Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud mei 2018

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Herinnering Vivarium excursie 12 mei: Reptielenhuis Breda

  Beste leden,

  Hierbij een herinering voor degenen die zich nog niet hebben aangemeld, op 12 mei willen we naar het reptielenhuis in Breda gaan. we verzamelen om 10:00u bij de Groningenlaan 3 te Son.

  Zie vorige nieuwsbrieven (te vinden op onze website) voor meer informatie.

  We hopen jullie te zien!
  Marc Hennequin, activiteitencommissie

  Aankondiging Vivarium 8 mei: "Adembenemende waterdieren uit Zuid-Amerika"

  Beste leden,

  Deze avond zal in het teken staan van Zuid-Amerika.
  De spreker van deze avond is Peter Oranje. Hij was al eerder bij ons met een prachtige lezing over de Rode Zee en een over Juweeltjes uit Azië, maar nu neemt hij ons dus mee in zijn nieuwe lezing Adembenemende waterdieren uit Zuid-Amerika.

  Het continent Zuid-Amerika heeft de grootste waterval, rivieren en bergketens. We gaan op reis naar Brazilië, Colombia, Venezuela, Peru, Guyana, waar veel van onze aquariumvissen vandaan komen. We zullen bekende maar ook onbekende aquariumvissen zien, elke vis wordt uitvoerig besproken: waterkwaliteit, voeding en inrichting van de bak. Er is ook weer alle mogelijkheid voor vragen en discussies, dus kortom een zeer leuke en vooral leerzame avond.

  We hopen op een mooie opkomst. Iedereen is zoals altijd welkom vanaf 20:15 in zaal Kraaihei van de Kadans aan de Sint Jozefstraat 1 in Best.

  Namens de activiteitencommissie,
  Marc Hennequin

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2018 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di    8 mei Peter Oranje: Adembenemende waterdieren
  uit Zuid-Amerika
  Kadans
  za 12 mei Excursie Reptielenhuis De Aarde Aardenhoek 26
  Breda
  di  12 juni Watermeetavond Kadans
  juli – sep
  zomervakantie
   
  di    9 okt Nick Grosfeld: Galapagos eilanden Kadans
  di  13 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 dec Erik Prins: Optimaal aquariumplanten groeien Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — Mei —
  di     1 mei De Kempvis De vijver een lusthof Meulblok/van Meegen
  ma   7 mei De Siervis Technische uitdaging voor een groot aquarium  
  ma   7 mei MRC Breda Nog niet bekend  
  di     8 mei Vivarium Adembenemende waterdieren uit Zuid-Amerika Peter Oranje
  ma 14 mei Daphnia Boxtel Paludarium John Frencken
  do  17 mei Ons Genoegen Visjes met spleetogen Ronny Vannerom
  ma 28 mei Xiphophorus Watermeetavond  
  — Juni —
  ma   4 juni De Siervis Excursie naar de Biesbosch vanuit Drimmelen  
  di     5 juni De Kempvis Wandeling  
  ma 11 juni MRC Breda Nog niet bekend  
  di   12 juni Vivarium Watermeetavond  
  za  16 juni Daphnia Verenigingsuitje  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  10 t/m 14 mei: Aquariana 2018 Gent (B)

  Van donderdag 10 tot en met maandag 14 mei organiseren de Aquarianen Gent Aquariana 2018 — "Tropische Waterweelde" — een aquariumtentoonstelling in de Tuinbouwschool Melle aan de Brusselsesteenweg 165 te 9090 Melle (België). Open van 10 tot 19 uur. Meer informatie op www.aquariana.be.

  13 mei: Reptilica Eindhoven

  Op zondag 13 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te Eindhoven. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  13 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 13 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  19 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 19 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  19 en 20 mei: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 19 en zondag 20 mei organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  20 mei: Reptilica Amstelveen

  Op zondag 20 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Emergohal aan de Langs de Akker 3 te Amstelveen. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  26 en 27 mei: Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 26 en zondag 27 mei organiseert de Koiclub Nederland de negende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Open van 9u30 tot 17 uur, entree € 7,50, kinderen t/m 14 jaar gratis entree, parkeren € 4,–. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  Juni

  2 en 3 juni: Killifish Congres en Tentoonstelling Broechem

  Op zaterdag 2 en zondag 3 juni organiseert de Belgische Killifish Vereniging haar 34e congres en tentoonstelling in het Gildenhuis aan de Pertendonckstraat 14 te Broechem – Ranst (België). Tentoonstelling op zaterdag van 13u tot 19u, op zondag van 9u tot 10u30, waarna om 11u de vissen per opbod worden verkocht.

  3 juni: Houtlandse ruilbeurs Torhout (B)

  Op zondag 3 juni organiseert Skalaar Torhout de twintigste Houtlandse aquarium, terrarium en vijver ruilbeurs in zaal "Sparrenhove" aan de Herderstraat 3 te Torhout (België). Info: www.skalaar.be.

  3 juni: Internationale aquariumbeurs Belgrade (B)

  Op zondag 3 juni organiseert de InterClubs Aquariophilie et Ichtyologie Francophone de twaalfde Grote Aquariumbeurs voor vissen, garnalen, planten en materiaal in zaal André Guisset aan de Place do Bia Bouquet 2 te Belgrade (Namen – België). Open van 10 tot 15 uur, toegang € 1,–. Meer informatie op de (franstalige) website: www.icaif.be.

  8 t/m 10 juni: IRG Jaarcongres Kloster Lehnin (D)

  Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in hotel "Markgraf" aan de Friedensstrasse 13 te KLoster Lehnin (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  16 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 16 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  17 juni: Reptilica Dordrecht

  Op zondag 17 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  23 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 23 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, barbecue open vanaf 17 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.betta.be.

  Juli

  1 juli: 28e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 1 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, deze keer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. "Nieuwe locatie, meer parking, meer plaats = meer standhouders." Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  1 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zodag 1 juli organiseert Reptilienboersen.de de 49e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  14 juli: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 14 juli organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  Augustus

  12 augustus: Terra Fair Sint-Niklaas (B)

  Op zondag 12 augustus organiseert Terra Fair een terrariumbeurs in het Bau-Huis aan de Slachthuisstraat 60 te Sint-Niklaas (BelgiĆ«). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 6 jaar gratis. Meer informatie op petevents.wixsite.com/terrafair.

  17 t/m 19 augustus: Holland Koi Show Arcen

  Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland de zesentwintigste Holland Koi Show in de Kasteeltuinen van Arcen aan de Lingsforterweg 26 te Arcen. Open van 9u30 tot 18 uur. Kijk voor meer informatie op www.hollandkoishow.nl.

  24 t/m 26 augustus: tentoonstelling Killi Fish Nederland Asperen

  Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus organiseert Killi Fish Nederland al weer de eenenveertigste Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. Ook dit jaar weer in samenwerking met Poecilia, de vereniging levendbarende tandkarpers. Toegang gratis, op zaterdag open van 10 uur tot 18 uur, met diverse lezingen en om 16 uur een veiling van nieuwe en zeldzame soorten. Op zondag is de tentoonstelling open van 9 uur tot 10u30, om 11 uur volgt de veiling van de tentoongestelde vissen. Meer informatie is te vinden op de website www.killifishnederland.nl.

  25 en 26 augustus: Tilburgse Terrarium Dagen

  Dierenpark De Oliemeulen organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 augustus de Tilburgse Terrarium Dagen in Dierenpark De Oliemeulen aan de Reitse Hoevenstraat 30 te Tilburg. "1500 vierkante meter aan stands met verenigingen, reptielen, geleedpotigen, amfibieën en benodigdheden." Meer informatie is te vinden op www.oliemeulen.nl.

  26 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 26 augustus organiseert Oostende Platy de 22e editie van de "Aquarium-, Terrarium- en vijver beurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  Verenigingsinformatie

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. mei 2018

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Algemeen bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Algemeen bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Algemeen bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 21,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 40,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (alleen digitaal) € 31,50 per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina