Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud maart 2016

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Lezing 8 maart: Johan Egberts: "Op zoek naar discusvissen (en andere interessante vissen) in Brazilië, Peru en Colombia"

  Op deze bijeenkomst verzorgt de heer Egberts voor ons een lezing getiteld "Op zoek naar discusvissen (en andere interessante vissen) in Brazilië, Peru en Colombia" en is een samenvatting van de reizen die de spreker in 1997 t/m 2012 heeft gemaakt heeft gemaakt. Tijdens de reizen heeft Johan wel pogingen gedaan om discusvissen te vangen, maar hij en zijn reisgenoten zijn nooit verder gekomen dan de bezichtiging van discussen bij de groothandel en bij mensen thuis.

  In de deze lezing komen diverse biotopen met daarin de voorkomende vissen, zoals discusvissen, maanvissen, meervallen, corydorassen, (dwerg)cichliden en zalmen aan bod. Ook zijn er enkele foto's van aquaria van Colombianen thuis in verwerkt. De PowerPoint bevat naast foto&aps van vissen onder en boven water ook video opnamen.

  Wij denken dat deze korte samenvatting wel aangeeft dat ons een interessante lezing te wachten staat!

  Wij hopen dan ook op een grote aanwezigheid van de leden en eventuele geïnteresseerde niet-leden. Een ieder is van harte welkom in zaal "Kraaihei" van "Kadans" aan de St. Jozeflaan 1 te Best.

  Aanvang 20.15 uur.

  Namens de activiteitencommissie,
  Ferdie Gosselink.

  19 maart: uitslag districtskeuring

  Flyer districtskeuring 2016

  Let op: aanmelden voor het buffet vóór 10 maart!

  Aquariumvereniging Daphnia (district Brabant) presenteert op zaterdag 19 maart:

  Keuring & Uitslag Districtskeuring 2016

  Gemeenschapshuis "De Walnoot" Reginahof 1 Boxtel

  Programma:

  Aanvang deel 1: 19.00 uur
  • Ontvangst met koffie / thee
  • Opening door de voorzitter van A.V. Daphnia
  • Presentatie districtskeuring
  • Moment van gezellig vermaak
  20.00 uur: Aanvang heerlijk chinees buffet

  Presentatie deel 2:
  • Verrassing
  • Loterij
  • Uitslag districtskeuring met prijsuitreikingen
  Graag voor 10 maart aanmelden als u deelneemt aan het buffet bij secretaris A.V. Daphnia: Lidia Zuidberg, contact@daphniaboxtel.nl, telefoon: 06-27519921
  Deelname buffet: € 15,– p.p. (te voldoen bij binnenkomst)

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli en augustus. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 144). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor 2016 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di    8 mrt Johan Egberts: "Op zoek naar discusvissen (en andere
  interessante vissen) in Brazilië, Peru en Colombia"
  Kadans
  za 19 mrt Keuring & Uitslag Districtskeuring 2016 Boxtel
  di  12 apr wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 mei wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  14 juni wordt nog bekendgemaakt Kadans
  juli/aug
  zomervakantie
   
  di  13 sep wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 okt wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 nov wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  13 dec wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma   7 mrt De Siervis Oost-Europese aquaria  
  di     8 mrt Vivarium Op zoek naar discusvissen (en andere
  interessante vissen) in Brazilië, Peru en Colombia
  Johan Egberts
  ma 14 mrt Daphnia Regenboogvissen Gilbert Maebe
  ma 14 mrt MRC Breda Voordracht Piet de Leeuw
  di   15 mrt De Kempvis Terrariumhuden in vogelvlucht/
  Xiphphorus het geslacht
  Hans Meulblok /
  Theo van Meegen
  do  17 mrt * Ons Genoegen    
  za  19 mrt
  Allen
  Uitslag districtskeuring Daphnia
  ma 21 maart Xiphophorus Japanse bakken deel 1 Theo Verheij
  ma   4 apr De Siervis Doe-avond  
  ma 11 apr MRC Breda Clubavond nog onbekend
  di   12 apr Daphnia Op zoek naar discusvissen (en andere
  interessante vissen) in Brazilië, Peru en Colombia
  Johan Egberts
  di   12 apr Vivarium wordt nog bekendgemaakt  
  di   19 apr De Kempvis Water is leven Valère Vanderheyden
  do  21 apr * Ons Genoegen    
  ma 25 apr Xiphophorus Discussieavond Rene Molmans

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  12 maart: Bijeenkomst WAP Maarn

  Op zaterdag 12 maart organiseert de Werkgroep Aquatische Planten een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 11 uur.

  12 maart: Regenboogvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 12 maart organiseert Zoo Zajac een regenboogvissendag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  13 maart: Beurs Baudour (B)

  Op zondag 13 maart organiseert Le Botia Club de Saint-Ghislain met de Cercle de Pisciculture de Jemappes hun tweede aquariumbeurs in de Salle Polyvalente du Parc de Baudour aan de Rue du parc te Baudour (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 3,– inclusief gratis consumptie. Meer informatie op http://botiaclub.wix.com/botiaclub

  19 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 19 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  19 maart: Uitslagavond districtskeuring Boxtel

  Op zaterdag 19 maart organiseert Daphnia Boxtel de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT in "De Walnoot" aan de Reginahof 1 te Boxtel. Aanvang 19 uur, deelname aan Chinees buffet kost € 15,– per persoon.

  20 maart: Ruilbeurs Izegem (B)

  Op zondag 20 maart organiseert Danio Rerio Izegem een vijver-, aquarium- en terrarium-beurs in de zaal "Iso" aan het Sint-Jorisstraat 62 te Izegem (België). Open van 9 tot 16 uur, gratis toegang. Meer informatie op website www.daniorerio.be.

  20 maart: Belgian Shrimp Contest Izegem (B)

  Op zondag 20 maart organiseert Shrimp Contest een garnalenwedstrijd in de zaal "Iso" aan het Sint-Jorisstraat 62 te Izegem (België). Open van 9 tot 16 uur, gratis toegang. Meer informatie op website www.shrimp-bkcontest.be.

  2 april: Zeewaterdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 2 april organiseert Zoo Zajac een zeewaterdag met lezingen en productpresentaties in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  16 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 16 april 2016organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  17 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 17 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  23 en 24 april: Interkoi en Aquaristiek Kalkar (D)

  Op zaterdag 23 en zondag 24 april organiseert Interkoi een beurs met het Europees Koikampioenschap, Betta kampioenschap, Aquaristiek, Bonsai en nog veel meer in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Meer informatie op www.interkoi.de.

  30 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 30 april organiseert Betta Buggenhout hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium; met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 19 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  30 april: Waterplantendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 30 april organiseert Zoo Zajac een waterplantendag met lezingen, workshops en aanbiedingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  1 mei: Terrariumbeurs Hannover (D)

  Op zondag 1 mei organiseert Terrariumbeurs Hannover een terrariumbeurs in de Glashalle van het Hannover Congres Centrum aan de Theodor-Neuss-Platz 1-3 te Hannover (Duitsland) Open van 10 tot 16 uur, toegang € 7,–, kinderen van 3 tot 14 jaar € 3,–. Meer informatie op www.terrarienboerse-hannover.de.

  5 t/m 8 mei: 2e Internationaal Aquarium Treffen Hasselt (B)

  Van donderdag 5 tot en met zondag 8 mei organiseren De Discusvrienden en Tanichthys Hasselt in samenwerking met GuppyClub.be het tweede Internationaal Aquarium Treffen met het tiende Discuskampioenschap, een vivarium show en de Europese Guppy doorgang in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te Hasselt (België). Open van 10 tot 22 uur, op zondag tot 17 uur. Toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. € 2,– korting voor BBAT- en NBAT-leden. Meer informatie op www.discusvrienden.com en www.tanichthys.be.

  6 t/m 8 mei: Animal Event Hilvarenbeek

  Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei vindt Nederlands grootste dierenevenement Animal Event plaats in Event Center Beekse Bergen aan de Beekse Bergen 1 te te Hilvarenbeek, met voor jong en oud van alles te doen op dierengebied. Open van 10 tot 17 uur, toegang € 15,50, kinderen tot 12 jaar € 13,–, kinderen tot 3 jaar gratis. Parkeren € 5,–. Online kaartjes kopen met € 1,50 per kaartje korting kan op de site www.animal-event.info, waarop ook veel meer informatie te vinden is over alle activiteiten. Honden zijn ook van harte welkom en je kunt met je hond deelnemen aan diverse workshops.

  7 mei: Labyrintvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 7 mei organiseert Zoo Zajac een labyrintvissendag en bettatentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  8 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 8 mei organiseert TER een terrariumbeurs aan de Van Rysselberghedreef 2 in het Citadelpark B te Gent (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  21 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 21 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  29 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 29 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  29 mei: Internationale aquariumbeurs Belgrade (B)

  Op zondag 29 mei organiseert de InterClubs Aquariophilie et Ichtyologie Francophone de tiende Grote Aquariumbeurs in zaal André Guisset aan de Rue do Bia Bouquet 2 te Belgrade (Namen – België). Open van 10 tot 15 uur, toegang € 3,–. Meer informatie op de (franstalige) website: www.icaif.be.

  Verenigingsinformatie

  Opgericht 1927 Beschermheer drs. F. Philips jr. Maart 2016

  Aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Algemeen bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 30,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 17,00 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium € 36,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op gironummer NL74 INGB 000 1113703 t.n.v. "Penningmeester Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina