Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud november 2010

  1. Aankondigingen
  2. Agenda
  3. Kalender
  4. Verenigingsinformatie

Aankondigingen

Lezing 9 november: "Vestingsteden rondom Den Bosch" door Nel Schriks

Op dinsdag 9 november komt Nel Schriks weer bij ons een lezing geven. Ditmaal gaat het over acht vestingsteden rondom Den Bosch. Nel Schriks heeft in het verleden al meer dan eens een lezing gegeven bij Vivarium, en elke lezing was steeds van hoge kwaliteit. Deze lezing zal dus ook vast weer zeer interessant, leerzaam en onderhoudend zijn. Van de spreekster kregen we de volgende omschrijving van de inhoud:

De acht vestingsteden waar deze dia-serie over gaat hebben ieder hun eigen karakter.
Zij werden in de vijftiende tot achttiende eeuw versterkt met muren, wallen, bastions e.d. om de bevolking te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.
Er is veel werk verzet in de desbetreffende steden om de schoonheid van vesting en stad te bewaren.
Ik begin deze serie in Grave en volg dan stroomafwaarts de stadjes gelegen aan Maas en Waal, eindigend met Geertruidenberg.
Cultuur, natuur en geschiedenis komen aan bod.

Zoals altijd is een ieder van harte welkom op 9 november vanaf 20 uur van De Kadans aan de St. Jozefstraat 1 te Best. De lezing begint om 20u30.

Opgelet: Er wordt in de Kadans nog altijd gewerkt aan het herstel van de waterschade. Daarom zullen we ook deze keer in een zaal op de eerste verdieping bijeenkomen. Dit is waarschijnlijk weer zaal Braam, net als de vorige ker, maar kijk in ieder geval op het scherm bij de ingang waar de bijeenkomst van Vivarium zal zijn!

Wij hopen op een grote opkomst!

Namens de activiteitencommissie,
Ferdie Gosselink.

Huiskameravond 23 november

Aan alle leden:
Op 23 november is er weer een huiskameravond.
Deze keer is onze gastgever H. v.d. Meerakker Meierijlaan 43 Eindhoven.
Vanaf 20 uur is iedereen welkom op dit adres.

Graag opgave van deelname bij G. Swemmers:
Telefoon 040 Ė 2810792 of 06 Ė 28035034.
E-mail: g.swemmers@av-vivarium.net. Dit heeft de voorkeur dan staat het meteen op papier.
Graag tijdig aanmelden.

Namens de activiteitencommissie,
Gerard Swemmers.

Agenda

Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20u30 (tenzij anders aangegeven), zaal open vanaf 20 uur.

De agenda ziet er voor de rest van 2010 als volgt uit:

Datum Activiteit Locatie
di   9 nov Nel Schriks: "Vestigingsteden rondom Den Bosch" Kadans
di 23 nov Huiskameravond bij Harrie van de Meerakker
Meierijlaan 43
Eindhoven
di 14 dec Bijeenkomst, onderwerp wordt nog bekendgemaakt Kadans

*) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

Kalender

11 t/m 14 november: Show en beurs Discusvrienden Antwerpen (B)

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 november organiseren De Discusvrienden hun negende show met beurs in zaal Kielpark aan de St.-Bernardsesteenweg 113 te Antwerpen (BelgiŽ). Open op donderdag van 14 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 19 uur en zondag van 10 tot 17 uur. Toegang € 3,–, voor eigen leden en BBAT-leden € 2,–.

13 november: Open Dag WAP Maarn

Op zaterdag 13 november organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een Open Dag in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur, zaal open vanaf 10 uur.

13 november: Killivis bijeenkomst Neuss (D)

Op zaterdag 13 november organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een bijeenkomst met korte lezingen in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te 41472 Neuss/Holzheim Aanvang 15u, sprekers zijn Heinrich Schmitz uit Niederkassel met als onderwerp "Verstecktes Leben im Killibecken" en Hubert Wischmann uit Oberhausen met als onderwerp "fischzucht im Blumentopf." Daarna volgt er een tombola.

14 november: Dag van de Kweekcentrale Leuven (B)

Op zondag 14 november organiseert De Siervis Leuven weer de "Dag van de Kweekcentrale," een grote hobbybeurs in hun lokaal aan de Kolonel Begaultlaan 15 te Wilsele-Leuven (BelgiŽ). "Zoals steeds kan je ook nu weer kiezen uit een ruim aanbod aan vissen, planten en aquariummateriaal, U aangeboden door bekende standhouders uit binnen- en buitenland." Open van 10 uur tot 16 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.desiervis.be.

14 november: Reptielen-amfibieŽnbeurs Nijmegen

Op zondag 14 november organiseert B & B Organisatiebureau een internationale reptielen- en amfibieŽnbeurs in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,– voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar € 1,50.

21 november: Aqua terra mini-event Pijnacker

Op zondag 21 november organiseert gifkikkers.nl in samenwerking met siergarnalen.com, Blue Lagoon en Danio Rerio Delft een aqua-terra mini-event in Wijkcentrum Tolhek aan de Gantellaan 1 te Pijnacker. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 2,–, kinderen t/m 12 jaar gratis. Met medewerking van siergarnalen.com, Blue Lagoon, Danio Rerio Delft, gifkikkerkwekers en siervissenkwekers uit de regio Pijnacker. "Uiteraard zijn er allerhande produkten aanwezig voor de hobby, zoals planten, voedseldieren, terrarum-en aquariumprodukten, kikkers, vissen, garnalen etc. etc. Voor de beginnende hobbyist is er ook veel informatie te verktijgen." Meer info op website www.gifkikkers.nl.

27 november: Bijeenkomst Poecilia Maarn

Op zaterdag 27 november organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

28 november: Ruilbeurs Brugge (B)

Op zondag 28 november organiseren de Brugse Aquariumvrienden hun achtste ruilbeurs in cultureel centrum "Valkenburg" aan de Legeweg 83 te Sint Andries (BelgiŽ). Geopend vanaf 10 uur. "Allerlei materiaal te verkrijgen van pompen tot verwarmers, aquaria, filtermaterialen, planten, vis, droogvoer en diepvriesvoer, advies om met eventuele aqua-problemen om te gaan. De mogelijkheid om op een gezellige manier uw kennis bij te werken terwijl er een glaasje wordt gedronken."

28 november: Reptielen- en amfibieŽnbeurs Lebbeke (B)

Op zondag 28 november organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging een reptielen- en amfibieŽnbeurs in zaal "Ons Huis" aan de Leo Duboisstraat 24 te Lebbeke (BelgiŽ). Open van 10 tot 17 uur, toegang € 2,50. Meer informatie via website www.vlaamse-terariumvereniging.be.

11 december: Reptielenbeurs Hamm (D)

Op zaterdag 11 december organiseert Terraristika Hamm een reptielenbeurs in de Zentralhallen Hamm aan de ÷konomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm. Meer informatie www.terraristikahamm.de

12 december: Terraria Houten (Utrecht)

Op zondag 12 december organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 9,–, kinderen tot 12 jaar € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis.

18 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

Op zaterdag 18 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

Verenigingsinformatie

opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. november 2010

Aangesloten bij de N.B.A.T.

Voorzitter
Edith de Jongh
 
 
06 - 2221 3754
 
Secretaris
Eric van de Meerakker
Groningenlaan 3
5691 KH Son
0499 - 329 126
Penningmeester a.i.
Gerard Vermeulen
Hulstbosakker 57
5625 VS Eindhoven
040 - 2489 890
Bestuurslid/Bibliotheek
Gerard Swemmers
Poeijersstraat 35A
5642 GA Eindhoven
040 - 2810 792
Bestuurslid/Redactie
Ferdie Gosselink
Baarsstraat 2
5615 RG Eindhoven
06 - 2486 5247
 
Ledenadministrateur
Harrie van de Meerakker
Meijerijlaan 43
5628 BC Eindhoven
040 - 2428 724
 
Redactieadres
 
Groningenlaan 3
5691 KH Son
06 - 2486 5247
Redactie
 
 
Ferdie Gosselink
Eric v/d Meerakker
Gerard Swemmers
Edith de Jongh
Harrie v/d Meerakker
 
 
Ereleden Joop Brokke  
 
Website / Email
www.AV-Vivarium.net

Contributie

De Vivariumcontributie bedraagt € 28,75 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,25 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
N.B.A.T. alleen ledenpas € 15,50 per jaar,
N.B.A.T. met Het Aquarium € 15,50 + € 17,– per jaar.
(Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT zelf)

Het inschrijfgeld ŗ € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.

Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur Ťn bronvermelding,
tenzij anders vermeld.


Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina