Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud oktober 2008

  1. Aankondigingen
  2. Agenda
  3. Kalender
  4. Verenigingsinformatie

Aankondigingen

Lezing 14 oktober : plantenlezing door Joop Brokke

Op dinsdag 14 oktober zal Joop Brokke weer een avond verzorgen voor de leden van Vivarium. Ditmaal zullen planten het onderwerp zijn. Het wordt geen lezing uit Joop's repertoire, maar hij wil er meer een 'workshop' van maken en op deze avond onder andere laten zien hoe je er achter kunt komen hoe een plant, die je hebt gevonden, nu eigenlijk heet.

Het belooft dus een interessante avond te worden en er zal alle ruimte zijn om in te gaan op vragen en onderwerpen uit te diepen. Zoals altijd is iedereen van harte welkom op 9 september om 20 uur in de vergaderruimte van Brunswijck aan de Gen. Bradleylaan 1 te Eindhoven. Ik hoop iedereen daar te zien!

IdeeŽn voor lezing december?

Zoals u kunt zien in de Vivarium agenda verderop in de nieuwsbrief hebben we nog geen activiteit gepland voor de bijeenkomst van december. We zouden daarom graag van alle leden willen weten of zij nog een goed idee hebben voor deze bijeenkomst?

Ook de leden die we niet regelmatig zien op de bijeenkomsten: wat zouden we kunnen organiseren waarvoor u naar een Vivarium bijeenkomst zou komen? Ook als we uw idee niet meteen kunnen realiseren voor de bijeenkomst van december, dan gaat het niet verloren. We nemen alle ideeŽn dan mee voor de planning van de bijeenkomsten in 2009.

Agenda

Vivarium heeft elke maand een ledenavond, op de tweede dinsdag van de maand, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn afwisselend te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis de Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 142) en in verzorgingscentrum Brunswijck aan de Generaal Bradleylaan 1, 5623 KM Eindhoven (lijn 2 of 109). We beginnen om 20 uur (tenzij anders aangegeven).

De agenda ziet er voor de rest van 2008 als volgt uit:

Datum Activiteit Locatie
di 14 okt lezing Joop Brokke, planten Brunswijck
di 11 nov Kwis verzorgd door Harrie v.d. Meerakker Kadans
di   9 dec N.n.b. Brunswijck

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data staan wel vast, dus er is zeker een bijeenkomst!

Kalender

4 t/m 11 oktober: tentoonstelling Aqua Ter '08 Terneuzen

Van zaterdag 4 tot en met zaterdag 11 oktober organiseert De Albino Zwaarddrager ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan de Aqua Ter '08 tentoonstelling op het Philipsterrein aan de Haarmanweg in Terneuzen. Nadere informatie volgt, maar er is ons nu al een aquariumprimeur beloofd! Open op zaterdag 4 en 11 oktober van 10:30 tot 18 uur, maaandag 6 tot en met donderdag 9 oktober van 15 tot 21 uur, vrijdag 10 oktober van 15 tot 22 uur. Zondag gesloten. Toegang € 2,50, € 1,– voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

12 oktober: Nationale Cichliden Dag NVC Utrecht

Op zondag 12 oktober organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers de Nationale Cichliden Dag in Het Oude Tolhuys aan de Weg naar Rhijnauwen 13-15 te Utrecht. Op de visbeurs is aanbod van cichliden, andere vissen en nakweek ervan, visvoer, boeken en materialen en nog veel meer. Naast de visbeurs worden ook diverse lezingen georganiseerd Open van 10:30 tot 16 uur, toegang gratis voor NVC-leden en kinderen t/m 14 jaar, € 3,– voor niet-leden.

12 oktober: Antwerpse reptielenbeurs

Op zondag 12 oktober wordt er in hangar 15 aan de Cockerillkaai 50 te Antwerpen (BelgiŽ) een reptielenbeurs gehouden. Open van 10 tot 17 uur, toegang € 4,–, kinderen tot 10 jaar gratis. "Slangen, hagedissen, insecten, schildpadden, voedseldieren, benodigdheden en verenigingen." Meer informatie op website www.portael.com/reptielen/reptielen.htm

18 oktober: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 18 oktober organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

18 oktober: 41e Gifkikkerdag Haarlem

Op zaterdag 18 oktober organiseert Dendrobatidae Nederland hun 41e gifkikkerdag in Hotel van der Valk "Haarlem Zuid" aan de Toekanweg 2 te Haarlem. Voor meer info email kikkerdag@gifkikkerportaal.nl of bezoek de website www.gifkikkerportaal.nl.

25 oktober: NBAT Aqua Terra dag Barneveld

Op zaterdag 25 oktober organiseert de NBAT weer de jaarlijkse Nationale Aqua Terra Dag. Met uitslagen Landelijke Huiskeuring. Nadere informatie volgt, zie ook www.nbat.nl

26 oktober: Terraria Eindhoven/Veldhoven

Op zondag 26 oktober organiseert TER een terrariumbeurs in Sporthal de Heiberg aan de Heerseweg 49 te Veldhoven. Open van 11 tot 15 uur. Toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ € 4,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

8 t/m 16 november: Jubileumtentoonstelling Buggenhout (B)

Van zaterdag 8 tot en met zondag 16 november organiseert Betta Buggenhout haar grote jubileum aquarium- en terrariumshow in zaal Nicolaas aan de Jachtweg 1 te Buggenhout-centrum (BelgiŽ). Open op 11, 15 en 16 november van 10 tot 21 uur, andere dagen van 14 tot 21 uur. Toegang € 2,50, € 1,50 voor BBAT-leden en hun gezinsleden, kinderen tot 12 jaar gratis.

8 t/m 10 november: Jubileumtentoonstelling Antwerpen (B)

Van zaterdag 8 tot en met maandag 10 november organiseert Antwerpse Zee Aquarium Club A.Z.A.C. ter gelegenheid van hun 35-jarig bestaan een jubileumtentoonstelling in zaal Gietschotel aan de Lodewijck Van Berckenlaan 179 te Borgerhout (BelgiŽ). Open van 11 tot 19 uur, op 10 november tot 17 uur. Meer informatie op website users.telenet.be/azacsite/

9 november: Reptielen-amfibieŽnbeurs Nijmegen

Op zondag 9 november organiseert B & B Organisatiebureau de 25e internationale reptielen- en amfibieŽnbeurs in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Slangen, spinnen, hagedissen, schildpadden, amfibieŽn, literatuur, terrariumbenodigdheden, voedseldieren, etc. (Ook giftige dieren zijn toegestaan, er is een aparte ruimte voor giftige dieren) Open van 11 tot 16 uur. Toegang € 6,– voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 1,50.

15 november: Open Dag WAP Maarn

Op zaterdag 15 november organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een Open Dag in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

16 november: Dag van de Kweekcentrale Leuven (B)

Op zondag 16 november organiseert De Siervis Leuven weer de vijftiende "dag van de kweekcentrale," een grote hobbybeurs in en rond hun lokaal aan de Kolonel Begaultlaan 15 te Wilsele-Leuven (BelgiŽ). Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis. " Zoals steeds kan je ook nu weer kiezen uit een ruim aanbod aan vissen, planten en aquariummateriaal, U aangeboden door bekende standhouders uit binnen- en buitenland.

23 november: Daphnia jaarmarkt Boxtel

Op zondag 24 november organiseert Daphnia weer de Daphnia jaarmarkt, "de grootste en gezelligste jaarmarkt van Zuid-Nederland voor alle aquarium-/terrariumbezitters," in het Vmbo-College aan de Baanderherenweg 2 te Boxtel. Open van 10 tot 15 uur, toegang, € 1,50. Meer informatie op website www.daphniaboxtel.nl

23 november: Ruilbeurs Brugse Aquariumvrienden (B)

Op zondag 23 november organiseren de Brugse Aquariumvrienden hun 6e ruilbeurs in cultureel centrum "Valkenburg" aan de Legeweg 83 te Sint Andries (BelgiŽ). "Allerlei materiaal te verkrijgen van pompen tot verwarmers, aquaria, filtermaterialen, planten, vis, droogvoer en diepvriesvoer, advies om met eventuele aqua-problemen om te gaan. De mogelijkheid om op een gezellige manier uw kennis bij te werken terwijl er een glaasje word gedronken. Allen daarheen!!! " Geopend vanaf 10 uur.

29 november: Bijeenkomst Poecilia Maarn

Op zaterdag 29 november organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12:30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

29 november: Zeewatermanifestatie Nijverdal

Op zaterdag 29 november organiseert Aquariumhobby Nijverdal een zeewatermanifestatie in zalencentrum Dalzicht aan de Grotestraat 285 te Nijverdal (een routebeschrijving staat op www.dalzicht.nl). Op het programma staat een tweetal lezingen en een aquariummarkt en een uitgebreid buffet. Aanvang 12 uur, einde plm. 18 uur, toegang € 5,– (buffet € 27,50). Meer informatie op websites www.aquariumhobby.nl en www.zeewatermanifestatie.nl. Kaarten en informatie verkrijgbaar bij dhr. F. Nijen Twilhaar, email

30 november: Reptielen- en amfibieŽnbeurs Lebbeke (B)

Op zondag 30 november organiseert Anolis een reptielen- en amfibieŽnbeurs in zaal "Ons Huis" aan de Leo Duboisstraat 24 te Lebbeke (BelgiŽ). Open van 10 tot 17 uur, toegang € 2,50. Meer informatie via website www.anolis.be.

13 december : Visbeurs en bijeenkomst NVC Odijk

Op zaterdag 13 december organiseert de Nederlandse Vereniging van Cichlidenliefhebbers een visbeurs en bijeenkomst in Het Dorpshuis aan de Zeisterweg 44 te Odijk. De toegang en parkeren is gratis. Op de visbeurs is aanbod van cichliden, andere vissen en nakweek ervan, visvoer, boeken en materialen en nog veel meer. Open van 12:30 tot 15:30.

14 december: Aquaria Houten (Utrecht)

Op zondag 14 december organiseert TER "het totaal evenement voor liefhebbers van aquaria en toebehoren" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 8,– voor volwassenen, 65+ € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op de website www.ter.nl.

14 december: Terraria Houten (Utrecht)

Op zondag 14 december organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Reptielen, amfibieŽn, spinnen, insecten, knaagdieren, planten, bijzondere dieren en toebehoren. Open van 10 tot 16 uur, toegang € 8,– voor volwassenen, 65+ € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op de website www.ter.nl.

20 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 20 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

2009

25 januari: Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

Op zondag 25 januari organiseert De Siervis een nieuwjaarsbeurs in buurtcentrum Pannehoef aan de Wilhelminalaan 59 te Oosterhout (NB). Open van 10 tot 14 uur, entree € 1,–. Meer informatie op de website www.desiervis.nl.

28 en 29 maart: Vivarium 2009 beurs Utrecht

Op zaterdag 28 en zondag 29 maart opent Vivarium wederom haar deuren in de Veemarkthallen aan de Sartreweg 1-3 te Utrecht. "Een unieke vivariumbeurs op 11.000 m2 met een spectaculair programma van activiteiten, lezingen en workshops." Meer informatie volgt op website www.vivarium2009.nl

16, 17 en 21 t/m 24 mei: Aquarium – Terrarium Show Lille (B)

Op zaterdag 16 mei, zondag 17 mei en van donderdag 21 tot en met zondag 24 mei organiseert Daphnia een aquarium – terrarium show in de Oude melkerij aan de Gierlebaan te Lille. Open van 13 tot 22 uur, behalve op zondagen: 16 mei tot 20 uur en 24 mei tot 18 uur. Entree € 3,–.


Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. oktober 2008

Aangesloten bij de N.B.A.T. en de N.B.B.Z.

Voorzitter
Edith de Jongh
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
Public Relations
Jan van Zeeland
Matterhorn 41
5624 NR Eindhoven
040 - 2260 051
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie

De Vivariumcontributie bedraagt € 27,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 15,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
N.B.A.T./Het Aquarium € 27,– per jaar,
Dream Reef (zeew., Ned.) € 22,50 per jaar.

Het inschrijfgeld ŗ € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur Ťn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina