Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud juni 2014

 • Aankondigingen
 • Verslagen
 • Artikelen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 10 juni: watermeetavond

  Op dinsdag 10 juni vindt onze maandelijkse bijeenkomst plaats.

  Zoals gebruikelijk in de laatste maand vóór de vakantiestop van de vereniging, juli en augustus, houden we weer een aquariumwater meting avond.

  Het door u meegebrachte aquariumwater zal op diverse waarden worden getest. Hierbij krijgt u een nuttig inzicht in de toestand van uw aquariumwaterkwaliteit of, (als u zelf ook regelmatig meet) gewoon dat u meetset nog goed is. Heeft u dit de voorgaande keren ook laten doen, dan is dit weer een goede gelegenheid te controleren of een en ander stabiel is gebleven of dat de eventueel genomen maatregelen succes hebben gehad.

  Nog eens de beste manier om water voor de meting te vervoeren:

  U neemt een goed afsluitbare fles of pot van minimaal een halve liter. Deze spoelt u eerst uit met heet water. Vervolgens drie keer goed uitspoelen met het te meten aquariumwater. Tenslotte vult u de fles/pot tot de nok met het te meten water, zodat er geen lucht meer in zit. Lucht heeft namelijk invloed op het meetresultaat, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

  Na het bijpraten over de resultaten en andere zaken zal er, indien daar nog tijd voor is, een prachtige natuur-dvd worden getoond.

  Iedereen is weer van harte welkom in zaal Kraaihei van de Kadans aan de St. Jozefstraat 1 in Best, aanvang 20.15 uur

  We hopen weer op een grote opkomst.

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink

  Vivarium barbecue 2014

  Ook dit jaar zijn we van plan weer een Vivarium Barbecue te organiseren. We zouden naast aanmeldingen graag ook suggesties voor naar een datum en locatie zien, dus kom naar de bijeenkomst, pak te telefoon of schrijf een email en meld je aan om je op te geven of een locatie voor te stellen!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker.

  Aanbod verlengd: kaartjes voor Zoo Parc Overloon

  We hebben van Zoo Parc Overloon een aanbieding gekregen om kaartjes te kopen met meer dan vijftig procent korting. Het normale tarief voor een toegangskaartje is € 17,– (t/m 2 jaar gratis, 3 t/m 11 € 14,50, 65+ € 15,–, bij online bestellen € 1,– korting), wij betalen € 8,– per kaartje. De kaartjes zijn te gebruiken voor volwassenen, kinderen en 65-plussers, er is geen minimum of maximum aantal kaarten dat kan worden besteld en ze zijn onbeperkt geldig! U kunt ook in uw omgeving navragen of er nog meer belangstellenden zijn.

  Iedereen die gebruik wil maken van deze aanbieding, kan dat (bij voorkeur) per email via of telefoon op 0499 - 329 126 of 06 - 2707 6762 aan mij laten weten en het totaalbedrag overmaken op de girorekening van Vivarium, IBAN rekeningnummer NL74 INGB 000 1113703 ten name van "Penningmeester Vivarium" en onder vermelding van "Zoo Parc Overloon" en het aantal kaarten dat u wilt bestellen. Bestellingen worden pas verwerkt als de betaling binnen is! De uiterste datum waarop we kaarten kunnen bestellen is 11 juli, dus zorg er voor dat uiterlijk 29 mei het bedrag op de girorekening van Vivarium staat!

  Zodra uw kaarten binnen zijn krijgt u bericht, eenmaal binnen kunnen ze gratis worden afgehaald op de Vivarium bijeenkomsten of bij ondergetekende aan de Groningenlaan 3 te Son, wel tevoren graag even bellen wanneer u langs wilt komen. Als u graag wilt dat de kaarten naar u worden toegestuurd, dan graag € 1,50 extra overmaken (meer mag natuurlijk ook en komt ten goede aan de clubkas).

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2014 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  10 juni Watermeetavond Kadans
  juli/aug
  zomervakantie
   
  nnb
  Barbecue *
  nnb
  di    9 sep wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  14 okt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 nov wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    9 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het jaarprogramma 2014 van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er voor de volgende twee maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  di   10 jun Vivarium Watermeetavond  
  ma 16 jun MRC Breda Eigen avond  
  di   17 jun De Kempvis Wandelen Peter van Poppel
  do  19 jun Ons Genoegen Afsluiting 1e half jaar Barbeque  
  wo 30 jun Xiphophorus Presentatie vijveradviesdag Theo van Meegen,
  Hans Meulblok en Tim
  juli
   
  zomervakantie
   

  Kalender

  6 t/m 12 juni: FAK-tentoonstelling Bonheiden (B)

  Van vrijdag 6 tot en met donderdag 12 juni organiseert Aquariumclub MAK de FAK-tentoonstelling van 2014 in zaal Ludwina aan de Zellaerdreef 2 te Bonheiden (België) Open in het weekend en op feestdagen van 10 tot 21u, op weekdagen van 14 tot 21u en op donderdag 12 juni van 14 tot 18u. Toegang € 1,50, BBAT-leden € 1,50 en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.mechelseak.be.

  13 t/m 15 juni: IRG Jaarcongres Reppel (B)

  Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni organiseert de Belgische afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap dit jaar het jaarlijkse IRG-congres in sporthotel "De Watermolen" aan de Monshofstraat 9 te Reppel (Bocholt, België), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een vijftal lezingen.

  13 t/m 15 juni: Aquariumtentoonstelling Izegem (B)

  Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni organiseert Danio Rerio Izegem een tentoonstelling tijdens het batjesweekend in het handelspand aan de Nieuwstraat te Izegem (België). Meer informatie op website www.daniorerio.be.

  14 en 15 juni: Aquariumtentoonstelling Berendrecht (B)

  Op zaterdag 14 en zondag 15 juni organiseert aquariumvereniging de Kardinaal de tentoonstelling "Antwerpen onder water" van de AFBBAT verenigingen, in de "Bomenbank van de stand Antwerpen" aan de Antwerpsebaan 110 te Berendrecht (België). Open van 10 tot 18 uur, meer informatie op users.telenet.be/de_kardinaal.

  14 en 15 juni: Open Tuin- en Vijverweekend Berendrecht (B)

  Op zaterdag 14 en zondag 15 juni organiseert De Kardinaal een open tuin- en vijverweekend in Berendrecht, Zandvliet en Lillo vanuit de "Bomenbank van de stand Antwerpen" aan de Antwerpsebaan 110 te Berendrecht (België). Open van 10 tot 18 uur, meer informatie op www.opentuinenvijverweekend.be

  15 juni: Houtlandse ruilbeurs Torhout (B)

  Op zondag 15 juni organiseert Skalaar Torhout de zeventiende Houtlandse aquarium, terrarium en vijver ruilbeurs in zaal "Sparrenhove" aan de Herderstraat 3 te Torhout (België). Open van 9u30 tot 16 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  21 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 21 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  21 en 22 juni: Belgian ZNA Koi Show 2014 Genk (B)

  Op zaterdag 21 en zondag 22 juni organiseert de Belgian Koi Society de Belgian ZNA Koi Show 2014, "de Belgische Koi-, vijver- en tuindagen", in domein Bokrijk aan de Bokrijklaan 1 te Genk (België). Toegang € 10,–, tot 16 jaar € 5,–, tot 5 jaar € 2,–, tot 2 jaar gratis. Meer informatie op website belgiankoisociety.eu.

  28 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 28 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, barbecue open vanaf 17 uur, toegang gratis, deelname barbecue "aan anti-crisisprijzen". Meer informatie op www.betta.be.

  5 juli: Labyrintvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 5 juli organiseert Zoo Zajac een labyrintvissendag en bettatentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  6 juli: 25e LimBeurs Houthalen-Helchteren (B)

  Op zondag 6 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de 25e LimBeurs in instituut Don Bosco aan de Don Boscostraat 6 te Houthalen-Helchteren (België). Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  15 t/m 17 augustus: Holland Koi Show Arcen

  Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland de jaarlijkse Holland Koi Show in de Kasteeltuinen van Arcen aan de Lingsforterweg 26 te Arcen. Open van 9u30 tot 18 uur, entree € 15,–, kinderen van 4 t/m 12 jaar € 7,50, kinderen t/m 3 jaar gratis, groepen vanaf 20 personen € 12,–, parkeren (inclusief pendelbus) € 5,–. Kijk voor meer informatie op www.hollandkoishow.nl.

  23 t/m 25 augustus: Siervisshow Schoten (B)

  Van zaterdag 23 tot en met maandag 25 augustus organiseert Pristella - Schoten haar siervisshow 2014 met permanente ruilbeurs in zaal Don Bosco aan de Hendrik Consciencestraat 2 te Schoten (België). Met permanente ruilbeurs stand met vleesetende planten. Open van 10 tot 18 uur, maandag van 14 tot 18 uur. Meer informatie op www.ahvpristella.be.

  24 augustus: Aquarium- en terrariumbeurs Oostende (B)

  Op zaterdag 24 augustus organiseert Oostende Platy de "Aquarium-, Terrarium- en Vijverbeurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Alisabethlaan/Schelpenstraat 20 te Oostende (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  31 augustus: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 31 augustus organiseert TER een terrariumbeurs in ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te Hasselt (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  5 t/m 7 september: tentoonstelling Killi Fish Nederland Asperen

  Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september organiseert Killi Fish Nederland al weer de 39e Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. Meer informatie is te vinden op de website www.killifishnederland.nl.

  6 september: Vijverdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 6 september organiseert Zoo Zajac een evenement ter gelegenheid van de sluiting van het vijverseizoen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  6 september: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 6 september organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de.

  13 september: Bijeenkomst WAP Maarn

  Op zaterdag 13 september organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur.

  14 september: Terraria Zwolle

  Op zondag 14 september organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  27 september: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 27 september organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u, toegang gratis, belangstellenden welkom. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  27 en 28 september: Tentoonstelling Melsele (Beveren, B)

  Van zaterdag 27 en zondag 28 september organiseert Atlantis Beveren de tentoonstelling "Oostvlaamse Aquaria op zijn best" in cultureel centrum "De Boerenpoort" aan de Sint-Elisabethstraat 31A te Melsele (Beveren, België). Toegang gratis.

  28 september: Naturaria fair 2013 Antwerpen (B)

  Op zondag 28 september organiseren Terra en Aquatom al weer de twaalfde Naturaria fair in het bouwcentrum van de Antwerp Expo aan de J. v. Rijswijcklaan 191 te Antwerpen (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 9,–. Info: www.naturaria-fair.be.

  3 t/m 5 oktober: Aqua Expo dagen 2013 Dortmund (D)

  Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 oktober organiseert Megazoo de Aqua Expo dagen 2013, een informatie- en verkoopbeurs in de Galopprennbahn aan de Rennweg 70 te Dortmund Wabel (Duitsland). Open van 10 tot 18 uur, toegang € 7,50;, op zondag € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Tentoonstellingen van guppy's, garnalen, discusvissen, dwergcichliden en kempvissen, Dagelijks meerdere workshops over aquascaping en zeewater. Parallel hieraan vindt het tweede Europese Discuskampioenschap plaats. Meer informatie op website www.aqua-expo-tage.de.

  4 oktober: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zaterdag 4 oktober organiseert Dendrobatidae Nederland hun 53e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  5 oktober: Ruilbeurs Brugge (B)

  Op zondag 5 oktober organiseren de Brugse Aquariumvrienden hun twaalfde ruilbeurs in cultureel centrum "Valkenburg" aan de Legeweg 83 te Sint Andries (België). Geopend vanaf 10 uur.

  5 oktober: Terrariumbeurs Hannover (D)

  Op zondag 5 oktober organiseert Terrariumbeurs Hannover een terrariumbeurs in de Glashalle van het Hannover Congres Centrum aan de Theodor-Neuss-Platz 1-3 te Hannover (Duitsland) Open van 10 tot 16 uur, toegang € 7,–, kinderen van 3 tot 14 jaar € 3,–. Meer informatie op www.terrarienboerse-hannover.de.

  5 oktober: Terrariumbeurs Osnabrück (D)

  Op zondag 5 oktober organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Osnabrück beurs in de Gartlage Halle aan de Schlachthofstrasse 48 te Osnabrück (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de.

  5 oktober: Terrariumbeurs Ronneburg (D)

  Op zondag 5 oktober organiseert TerraMesse.de een terrarium- en reptielenbeurs in de Bogenbinderhalle aan de Rosa-Luxemburg-Strasse 4 te Ronneburg (Duitsland). Open vanaf 9 tot 17 uur. Meer informatie www.terramesse.de.

  10 en 11 oktober: Discusdagen Zajac Duisburg (D)

  Op vrijdg 10 en zaterdag 11 oktober organiseert Zoo Zajac twee discusdagen met tentoonstelling en lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  18 oktober: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 oktober organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  19 oktober: Terraria Gent (B)

  Op zondag 19 oktober organiseert TER een terrariumbeurs aan de Van Rysselberghedreef 2 in het Citadelpark B te Gent (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  25 en 26 oktober: Aquavaria 2014 Vianen

  Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober organiseren Daphnia Boxtel en de Discus Club Holland Aquavaria 2014, een tweedaagse beurs met een spectaculaire discusshow van de Discus Club Holland en op zaterdag de landelijke Aqua Terra dag 2014 van de NBAT, in Sportcentrum Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 te Vianen. Openingstijden beurs van 10 tot 16 uur, de Aqua Terra dag is op zaterdag open van 10 tot 18 uur. Entree € 6,– (gratis parkeren). Meer informatie op www.daphniaboxtel.nl.

  25 oktober: Terrariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 25 oktober organiseert Aquaterralev.de een terrariumbeurs in de Wiesdorfer Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 50 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. juni 2014

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester a.i.
  Gerard Vermeulen
  Hulstbosakker 57
  5625 VS Eindhoven
  040 - 2489 890
  2e penningmeester i.o.
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid/Bibliotheek
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Redactie
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Ereleden Joop Brokke ✝  
   
  Website / Email
  www.AV-Vivarium.net

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 29,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 16,– + € 18,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT, af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina