Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud oktober 2014

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 14 oktober: "Nieuwe aquariumplanten of oude (on)bekende"

  Op dinsdag 14 oktober komt de heer Erik Prins bij onze vereniging een lezing houden over het onderwerp "Nieuwe aquariumplanten of oude (on)bekende" in ons tropisch aquarium. Om een indruk te geven van de lezing, onderstaand een korte omschrijving door de spreker:

  Veel van de huidige aquariumplanten waren tot voor kort niet in Nederland verkrijgbaar. Met de nieuwe inzichten in aquariumhouden zijn vele planten houdbaar geworden, zodat er steeds meer nieuwe planten beschikbaar komen. Deze nieuwe lichting planten is niet zonder meer in elke "dierenwinkel" te vinden. Toch is er met enige moeite wel aan te komen, bij voorbeeld door te ruilen met andere liefhebbers, al dan niet via internet en bij enkele gespecialiseerde webshops. Niet bij iedereen zullen de plantjes even goed floreren, maar als het een beetje meezit kun je wel hele fraaie resultaten bereiken, zoals op het scherm te zien zal zijn.

  Deze avond zullen vele nieuwe aquariumplanten de revue passeren, maar de vraag is: zijn ze wel allemaal zo nieuw? Er zal ook worden verteld hoe de planten te houden en bovendien zullen er veel tips worden gegeven hoe een mooie en gezonde plantenbak te krijgen èn, niet onbelangrijk, te houden.

  U bent weer van harte welkom in zaal Kraaihei van De Kadans aan de St. Jozefstraat 1 in Best. De avond begint om 20.15 uur. Aangezien het een héél interessante avond lijkt te worden hopen wij op een grote opkomst.

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink

  Aankondiging huiskameravond 25 november: Marc Hennequin

  Op dinsdag 25 november is er een huiskameravond bij Marc Hennequin.
  Adres: Steenstraat 62 Eindhoven.
  Vanaf 20.00 u is iedereen welkom.
  Graag tijdig doorgeven als je wil komen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld; vol is vol want zijn huiskamer is niet zo groot.
  Geef maar dus maar even op dat je wil komen bij G. Swemmers.
  Dit kan aanstaande dinsdag op de verenigingsavond in Best en anders ook mail of telefoon.
  Bij voorkeur via email:
  of telefoon 040 – 2810 792 / 06 – 2803 5034.

  Namens de activiteitencommissie,
  Gerard Swemmers

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2014 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  14 okt Erik Prins: Nieuwe aquariumplanten of oude (on)bekende Kadans
  di  11 nov wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  25 nov Huiskarmeravond bij Marc Hennequin Eindhoven
  di    9 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het jaarprogramma 2014 van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er voor de volgende twee maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma 13 okt Daphnia Lezing naar keuze Theo van Meegen
  ma 13 okt MRC Breda Eigen avond: Filters  
  di   14 okt Vivarium Nieuwe aquariumplanten of oude (on)bekende Erik Prins
  do  16 okt Ons Genoegen Het Wervelfilter Zwagermans
  di   21 okt De Kempvis Licht John Frencken
  ma 27 okt Xiphophorus Uitslag verenigingskeuring en
  korte lezing terrarium
  Theo van Meegen,
  Hans Meulblok
  ma 10 nov Daphnia Bezoek Heevis Eindhoven  
  ma 10 nov MRC Breda Uitslag huiskeuring John Frencken
  di   11 nov Vivarium nog niet bekend  
  di   18 nov De Kempvis Vissen van eigen bodem Wilfried Van der Elst
  do  20 nov Ons Genoegen Aquascaping Mickey Paulsen
  ma 27 nov Xiphophorus Jaaroverzicht Hans Meulblok,
  Theo van Meegen

  Kalender

  18 oktober: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 oktober organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  18 en 19 oktober: Aquarium- en terrariumtentoonstelling Kontich (B)

  Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober organiseert De Minor Rupel-Vaartland in het kader van de Belgische Aqua Terra Dagen de 34e Tropenweelde, een aquarium- en terrariumtentoonstelling in de winkel van Zowizoo aan de Mechelsesteenweg 272 te Kontich (België). Open op zaterdag van 10 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 16 uur.

  19 oktober: Terraria Gent (B)

  Op zondag 19 oktober organiseert TER een terrariumbeurs aan de Van Rysselberghedreef 2 in het Citadelpark B te Gent (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  19 oktober: Beurs Chatelineau (B)

  Op zondag 19 oktober organiseert Pristella een beurs van vissen, planten, voer en materiaal in de grote zaal van het Sportcentrum van Châtelet aan Place Wilson 15 te Chatelineau (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.pristella.be.

  25 en 26 oktober: Aquavaria 2014 Vianen

  Op zaterdag 25 en zondag 26 oktober organiseren Daphnia Boxtel en de Discus Club Holland Aquavaria 2014, een tweedaagse beurs met een spectaculaire discusshow van de Discus Club Holland en op zaterdag de landelijke Aqua Terra dag 2014 van de NBAT, in Sportcentrum Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 te Vianen. Openingstijden beurs van 10 tot 16 uur, de Aqua Terra dag is op zaterdag open van 10 tot 18 uur. Entree € 6,– (gratis parkeren). Meer informatie op www.daphniaboxtel.nl.

  25 oktober: Terrariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 25 oktober organiseert Aquaterralev.de een terrariumbeurs in de Wiesdorfer Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 50 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de

  2 november: Terraria Zwolle GEANNULLEERD

  8 november: Nationale Cichlidendag Odijk

  Op zaterdag 8 november organiseert NVC weer de Nationale Cichlidendag in Dorpshuis Odijk aan het Rijneiland 7 te Odijk, aanvang 12 uur. Meer informatie op www.nvcweb.nl.

  8 november: Dwergcichlidendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 8 november organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de DCG-Niederrhein een dwergcichlidendag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  9 november: Dag van de Kweekcentrale Leuven (B)

  Op zondag 9 november organiseert De Siervis Leuven weer de "Dag van de Kweekcentrale," een grote hobbybeurs in hun lokaal aan de Kolonel Begaultlaan 15 te Wilsele-Leuven (België). "Zoals steeds kan je ook nu weer kiezen uit een ruim aanbod aan vissen, planten en aquariummateriaal, U aangeboden door bekende standhouders uit binnen- en buitenland." Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.desiervis.be.

  15 november: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 15 november organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  15 en 16 november: Discus kampioenschap en aquariumshow Beverlo (B)

  Op zaterdag 15 en zondag 16 november organiseren De Discusvrienden hun negende discus kampioenschap en een aquariumshow in Buurthuis De Kardijk aan het Burgemeester Heymansplein 14 te Beverlo (België). Geopend op zaterdag van 10 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 17 uur, toegang € 3,–. Meer informatie op www.discusvrienden.com.

  22 en 23 november: Vivarium 2014 Nieuwegein

  Op zaterdag 22 en zondag 23 november vindt de zesde editie plaats van de Vivarium beurs, ook nu in "Home Boxx" aan de Symfonielaan 1 te Nieuwegein. Open van 10 tot 17 uur, dagkaarten € 10,–, kinderen tot en met zes jaar gratis. Landelijk zijn kortingsbonnen verkrijgbaar waarmee u € 2,– korting krijgt bij de kassa. Meer informatie is te vinden op website www.vivariumbeurs.nl.

  29 november: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 29 november organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  29 november: Ongewerveldendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 29 november organiseert Zoo Zajac een ongewerveldendag met lezingen, produktpresentaties en een grote garnalententoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  30 november: Reptielen- en amfibieënbeurs Lebbeke (B)

  Op zondag 30 november organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging een reptielen- en amfibieënbeurs in zaal "Ons Huis" aan de Leo Duboisstraat 24 te Lebbeke (België). Open van 10 tot 17 uur, toegang € 3, –. Meer informatie via website www.vlaamse-terariumvereniging.be.

  6 december: Terrariumdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 6 december organiseert Zoo Zajac een terrariumdag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  6 december: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 6 december organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de

  7 december: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 7 december organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  7 december: Terrariumbeurs Bremen (D)

  Op zondag 7 december organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Bremen beurs in hal 3 van de Messe van Bremen aan de Theodor-Neuss-allee 21-23 te Bremen (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de

  20 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  25 januari 2015: Siervis Aqua Terra Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

  Op zondag 25 januari 2015 organiseert De Siervis de 10e Siervis Aquarium Nieuwjaarsbeurs in het Sint-Oelbert Gymnasium aan de Warandelaan 3 (ingang Paterserf 16) te Oosterhout (N.B.). Open van 11 tot 15 uur, entree € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.desiervis.nl. Zie voor een routebeschrijving www.oelbert.nl/contact

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. Oktober 2014

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester a.i.
  Gerard Vermeulen
  Hulstbosakker 57
  5625 VS Eindhoven
  040 - 2489 890
  2e penningmeester i.o.
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid/Bibliotheek
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Redactie
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Ereleden Joop Brokke ✝  
   
  Website / Email
  www.AV-Vivarium.net

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 29,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 16,– + € 18,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT, af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina