weten komt over water- en moerasplanten. Gedurende beide dagen worden er diverse lezingen gehouden, zijn er rondledingen door de tuin en kassen en zijn er stand met informatie over vijvers en het houden en kweken van waterplanten. Tevens kan men in deze stands niet-alledaagse planten kopen. Het waterplanten weekend wordt georganiseerd ism de Vriendenvereniging, de Werkgroep Aquatische Planten (WAP) en de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT). De Hortus is te vinden aan de Plantage Middenlaan 2A te Amsterdam. Open van 10 tot 17 uur, toegang € 7,–, kinderen/65+ € 3,50.

14 juni: Visbeurs en bijeenkomst NVC Odijk

Op zaterdag 14 juni organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers een visbeurs en bijeenkomst in Het Dorpshuis aan de Zeisterweg 44 te Odijk. De toegang en parkeren is gratis. Op de visbeurs is aanbod van cichliden, andere vissen en nakweek ervan, visvoer, boeken en materialen en nog veel meer. Open van 12:30 tot 15:30.

14 & 15 juni: Koi meeting Hasselt (B)

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni organiseert Koi@Home een beurs en koishow in de Japanse Tuin aan e Gouverneur Verwilghensingel te Hasselt (BelgiŽ). Open van 10 tot 18 uur (Japanse tuin open van 9 tot 22 uur). Toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.belgiumkoimeeting.be.

15 juni: Reptilica Leiden

Op zondag 15 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Groenoordhallen aan de Willem de Zwijgerlaan 2 te Leiden. Open van 11 tot 17:30. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 3,50, op de website www.reptilica.nl kan een kortingsbon van € 1,50 worden aangevraagd.

21 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 21 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

22 juni: Reptilica Hoofddorp

Op zondag 22 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sportplaza het Spectrum aan de Assumburg 1 te Hoofddorp. Open van 11 tot 17:30. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 3,50, op de website www.reptilica.nl kan een kortingsbon van € 1,50 worden aangevraagd.

6 juli: 18e LimBeurs Houthalen-Helchteren (B)

Op zondag 6 juli organiseert de Limburgse Federatie van de BBAT de 19e LimBeurs 2008, in instituut Don Bosco aan de Don Boscostraat te Houthalen-Helchteren (BelgiŽ). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 1,50, kinderen gratis.

9 t/m 17 augustus: aquariumtentoonstelling Solre-sur-Sambre (B)

Van zaterdag 9 tot en met zondag 17 augustus organiseert de Discus Club Solre-sur-Sambre, met medewerking van de verenigingen van de ICAIF hun Aqua Expo 2008, een tentoonstelling met tropische vissen, orchideeen, reptielen en tuinvijvers, in het cultureel centrum aan de Rue Saint Medard 11 te Solre-sur-Sambre (Belgie). Open in het weekeinde van 10 tot 20 uur, op weekdagen van 14 tot 20 uur, toegang gratis. Meer (franstalige) informatie op website aquaexpo.icaif.be

24 augustus: 12e Aquarium- en terrariumbeurs Oostende (B)

Op zondag 24 augustus organiseert Oostende Platy de 12e aquarium- en terrariumbeurs van de kust in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Alisabethlaan/Schelpestraat 20 te Oostende (BelgiŽ). "Eťn van de grootste beurzen uit de streek." Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

30 & 31 augustus: Int. tentoonstelling KFN Asperen

Op zaterdag 30 en zondag 31 augustus organiseert Killi Fish Nederland een internationale tentoonstelling in Asperen in het Partycentrum de Schildknaap. Nadere informatie volgt, zie ook www.killifishnederland.nl

30 & 31 augustus: Tilburgse Terrarium Dagen

Al vele jaren organiseren de Tilburge Terrarium Vereniging en Dierenpark Reptielenhuis De Oliemeulen elk jaar de Tilburgse Terrarium Dagen. Naast een beurs bieden deze dagen ruim de gelegenheid om TTV leden en andere terrariumliefhebbers te ontmoeten en dit alles in een erg gezellige sfeer. "De TTD is simpelweg de gezelligste terrariumhappening van het jaar!" En je kunt natuurlijk ook de dieren in De Oliemeulen goed bekijken.

6 september: Bijeenkomst WAP Maarn

Op zaterdag 6 september organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

6 september: jubileumbijeenkomst Poecilia Tilburg

Op zaterdag 6 september organiseert Poecilia eenjubileumbijeenkomst in de "De Oliemeulen" aan de Reitse Hoevenstraat 30 te Tilburg. Aanvang 12:30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

6 & 7 september: Tilburgse Aqua-Terra Dagen

Op zaterdag 6 en zondag 7 september organiseert Ons Genoegen een nieuwe tweedaagse beurs op aquarium, terrarium en vijvergebied in de "De Oliemeulen" aan de Reitse Hoevenstraat 30 te Tilburg. Benodigdheden, vissen, terrariadieren en planten. Open van 10 tot 17 uur. Tegelijkertijd met de beurs vindt ook het Europees kampioenschap Guppen Kweken plaats, georganiseerd door Poecilia. Meer informatie op de website www.av-onsgenoegen.nl. In de Oliemeulen is ook een expositie reptielen en een direnpark met ruime mogelijkheden om kinderen bezig te houden. Daarnaast is er een ruim terras met dranken en snacks. Toegang voor de Oliemeulen kost € 8,– voor volwassenen, € 7,– voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, € 6,– 65+, de toegang tot de beurs is verder gratis.

20 t/m 22 september: Aqua-show 2008 Hoboken (B)

Van zaterdag 20 tot en met maandag 22 september organiseert Gracilis Hoboken hun jaarlijkse aqua-show in de tent achter hun lokaal aan de kioskplaats 7 te Hoboken (BelgiŽ). Open van 10 tot 18 uur, toegang gratis.

20 & 21 september: Tropenweelde Klein-Willebroek (B)

Op zaterdag 20 en zondag 21 september organiseert De Minor Rupel-Vaartland hun 29e Tropenweelde, een aquarium- en terrariumtentoonstelling, in de gemeentelijke feestzaal aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (BelgiŽ). Open van 10 tot 21:30 uur.

21 september: vijfde pijlgifkikkerhobbydag

Op zondag 21 september organiseert Delft Blue Azureus hun vijfde pijlgifkikkerhobbydag in zalencomplex "De HoornbloemĒ aan het Koningin Julianaplein 1-3 te Den Hoorn (ZH) bij Delft. Meer informatie op website www.dbazureus.nl

27 september t/m 4 oktober: Reptielen- en amfibieŽnshow Hamme (B)

Van zaterdag 27 september tot en met zaterdag 4 oktober organiseert Anolis naar aanleiding van haar vijftienjarig bestaan een reptielen- en amfibieŽnshow in zaal "Den Bond" aan de Kleinhulst 63 te Hamme (BelgiŽ). Entree gratis, open op van 14 tot 20 uur, op zondag en zaterdag 4 oktober vanaf 10 uur. Meer informatie op website www.anolis.be.

28 september: 18e Ruilbeurs Maroni Maaseik (B)

Op zondag 28 september organiseert Maroni Maaseik hun 18e ruilbeurs in College H. Kruis St.-Ursula aan de Zandbergerstraat 21 te Neeroeteren (BelgiŽ). "Ruilen en verkopen van alles wat met de aquaristiek te maken heeft (vissen, planten, vijvers en terrariumdieren)." Geopend van 10 tot 16 uur, toegang gratis. Ruime parkeerplaats.

28 september: Naturaria fair Antwerpen (B)

Op zondag 28 september organiseren Terra, Aquatom en Kave weer de Naturaria beurs in het bouwcentrum van de Antwerp Expo aan de J. v. Rijswijcklaan 191 te Antwerpen (BelgiŽ). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 7,–. Info: www.naturaria-fair.be.

3 t/m 11 oktober: tentoonstelling Aqua Ter '08 Terneuzen

van vrijdag 3 tot en met zaterdag 11 oktober organiseert De Albino Zwaarddrager de Aqua Ter '08 tentoonstelling op het Philipsterrein aan de Haarmanweg in Terneuzen. Nadere informatie volgt, maar er is ons nu al een aquariumprimeur beloofd!

4 oktober: Aquarium ruilbeurs Luik (B)

Op zaterdag 4 oktober organiseert Cardinal Club van Luik een aquarium ruilbeurs in Chateau de Peralta aan de Rue de l'Hotel de ville 6 te Angleur - Luik (BelgiŽ). Open van 9:30 tot 15:30, toegang gratis. Meer informatie op website le-cardinal-club.fororama.com.

5 oktober: Terraria Zwolle

Op zondag 5 oktober organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 15 uur. Toegang € 5,– voor volwassenen, kinderen tot 14 jaar en 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. juni 2008

Aangesloten bij de N.B.A.T. en de N.B.B.Z.

Voorzitter
Edith de Jongh
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
Public Relations
Jan van Zeeland
Matterhorn 41
5624 NR Eindhoven
040 - 2260 051
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie (per 1 januari 2008)

De Vivariumcontributie bedraagt € 27,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 15,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden bedragen:
N.B.A.T. (met Het Aquarium) € 27,– per jaar.

Het inschrijfgeld ŗ € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur Ťn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina