Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud april 2018

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging Vivarium excursie 12 mei: Reptielenhuis Breda

  Beste leden,

  Op 12 mei is het zover, het uitje naar het Teptielenhuis in Breda!
  We willen om 10:00 verzamelen bij Eric v/d Meerakker, Groningenlaan 3 Son. Van dit verzamelpunt kijken we met hoeveel auto's we zullen gaan. Vergeet niet om je aan te melden voor dit uitje. U kunt zich op geven via

  Wat kunnen jullie verwachten bij het Reptielenhuis? Vele mooie groot opgezette terrariums met prachtige slangen, hagedissen, krokodillen enzovoort. We krijgen een rondleiding en er worden enkele dieren gevoerd, kortom een leuke ervaring.

  Omdat we niet de hele dag bij het Reptielenhuis zullen zijn, willen we ook nog wat aquariumzaken in de buurt bezoeken, voor diegenen die dat willen.

  Ik hoop op veel aanmeldingen en om jullie te mogen zien op 12 mei.

  Groeten van Marc Hennequin,
  activiteitencommissie

  Aankondiging Vivarium discussieavond 9 april maart: Waarheden als oude koeien?

  Er was nog ruimte in het budget, dus we hadden een mogelijke extra spreker voor deze avond aangeschreven, maar hebben nog geen reactie gehad. Mogelijk kunnen we hem alsnog boeken voor onze bijeenkomst op 13 november dit jaar, ook daar hebben we nog ruimte.

  Om toch een andere invulling dan anders te geven aan deze "eigen avond", zat ik te denken om er een discussieavond van te maken over wat ik noem "waarheden als oude koeien?" We hebben het allemaal wel eens:

  • "waarheden" die we regelmatig toepassen maar eigenlijk niet weten waarom,
  • "waarheden" die we regelmatig horen maar niet weten waar die vandaan komen,
  • "waarheden" die meestal anders wordt verklaard maar waarvan we wel beter weten,
  • "waarheden" waarvan we weten dat ze niet kloppen, maar ze blijven hardnekking de ronde doen,
  • ...
  Maakt niet uit wat, we kunnen er altijd over discussiëren! Om een paar voorbeelden te noemen:
  • "Corydorassen moet je altijd houden op zand,"
  • "je moet wekelijks X procent water wisselen,"
  • graag horen we dus ook van jullie dergelijke waarheden.

  Als je zelf ook zulke "waarheden" hebt, breng ze mee naar de avond, of laat ze al van tevoren aan het bestuur weten zodat we er alvast onderzoek naar kunnen doen. Ga er ook niet van uit dat iedereen iets al weet, je kunt er van verrast staan hoe vaak en hoe veel mede-hobbyisten iets nog niet weten dat jij als vanzelfsprekend beschouwt!

  Ik hoop dat het een interessante discussieavond wordt, iedereen is zoals altijd welkom vanaf 20:15 in zaal Kraaihei van de Kadans aan de Sint Jozefstraat 1 in Best.

  Namens de activiteitencommissie,
  Eric van de Meerakker

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantiemaanden juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2018 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  10 apr Discussieavond: "Waarheden als oude koeien?" Kadans
  di    8 mei Peter Oranje: Adembenemende waterdieren
  uit Zuid-Amerika
  Kadans
  za 12 mei Excursie Reptielenhuis De Aarde Aardenhoek 26
  Breda
  di  12 juni Watermeetavond Kadans
  juli – sep
  zomervakantie
   
  di    9 okt Nick Grosfeld: Galapagos eilanden Kadans
  di  13 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 dec Erik Prins: Optimaal aquariumplanten groeien Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — April —
  di     3 apr De Kempvis Nog in te vullen  
  za    7 apr Xiphophorus Excursie Löbbecke Museum/Aqua Zoo Düsseldorf  
  ma   9 apr Daphnia Boxtel Het (onder)houden van vijvers Leo Brands
  ma   9 apr De Siervis Levendbarenden Theo Verheij
  ma   9 apr MRC Breda Adembenemende waterdieren uit Zuid-Amerika Peter Oranje
  di   10 apr Vivarium Discussieavond: Waarheden als oude koeien?  
  do  19 apr Ons Genoegen Esthetica in het aquarium Adrie van Holstein
  — Mei —
  di     1 mei De Kempvis De vijver een lusthof Meulblok/van Meegen
  ma   7 mei De Siervis Technische uitdaging voor een groot aquarium  
  ma   7 mei MRC Breda Nog niet bekend  
  di     8 mei Vivarium Adembenemende waterdieren uit Zuid-Amerika Peter Oranje
  ma 14 mei Daphnia Boxtel Paludarium John Frencken
  do  17 mei Ons Genoegen Visjes met spleetogen Ronny Vannerom
  ma 28 mei Xiphophorus Watermeetavond  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  April

  15 april: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 15 april organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  15 april: Vivaristiekbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 15 april organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria "de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek" in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14 tot 16 uur, toegang € 2,–. Meer informatie op website www.sagittaria.de.

  21 april: bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 21 april organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  21 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 21 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  21 april: aquarium- en orchideeënbeurs La Louvière (B)

  Op zaterdag 21 april organiseert aquariumvereniging Le Scalaire du Centre een aquarium- en orchideeënbeurs in het Provinciaal Atheneum aan de Boulevard du Tivoli 1 te La Louvière (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 1,–.

  22 april: Reptilica Leiden

  Op zondag 22 april organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  28 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 28 april organiseert Betta Buggenhout hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium; met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 19 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  28 april: Labyrintvissendag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 28 april organiseert Zoo Zajac een labyrintvissendag en bettatentoonstelling in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie volgt op website zajac.de.

  28 en 29 april: Interkoi en Aquaristiek Kalkar (D)

  Op zaterdag 28 en zondag 29 april organiseert Interkoi een beurs met het Europees Koikampioenschap, Betta kampioenschap, aquaristiek, Bonsai en nog veel meer in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Open van 9u30 tot 18 uur, prijzen zijn te vinden op de website. Meer informatie op www.interkoi.de.

  Mei

  1 mei: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op dinsdag 1 mei organiseert Reptilienboersen.de de 49e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  2 t/m 6 mei: Reptielen-, amfibieën- en ongewerveldententoonstelling Hamme (B)

  Van woensdag 2 tot en met zondag 6 mei organiseert de Oost-Vlaamse Terrariumvereniging in samenwerking met de Vlaamse Terrariumvereniging een reptielen-, amfibieën- en ongewerveldententoonstelling in zaal "Den Bond" aan het Klein Hulst 4 te Hamme (België). Entree € 3,– vanaf 12 jaar, € 1,50 van 3 tot 12 jaar, onder 3 jaar gratis open op woensdag tot vrijdag van 14 tot 20 uur, op zaterdag en zondag vanaf 10 uur. Meer informatie op website www.vlaamse-terrariumvereniging.be.

  4 t/m 6 mei: Animal Event Hilvarenbeek

  Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 mei vindt Nederlands grootste dierenevenement Animal Event plaats in Event Center Beekse Bergen aan de Beekse Bergen 1 te te Hilvarenbeek, met voor jong en oud van alles te doen op dierengebied. Meer informatie volgt op www.animal-event.info

  5 mei: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 5 mei organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  5 en 6 mei: EC Contest for Guppy Pairs Diepenbeek (B)

  Op zaterdag 5 en zondag 6 mei organiseert GuppyClub.be een Europese wedstrijd voor koppels guppen in hotel De Ploeg aan de Steenweg 184 te Diepenbeek. Open op zaterdag van 9 tot 20 uur, op zondag van 10 tot 13 uur, waarna de veiling start om 13u15.

  6 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 6 mei organiseert TER een terrariumbeurs aan de Van Rysselberghedreef 2 in het Citadelpark B te Gent (België). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  6 mei: aquaristieke beurs Ans (B)

  Op zondag 6 mei is er een aquaristieke beurs in zaal Henriette Brenu aan de Rue Gilles Magnée 123 to 4430 Ans. Open van 10 tot 15 uur, toegang € 1,–.

  13 mei: Reptilica Eindhoven

  Op zondag 13 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te Eindhoven. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  13 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 13 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  19 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 19 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  19 en 20 mei: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 19 en zondag 20 mei organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  20 mei: Reptilica Amstelveen

  Op zondag 20 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Emergohal aan de Langs de Akker 3 te Amstelveen. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  Juni

  3 juni: Houtlandse ruilbeurs Torhout (B)

  Op zondag 3 juni organiseert Skalaar Torhout de twintigste Houtlandse aquarium, terrarium en vijver ruilbeurs in zaal "Sparrenhove" aan de Herderstraat 3 te Torhout (België). Info: www.skalaar.be.

  3 juni: Internationale aquariumbeurs Belgrade (B)

  Op zondag 3 juni organiseert de InterClubs Aquariophilie et Ichtyologie Francophone de twaalfde Grote Aquariumbeurs voor vissen, garnalen, planten en materiaal in zaal André Guisset aan de Place do Bia Bouquet 2 te Belgrade (Namen – België). Open van 10 tot 15 uur, toegang € 1,–. Meer informatie op de (franstalige) website: www.icaif.be.

  8 t/m 10 juni: IRG Jaarcongres Kloster Lehnin (D)

  Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in hotel "Markgraf" aan de Friedensstrasse 13 te KLoster Lehnin (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  16 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 16 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  17 juni: Reptilica Dordrecht

  Op zondag 17 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  23 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 23 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, barbecue open vanaf 17 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.betta.be.

  Juli

  1 juli: 28e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 1 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, deze keer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. "Nieuwe locatie, meer parking, meer plaats = meer standhouders." Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  1 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zodag 1 juli organiseert Reptilienboersen.de de 49e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  14 juli: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 14 juli organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  Verenigingsinformatie

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. april 2018

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Algemeen bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Algemeen bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 21,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 40,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (alleen digitaal) € 31,50 per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina