Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud november 2014

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 11 november: "Australië" door Theo van Meegen en Hans Meulblok

  Op dinsdag 11 november a.s. komen de heren Theo Vermeegen en Hans Meulblok voor onze vereniging een lezing presenteren met als titel "Australië".

  Zij stuurden ons de volgende impressie:

  Laat u overdonderen door de natuur van Australië. Gedurende een vijftal weken zijn twee gebieden bezocht, die uitgebreid aan u worden voorgesteld. Het betreft "Darwin" en de oostkust tussen Brisbane en Sydney. De natuur en landschappen in deze gebieden komen ruimschoots aan bod zoals vissen, reptielen, vogels en planten. De presentatie wordt stemmig ondersteund door Australische muziek.

  De heren Vermeegen en Meulblok zijn zeer wel bekend en staan altijd garant voor mooie, leerzame lezingen en gezellige avonden.

  Iedereen is weer van harte welkom in zaal Kraaihei van De Kadans aan de St. Jozefstraat 1 in Best. De avond begint zoals altijd om 20.15 uur.

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink

  Aankondiging "huiskameravond" 25 november: Heevis

  Op dinsdag 25 november organiseert Heevis weer een speciale avond, net als de laatste twee jaren. Deze keer is de avond speciaal bedoeld voor de verenigingen (op zaterdag 4 oktober was er al een "generale repetitie"), zodat er meer gelegenheid zal zijn om vragen te stellen, advies te krijgen e.d. Net als op 4 oktober zal er weer een kampioen aquascaping een gratis workshop geven, er is een Easy LED demonstratie door Aqualantis naast diverse andere acties, een korting van 5 euro bij elke bestede 25 euro en 25% korting op alle vijverartikelen!

  Het begint om 18u, dus kom allemaal naar Heevis op 25 november, het adres is Schootsestraat 138 te Eindhoven!

  Namens de activiteitencommissie,
  Eric van de Meerakker

  Wijziging huiskameravond 26 november: Marc Hennequin

  In tegenstelling tot wat we vorige maand aankondigden, is de huiskameravond bij Marc Hennequin deze maand verplaatst naar woensdag 26 november, dit om het evenement bij Heevis op dinsdag 25 november niet in de weg te zitten.
  Adres: Steenstraat 62 Eindhoven.
  Vanaf 20.00 u is iedereen welkom.
  Graag tijdig doorgeven als je wil komen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld; vol is vol want zijn huiskamer is niet zo groot.
  Geef maar dus maar even op dat je wil komen bij G. Swemmers.
  Dit kan aanstaande dinsdag op de verenigingsavond in Best en anders ook mail of telefoon.
  Bij voorkeur via email:
  of telefoon 040 – 2810 792 / 06 – 2803 5034.

  Namens de activiteitencommissie,
  Gerard Swemmers

  Oproep voor alle Vivariumleden

  Zoals jullie weten hebben we al een huiskameravond achter de rug. De eerstvolgende is op 26 november bij Marc Hennequin.
  Onze voorzitter Ferdie Gosselink heeft zich ook al opgegeven voor een volgende avond ergens in januari/februari op een nader te bepalen dag.
  Als er verder nog mensen zijn die dit ook willen doen dan kunnen ze zich bij mij melden, dit kan via e-mail, telefonisch en op de verenigingsavond dinsdag in Best. Mijn gegevens staan in het blad.

  Namens de activiteitencommissie,
  Gerard Swemmers

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2014 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  11 nov Theo van Meegen en Hans Meulblok: "Australië" Kadans
  di  25 nov "Huiskameravond" bij Heevis vanaf 18u Eindhoven
  wo 26 nov Huiskameravond bij Marc Hennequin Eindhoven
  di    9 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het jaarprogramma 2014 van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er voor de volgende twee maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma 10 nov Daphnia Festal plantenvoeding Bjorn van Reeuwijk
  ma 10 nov MRC Breda Uitslag huiskeuring John Frencken
  di   11 nov Vivarium Lezing "Australië" Theo van Meegen
  en Hans Meulblok
  di   18 nov De Kempvis Vissen van eigen bodem Wilfried Van der Elst
  do  20 nov Ons Genoegen Aquascaping Mickey Paulsen
  di 25 nov Daphnia
  Vivarium
  Bezoek Heevis Eindhoven  
  ma 27 nov Xiphophorus Jaaroverzicht Hans Meulblok,
  Theo van Meegen
  ma   8 dec Daphnia Uitslag huiskeuring en feestavond  
  ma   8 dec MRC Breda Quiz Vincent en Rob
  di     9 dec Vivarium nog niet bekend  
  di   16 dec De Kempvis Discussieavond  
  do  18 dec Ons Genoegen Uitslag Thuiskeuring Nick Grosfeld
  ma 22 dec Xiphophorus Quizavond Hans Meulblok, Theo
  van Meegen, Fons

  Kalender

  9 november: Dag van de Kweekcentrale Leuven (B)

  Op zondag 9 november organiseert De Siervis Leuven weer de "Dag van de Kweekcentrale," een grote hobbybeurs in hun lokaal aan de Kolonel Begaultlaan 15 te Wilsele-Leuven (België). "Zoals steeds kan je ook nu weer kiezen uit een ruim aanbod aan vissen, planten en aquariummateriaal, U aangeboden door bekende standhouders uit binnen- en buitenland." Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.desiervis.be.

  15 november: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 15 november organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  15 en 16 november: Discus kampioenschap en aquariumshow Beverlo (B)

  Op zaterdag 15 en zondag 16 november organiseren De Discusvrienden hun negende discus kampioenschap en een aquariumshow in Buurthuis De Kardijk aan het Burgemeester Heymansplein 14 te Beverlo (België). Geopend op zaterdag van 10 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 17 uur, toegang € 3,–. Meer informatie op www.discusvrienden.com.

  22 en 23 november: Vivarium 2014 Nieuwegein

  Op zaterdag 22 en zondag 23 november vindt de zesde editie plaats van de Vivarium beurs, ook nu in "Home Boxx" aan de Symfonielaan 1 te Nieuwegein. Open van 10 tot 17 uur, dagkaarten € 10,–, kinderen tot en met zes jaar gratis. Landelijk zijn kortingsbonnen verkrijgbaar waarmee u € 2,– korting krijgt bij de kassa. Meer informatie is te vinden op website www.vivariumbeurs.nl.

  29 november: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 29 november organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  29 november: Ongewerveldendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 29 november organiseert Zoo Zajac een ongewerveldendag met lezingen, produktpresentaties en een grote garnalententoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  30 november: Reptielen- en amfibieënbeurs Lebbeke (B)

  Op zondag 30 november organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging een reptielen- en amfibieënbeurs in zaal "Ons Huis" aan de Leo Duboisstraat 24 te Lebbeke (België). Open van 10 tot 17 uur, toegang € 3, –. Meer informatie via website www.vlaamse-terariumvereniging.be.

  6 december: Terrariumdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 6 december organiseert Zoo Zajac een terrariumdag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  6 december: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 6 december organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de

  7 december: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 7 december organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Euretco Expo center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  7 december: Terrariumbeurs Bremen (D)

  Op zondag 7 december organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Bremen beurs in hal 3 van de Messe van Bremen aan de Theodor-Neuss-allee 21-23 te Bremen (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de

  20 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  25 januari 2015: Siervis Aqua Terra Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

  Op zondag 25 januari 2015 organiseert De Siervis de 10e Siervis Aquarium Nieuwjaarsbeurs in het Sint-Oelbert Gymnasium aan de Warandelaan 3 (ingang Paterserf 16) te Oosterhout (N.B.). Open van 11 tot 15 uur, entree € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.desiervis.nl. Zie voor een routebeschrijving www.oelbert.nl/contact

  15 februari 2015: Terraria Zwolle

  Op zondag 15 februari 2015 organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  21 februari 2015: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 21 februari 2015 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  28 februari 2015: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 28 februari 2015 organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  29 maart 2015: Terrariumbeurs Bremen (D)

  Op zondag 29 maart 2015 organiseert Terraxotica Germany de Terraxotica Germany Bremen beurs in hal 3 van de Messe van Bremen aan de Theodor-Neuss-allee 21-23 te Bremen (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 6,–, kinderen vanaf 6 jaar € 3,–. Meer informatie www.terraxotica-germany.de

  12 april 2015: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zondag 12 april 2015 organiseert Dendrobatidae Nederland hun 52e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  12 april 2015: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 12 april 2015 organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  18 april 2015: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 april 2015 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur.

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. November 2014

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester a.i.
  Gerard Vermeulen
  Hulstbosakker 57
  5625 VS Eindhoven
  040 - 2489 890
  2e penningmeester i.o.
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Redactie
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Ereleden Joop Brokke ✝  
   
  Website / Email
  www.AV-Vivarium.net

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 29,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 16,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 16,– + € 18,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Het Aquarium wordt apart gefactureerd door de NBAT, af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina