Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud maart 2014

 • Aankondigingen
 • Verslagen
 • Artikelen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 11 maart: Quizavond

  Op dinsdag 11 maart vindt onze maandelijkse bijeenkomst plaats.

  Deze bijeenkomst organiseren we een quiz. De aanwezigen krijgen een papier uitgereikt waarop een aantal vragen staan, onderverdeeld in verschillende rubrieken, over een groot aantal facetten van onze hobby. Na invulling hiervan zal Eric de antwoorden op de vragen geven. Vervolgens kunnen dan de discussies losbarsten.

  In het verleden is al een aantal avonden zulke quizzen gehouden waarbij is gebleken dat dit bijzonder in de smaak viel. Veel gezelligheid en over het algemeen nog zeer leerzaam ook.

  Mocht er daarna nog tijd over zijn, wat we betwijfelen, zal er een DVD uit de "Amazing Earth" serie getiteld "South Pacific" worden getoond.

  Iedereen is van harte welkom in zaal Kraaihei van de Kadans aan de St. Jozefstraat 1 in Best, aanvang 20.15 uur.

  We hopen op een grote opkomst. Het is de moeite waard!

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink

  Op bezoek bij diverse kwekers in mei en juni

  17 mei: kwekers Westland/Den Haag/Zoetermeer

  Op 17 mei willen we weer naar het Westland, Den Haag en ook nog naar Zoetermeer.

  • 08.30 u vertrek vanuit Son (bij Eric voor de deur).
  • 10.00 u aankomst bij plantenkweker Toon de Zeeuw. Zie opmerking bij *).
  • 11.00 u vertrek naar de groothandel planten en vissen, verblijf plm. 1.30 u, sluit om 12.30 u. Een lijstje meenemen is wel zo gemakkelijk (mag ook met Latijnse namen).
  • 12.30 u vertrek naar Chris garnalenshop in Den Haag dit is plm. 25 minuten rijden. Parkeren kan bijna voor de deur. Het is betaald parkeren alleen met pin of bankkaart!!! Adres: Lau Mazirellaan 259 2525 ZM Den Haag.
  • 14.15 u vertrek naar Zoetermeer (reistijd plm. 30 minuten), Tuincentrum de Driesprong, open tot 17.30 u. Jos Molenaar, die bij ons vorig jaar een uitstekende lezing gaf over visziekten, is hier onder andere verantwoordelijk voor de aquariumafdeling dus we gaan daar eens kijken.
  • Terug naar huis om ...

  Het staat iedereen vrij om eerder naar huis te gaan maar houd dan wel rekening met mogelijkheden of onmogelijkheden bij het meerijden of zelf rijden. Afrekenen bij de chauffeur.

  7 juni: Geerts plantenkwekerij Westerhoven

  Op 7 juni is er een bezoek gepland bij de (vijver)plantenkwekerij Kwekerij Ard Geerts in Westerhoven

  Adres Loveren 4, 5563 AD.

  Aanmelden

  Opgave van deelname en beschikbaarstelling van vervoer of wens om mee te rijden bij voorkeur via email gh.swemmers@gmail.com
  Bellen mag ook 06-28035034.

  Opmerking

  *) Een speciaal verzoek hierbij van deze plantenkweker: als iemand graag Lobelia cardinalis wil kopen (dat is zo'n beetje de perfecte plant om "straatjes" mee te maken, zie b.v. aquavisie.retry.org/Database/Planten/Lobelia_cardinalis.html om te zien welke we bedoelen) dan wil hij dat graag tevoren weten, die planten moeten namelijk worden gesneden en dat kost veel tijd, dus dat wil hij graag vooraf doen. De planten kosten niet veel, dus nu is je gelegenheid om in een keer een compleet straatje te kopen! Neem voor deze kweker ook een lijstje mee maar dan met de Nederlandse namen. Adres Toon de Zeeuw: Nieuweweg 18 in Honselersdijk.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2014 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  11 mrt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 apr wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  13 mei wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 juni wordt nog bekendgemaakt Kadans
  juli/aug
  zomervakantie
   
  di    9 sep wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  14 okt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 nov wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    9 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het jaarprogramma 2014 van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er voor de volgende twee maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma 10 mrt MRC Breda Aqua Varia Leo Brand
  di   11 mrt Vivarium Quizavond  
  di   18 mrt De Kempvis Vergeten visjes Theo Verheij
  do  20 mrt Ons Genoegen Varens en Mossen Danny Vroom
  za  22 mrt Daphnia Excursie Johan Melis
  ma 24 mrt Xiphophorus Guppenkweek Eddy Van Voorden
  za  29 mrt
  Allen
  Uitslag districtskeuring Ons Genoegen
  za    5 apr MRC Breda Promotiestand bij fa. A. van Steijn te Breda  
  zo    6 apr Daphnia Beurs te Boxtel  
  di     8 apr Vivarium nog niet bekend  
  ma 14 apr MRC Breda Waarom heb ik geen bondsdiploma? Wilfried Van der Elst
  di   15 apr De Kempvis Cichliden Willem Heijns
  do  17 apr Ons Genoegen Zeewater Ab Ras
  ma 28 apr Xiphophorus Vijverlezing Hans Meulblok en
  Theo van Meegen

  Kalender

  15 maart: Regenboogvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 15 maart organiseert Zoo Zajac een regenboogvissendag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  21 en 22 maart: 2e Int. WAC-meeting Dülmen (D)

  Op vijdag 21 en zaterdag 22 maart wordt de tweede internationale WAC-meeting georganiseerd in het hotel Dülmener Hof aan de Halterner Strasse 178 te Dülmen (Duitsland). "WAC" staat voor West-Afrikaanse Cichliden. Het tweedaagse programma begint op vrijdagavond met een lezing, op zaterdag is er in de ochtend eerst een lezing, dan een visbeurs en in de middag nog een film en een laatste lezing. Meer informatie op website www.wacmeeting.jimdo.com.

  22 maart: Bijeenkomst WAP Maarn

  Op zaterdag 22 maart organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur.

  22 maart: Uitslagavond NBAT district Noord-Nederland Hoogezand

  Op zaterdagavond 22 maart organiseert het district Noord-Nederland van de NBAT de uitslagavond van de districtskeuring in De Reensche Compagnie aan de Tak van Poortvlietstraat 361 te Hoogezand. Open vanaf 20u.

  22 en 23 maart: Equarium 2014 Nieuwegein

  Op zaterdag 22 en zondag 23 maart organiseert Equarium "Twee dagen vol inspiratie, informatie, verkoopstands, ruilbeurs, live muziek en wedstrijden met geweldige prijzen. EQUARIUM is hèt Live en Online hobby evenement van 2014 voor de aquarium-, terrarium- en koi-liefhebber. " in Home Boxx aan de Symfonielaan 1 te Nieuwegein. Open van 10u tot 17u30, toegang € 10,–. Meer informatie op www.equarium.eu.

  23 maart: Ruilbeurs Izegem (B)

  Op zondag 23 maart organiseert Danio Rerio Izegem "de ruilbeurs door hobbyisten voor hobbyisten" in de zaal Mandeldaele aan het Emelgemseplein 5 te Izegem-Emelgem (België). Aanbod voor zowel vijver-, aquarium- en terrariumliefhebbers; van dieren tot materialen. Meer informatie op website www.daniorerio.be.

  23 maart: Reptilica 's Hertogenbosch

  Op zondag 23 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Maaspoort Sports & Events aan de Marathonloop 1 te 's Hertogenbosch. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50.

  28 t/m 30 maart: congres AKFB Gosselies (B)

  van vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart is het jaarlijkse congres van de AKFB in het hotel van het vliegveld van Charleroi aan de Chaussee de Courcelles 115 te Gosselies (België). Meer informatie is te vinden op website www.akfb.be.

  29 maart: Uitslag districtskeuring Brabant Tilburg

  Op zaterdag 29 maart organiseert Ons Genoegen de districtsavond met de uitslag van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT.

  29 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 29 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  29 maart: Vijverdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 29 maart organiseert Zoo Zajac een evenement ter gelegenheid van de opening van het vijverseizoen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  30 maart: aquarium-/terrariumdag Ecaussines (B)

  Op zondag 30 maart organiseert de Société Aquariophile et Terrariophile d'Ecaussinnes een aquarium- en terrariumdag in de Foyer Culturel de l'Avedelle aan de Rue Eloi Désiré Marbaix 24 te Ecaussinnes d'Enghien (België) Om 10 uur is er een lezing over boomkikkers, om 14 uur een lezing over nano-zeewateraquaria. Er is ook een lunch georganiseerd à € 10,–. Meer informatie op www.sate-asbl.be

  5 april: Aquascapingdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 5 april organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de firma Dennerle een aquascapingdag met lezingen, workshops en demonstraties in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  6 april: Daphnia beurs Boxtel

  Op zondag 6 april organiseert Daphnia weer de Daphnia beurs, "de grootste en gezelligste beurs van Zuid-Nederland voor alle aquarium / terrarium bezitters," in het Baanderheren-College, ingang Van de Voortweg 14 te Boxtel. De beurs is open van 10 tot 15 uur, entree € 3,–. Meer informatie op website www.daphniaboxtel.nl

  6 april: Gekkodag Mortsel (B)

  Op zondag 6 april organiseert Aquatom in samenwerking met Tiki Reptiles een gekkodag in "De Wolschaerder" aan de Liersesteenweg 314 te Mortsel (België). Het programma bestaat uit zes lezingen, tevens is er verkoop van voedseldieren. Open van 9u30 tot 17 uur. Meer informatie via www.aquatom.be.

  13 april: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zondag 13 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 52e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  13 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 13 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  13 april: Terrariumbeurs Bremen (D)

  Op zondag 13 april organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Bremen beurs in hal 3 van de Messe van Bremen aan de Theodor-Neuss-allee 21-23 te Bremen (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de.

  19 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 19 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  26 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 26 april organiseert Betta Buggenhout hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium en met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 22 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  2 t/m 4 mei: Internationale guppyshow Hasselt (B)

  Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 mei organiseert de Guppyclub België een internationale guppyshow in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te Hasselt (België). Open op vrijdag van 13 tot 20 uur, zaterdag van 10 tot 20 uur, zondag van 10 tot 13 uur. Zondag vanaf 13u15 openbare veiling van de tentoongestelde guppy's.

  3 mei: Guppy- en andere levendbarendendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 3 mei organiseert Zoo Zajac een guppytentoonstelling en lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  4 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 4 mei organiseert TER een terrariumbeurs aan de Van Rysselberghedreef 2 in het Citadelpark B te Gent (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  4 mei: Terrariumbeurs Hannover (D)

  Op zondag 4 mei organiseert Terrariumbeurs Hannover een terrariumbeurs in de Glashalle van het Hannover Congres Centrum aan de Theodor-Neuss-Platz 1-3 te Hannover (Duitsland) Open van 10 tot 16 uur, toegang € 7,–, kinderen van 3 tot 14 jaar € 3,–. Meer informatie op www.terrarienboerse-hannover.de.

  10 mei: Bijeenkomst WAP Maarn

  Op zaterdag 10 mei organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur.

  10 mei: Aqua Terra event Berkel en Rodenrijs

  Op zaterdag 10 mei organiseert www.gifkikkers.nl een Aqua Terra event in 't Manneke aan de Leeweg 33 in Berkel en Rodenrijs. "Een gezellige beurs door en voor hobbyisten met reptielen, amfibieën, vissen, geleedpotigen, tropische planten, aquarium- en terrariumbenodigheden en nog veel meer. Catering is aanwezig voor een lekker hapje en/of drankje. Een leuk dagje voor het hele gezin. Kinderhoek aanwezig." Open van 10 tot 15 uur, entree € 2,50, kinderen t/m 12 jaar gratis. Meer informatie op www.gifkikkers.nl.

  10 mei: aquarium- en orchideeënbeurs La Louvière (B)

  Op zaterdag 10 mei organiseert aquariumvereniging Le Scalaire du Centre samen met de club Les Amis des Orchidées een aquarium- en orchideeënbeurs in het Provinciaal Atheneum aan de Boulevard du Tivoli 1 te La Louvière (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 1,–.

  18 mei mei: Reptielen-amfibieënbeurs Nijmegen

  Op zondag 18 mei organiseert Zoo-logisch een internationale reptielen- en amfibieënbeurs in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen. Meer informatie op www.zoo-logisch.nl.

  24 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 24 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  24/25 en 29 mei t/m 1 juni: Aquarium – Terrarium Show Lille (B)

  Op zaterdag 24, zondag 25 mei en van donderdag 29 mei tot en met zondag 1 juni organiseert Daphnia de 10e aquarium – terrarium show in de Oude melkerij aan de Gierlebaan te Lille (België). Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 22 uur, zondag van 13 tot 20 uur, op zondag 1 juni van 13 tot 18 uur, toegang € 3,–, BBAT-leden € 2,–. Meer informatie op website www.daphnia.be.

  25 mei: Terrariumbeurs Osnabrück (D)

  Op zondag 25 mei organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Osnabrück beurs in de Gartlage Halle aan de Schlachthofstrasse 48 te Osnabrück (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de.

  31 mei: Terrariumdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 31 mei organiseert Zoo Zajac een terrariumdag met produktpresentaties en lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  1 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 1 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  1 juni: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 1 juni organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  1 juni: Internationale aquariumbeurs Belgrade (B)

  Op zondag 1 juni organiseert de InterClub Aquariophilie et Ichtyologie Francophone de achtste Internationale Aquariumbeurs in zaal André Guisset aan de place Do Bia Bouquet 2 te Belgrade (Namen – België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 1,–. "Vissen – Garnalen – Planten – Materiaal – Tentoonstelling Bonsaïs – en Orchideeën. Meer informatie op de (franstalige) website: www.icaif.be.

  6 t/m 12 juni: FAK-tentoonstelling Bonheiden (B)

  Van vrijdag 6 tot en met donderdag 12 juni organiseert Aquariumclub MAK de FAK-tentoonstelling van 2014 in zaal Ludwina aan de Zellaerdreef 2 te Bonheiden (België) Open in het weekend en op feestdagen van 10 tot 21u, op weekdagen van 14 tot 21u en op donderdag 12 juni van 14 tot 18u. Toegang € 1,50, BBAT-leden € 1,50 en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.mechelseak.be.

  7 juni: Terrariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 7 juni organiseert Aquaterralev.de een terrariumbeurs in de Wiesdorfer Bügerhalle aan de Hauptstrasse 50 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de.

  15 juni: Houtlandse ruilbeurs Torhout (B)

  Op zondag 15 juni organiseert Skalaar Torhout de zeventiende Houtlandse aquarium, terrarium en vijver ruilbeurs in zaal "Sparrenhove" aan de Herderstraat 3 te Torhout (België). Open van 9u30 tot 16 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  21 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 21 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  28 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 28 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, barbecue open vanaf 17 uur, toegang gratis, deelname barbecue "aan anti-crisisprijzen". Meer informatie op www.betta.be.

  5 juli: Labyrintvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 5 juli organiseert Zoo Zajac een labyrintvissendag en bettatentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  6 juli: 25e LimBeurs Houthalen-Helchteren (B)

  Op zondag 6 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de 25e LimBeurs in instituut Don Bosco aan de Don Boscostraat 6 te Houthalen-Helchteren (België). Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. maart 2014

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester a.i.
  Gerard Vermeulen
  Hulstbosakker 57
  5625 VS Eindhoven
  040 - 2489 890
  2e penningmeester i.o.
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid/Bibliotheek
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Redactie
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Ereleden Joop Brokke ✝  
   
  Website / Email
  www.AV-Vivarium.net

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 29,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 16,– + € 18,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT, af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina