Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud februari 2018

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Let op: deze maand is er geen bijeenkomst op de tweede dinsdag van februari, omdat dit samenvalt met Carnaval. In plaats daarvan gaan we op de vierde dinsdag naar ons lid Marc, zie verderop!

  Aankondiging rubriek vraag en aanbod

  Beste leden,

  Ik wil starten om in de nieuwsbrief een rubriek "vraag en aanbod" te maken, dit houdt in: u heeft planten of vissen over dan kunt u mij vragen om deze te plaatsen in deze rubriek.

  Groeten van Marc,
  activiteitencommissie

  Aankondiging uitje: 12 mei Reptielenhuis Breda

  Beste leden,

  Op 12 mei wil ik een uitje organiseren naar het Reptielenhuis in Breda.

  Wat kunt u verwachten?

  • We zullen prachtige reptielen en terrariums zien.
  • We krijgen een zeer uitgebreide rondleiding van een gids door het reptielenhuis.
  • Er zal ook een voerdemonstratie worden gegeven.
  Kortom een leuk middagje weg.

  U kunt zich op geven op
  Tijd krijgt u nog te horen van mij.

  Groeten van Marc,
  activiteitencommissie

  Aankondiging huiskamerkeuring 27 februari

  Beste leden,

  Op 27 februari vindt er een hele speciale huiskameravond plaats.
  Ik heb een keurmeester uitgenodigd om op deze avond mijn bak te gaan bespreken en keuren. Hij zal ook tips en adviezen geven waar eenieder wat aan kan hebben.
  Er is ook riumte voor jullie vragen.

  Er is ruimte voor een beperkt aantal mensen, namelijk zeven à acht personen. Op dit moment hebben we aanmeldingen van zes personen, er is dus nog wat plek.

  Groeten van Marc,
  activiteitencommissie

  Herhaling aankondiging uitje: 24 maart Klein Costa Rica

  Vergeet niet om je aan te melden voor het onderstaande, en graag horen we ook jullie ideeën en meningen over uitjes in 2018 in het algemeen! De Aqua Zoo in Leerdam (vroeger heette het "Ga naar de Haaien") hebben we al op de lijst gezet voor in het najaar.

  In het komende jaar willen we graag weer wat meer uitjes gaan organiseren. We willen gaan beginnen om naar Klein Costa Rica in Someren te gaan. Wij hebben als bestuur de datum 24 maart gekozen. Tijd en locatie van vertrek laten we op tijd weten. Graag willen we eerst weten wie graag mee zouden willen gaan naar Klein Costa Rica. Laat mij, Dennis Louwers, dit op tijd weten via een emailtje naar Ik wil namelijk proberen te regelen om daar eens achter de schermen een kijkje te nemen. Ik beloof niets natuurlijk, ik weet niet hoe zij hier tegenover staan.

  Wij begrijpen dat niet iedereen mee kan gaan, maar hopen toch wel op een mooie grote groep mensen die het gezellig vindt om mee te gaan.

  Zodra we klaar zijn met al die prachtige foto's te maken en als we alles goed gezien hebben en klaar zijn voor vertrek kunnen we daar nog kijken of we nog wat bezoekje(s) kunnen doen bij aquariumzaken. Misschien dat er een groep mensen is die daar zin in heeft, en een andere groep die dan liever naar huis gaat.

  De kosten zijn voor u zelf. Deze bedragen € 8,50 p/p (of deze prijzen in 2018 nog accuraat zijn weet ik nu nog niet). Komen we daar aan met 15 mensen of meer dan bedraagt de toegang € 8,– p/p.

  Ook wij staan dus niet stil en hopen u allen een fijne dag te gaan bezorgen. Ik overweeg om in mei ook weer een uitje te organiseren, maar dan naar een reptielenhuis, mits daar genoeg belangstelling voor is. En in de zomer staat zeker al op de planning een uitje naar Pairi Daiza. Ook daar probeer ik voor de geïnteresseerden een kijkje achter de schermen te organiseren. Ook hierover lees ik graag jullie reacties en eventuele interesse.

  Tot ziens
  Dennis Louwers

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2018 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  27 feb "Huiskamerkeuring" met Peter-Jan Taheij Steenstraat 62
  Eindhoven
  di  13 mrt Theo Verheij: Labyrintvissen Kadans
  za 17 mrt Uitslag Districtskeuring Ganzendonk 4
  Oosterhout
  za 24 mrt Excursie Klein Costa Rica Ploegstraat 68
  Someren
  di  10 apr Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 mei Peter Oranje: Adembenemende waterdieren
  uit Zuid-Amerika
  Kadans
  za 12 mei Excursie Reptielenhuis De Aarde Aardenhoek 26
  Breda
  di  12 juni Watermeetavond Kadans
  juli/aug/sep
  zomervakantie
   
  di    9 okt Nick Grosfeld: Galapagos eilanden Kadans
  di  13 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 dec Erik Prins: Optimaal aquariumplanten groeien Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  ma   5 feb De Siervis Jaarvergadering  
  di     6 feb De Kempvis Meten is weten Valere Vanderheijde
  ma 12 feb MRC Breda Eilevendbarenden Ronny Vannerom
  do  15 feb Ons Genoegen Jaarvergadering en film Johan Egberts  
  ma 26 feb Xiphophorus Jaarvergadering  
  di   27 feb Vivarium Huiskamerkeuring Peter-Jan Taheij
  di     6 mrt De Kempvis Het fascinerend aquarium Albert Sanderse
  wo   7 mrt De Siervis Excursie naar Van Keulen Cichliden  
  ma 12 mrt * Daphnia Boxtel Nog niet bekend  
  ma 12 mrt MRC Breda Nog niet bekend  
  di   13 mrt Vivarium Labyrintvissen Theo Verheij
  do  15 mrt Ons Genoegen De keurwijzer John Frencken
  za  17 mrt
  District
  Uitslag districtskeuring De Siervis
  ma 26 mrt * Xiphophorus Nog niet bekend  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  17 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 17 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  17 en 18 februari: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 17 en zondag 18 februari organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  24 februari: Nationale Cichlidendag Odijk

  Op zaterdag 24 februari organiseert de NVC weer de Nationale Cichlidendag in Dorpshuis Odijk aan het Rijneiland 7 te Odijk, aanvang 10 uur. Meer informatie op www.nvcweb.nl.

  24 februari: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 24 februari organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  24 februari: Killivisdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 24 februari organiseert Zoo Zajac een killivistentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  Maart

  3 maart: ADA Aquascapingdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 3 maart organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de firma Aqua Design Amano (ADA) een aquascapingdag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  3 maart: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 3 maart organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquarium- en terrariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 14 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de.

  4 maart: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 4 maart organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  10 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 10 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  10 maart: beurs Franière (Namen, B)

  Op zaterdag 10 maart organiseert de Société Aquariophile Wallonne een beurs aan de Rue Deminche 15 te Franière (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  10 maart: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 10 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst met grote beurs in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 11u30 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  10 maart: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 10 maart organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  10 en 11 maart: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 10 en zondag 11 maart organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  17 maart: Uitslagavond districtskeuring Oosterhout

  Op zaterdag 17 maart organiseert De Siervis Oosterhout de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT in het gebouw van Vrije School De Strijene, Ganzendonk 4, 4907 XZ Oosterhout. Meer informatie volgt.

  18 maart: Twentse Aqua-Terra beurs Almelo

  Op zondag 18 maart organiseert Betta Splendens de Twentse Aqua-Terra beurs in wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof 51 te Almelo. Naast een aanbod van alles op het gebied van de hobby is er ook een lezing tussen 13:00 en 15:00, er zijn Twentse streekproducten te koop en er is een lunchroom aanwezig. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 4,–, kinderen 1/m 12 jaar gratis, parkeren gratis. Meer informatie volgt op www.bettasplendens.nl.

  18 maart: Ruilbeurs Izegem (B)

  Op zondag 18 maart organiseert Danio Rerio Izegem een vijver-, aquarium- en terrariumbeurs in de zaal "Iso" aan de Sint-Jorisstraat 62 te Izegem (België). Aanbod voor zowel vijver-, aquarium- en terrariumliefhebbers; van dieren tot materialen. Open van 9u30 tot 16 uur, gratis toegang. Meer informatie op website www.daniorerio.be.

  18 maart: Belgian Shrimp Contest Izegem (B)

  Op zondag 18 maart organiseert Belgium Shrimp Contest een garnalenwedstrijd in de OC Coorenaar aan de Georges Coornaertdreef 7 te Desselgem (België). Open van 9 tot 17 uur, gratis toegang. Meer informatie op website www.bscinternational.be.

  25 maart: Reptilica Arnhem

  Op zondag 25 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Eusebiuskerk aan het Kerkplein 1 te Arnhem. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  25 maart: Terra Fair Sint-Niklaas (B)

  Op zondag 25 maart organiseert Terra Fair een terrariumbeurs in het Bau-Huis aan de Slachthuisstraat 60 te Sint-Niklaas (BelgiĆ«). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 6 jaar gratis. Meer informatie op petevents.wixsite.com/terrafair.

  25 maart: Beurs Sirault (B)

  Op zondag 25 maart organiseren Le Botia Club de Saint-Ghislain en de Cercle Pisciculture de Jemappes hun derde aquariumbeurs in de Salle Omnisports aan de Rue des Déportés 76 (tegenover de kerk) te Sirault (Saint-Ghislain, België). Open van 8 tot 16 uur, toegang € 2,–.

  April

  1 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 1 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  7 april: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zaterdag(!) 7 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 60e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  7 april: Zeewaterdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 7 april organiseert Zoo Zajac een zeewaterdag met lezingen en productpresentaties in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie op website zajac.de.

  8 april: Reptielenbeurs Recklinghausen (D)

  Op zondag 8 april organiseert Reptilienboersen.de een internationale terrariumbeurs in de Vestlandhalle aan de Kurt-Oster-Strasse 2 te Recklinghausen (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  15 april: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 15 april organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  15 april: Vivaristiekbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 15 april organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria "de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek" in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14 tot 16 uur, toegang € 2,–. Meer informatie op website www.sagittaria.de.

  21 april: bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 21 april organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  21 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 21 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  21 april: aquarium- en orchideeënbeurs La Louvière (B)

  Op zaterdag 21 april organiseert aquariumvereniging Le Scalaire du Centre een aquarium- en orchideeënbeurs in het Provinciaal Atheneum aan de Boulevard du Tivoli 1 te La Louvière (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 1,–.

  28 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 28 april organiseert Betta Buggenhout hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium; met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 19 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  28 april: Labyrintvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 28 april organiseert Zoo Zajac een labyrintvissendag en bettatentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  28 en 29 april: Interkoi en Aquaristiek Kalkar (D)

  Op zaterdag 28 en zondag 29 april organiseert Interkoi een beurs met het Europees Koikampioenschap, Betta kampioenschap, aquaristiek, Bonsai en nog veel meer in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Open van 9u30 tot 18 uur, prijzen zijn te vinden op de website. Meer informatie op www.interkoi.de.

  Verenigingsinformatie

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. februari 2018

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Algemeen bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Algemeen bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 21,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 40,– per jaar.
  N.B.A.T. en Het Aquarium (alleen digitaal) € 32,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina