Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud juni 2018

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Vraag huiskameravond september

  Beste leden,

  In januari hebben we besloten om geen bijeenkomst meer te organiseren in september, omdat de laatste jaren is gebleken dat de oppkomst dan minimaal is. Dat betekent wel dat er zo'n vier maanden zitten tussen de bijeenkomst in juni en de volgende bijeenkomst in oktober.

  Om dat verschil wat kleiner te maken hebben we gedacht dat het misschien goed zou zijn om in de tweede helft van september (we denken dan vooral aan dinsdag 18 of 25 september, maar een andere datum kan ook) dan wel een huiskameravond te organiseren, of weer een huiskamerkeuring zoals begin dit jaar waarbij we een aquarium aan de hand van de keurwijzer bespreken.

  We zijn dus op zoek naar iemand die gastheer of -vrouw wil zijn op deze huiskameravond en graag horen we ook wie er dan naar deze avond wil komen. Graag aanmelden bij

  Graag horen we van jullie!
  Eric van de Meerakker, activiteitencommissie

  Vivarium zomeruitje Pairi Daiza

  Beste leden,

  In augustus wil ik graag een uitje regelen naar Pairi Daiza. Ik hoop dat jullie deze keer in grote aantallen aanwezig zullen zijn. Wat precies de datum en de planning verder is voor deze dag zal ik jullie zeker op de hoogte van houden.

  Graag ben ik alvast benieuwd wie er allemaal mee willen gaan. Email mij daarom via dan kan ik alvast rekening houden met hoeveel mensen we gaan.

  We hopen jullie te zien!
  Dennis Louwers, activiteitencommissie

  Aankondiging 12 juni: Watermeetavond

  Op dinsdag 12 juni a.s. vindt weer onze maandelijkse bijeenkomst plaats.

  Deze avond is er, zoals gewoonlijk deze maand, weer gelegenheid om het aquariumwater op diverse waarden te laten testen. Zoals bekend is het regelmatig testen van de kwaliteit van het aquariumwater erg belangrijk en onontbeerlijk. Omdat nauwkeurigheid bij een goede meting een grote rol speelt en zodat u vorige aanwijzingen niet hoeft te raadplegen geven wij u hier onder nogmaals de beste manier om water voor de meting te vervoeren.

  U neemt een goed afsluitbare fles of pot van minimaal een halve liter. Deze spoelt u eerst uit met heet water. Vervolgens drie keer goed uitspoelen met het te meten aquariumwater. Tenslotte vult u de fles/pot tot de nok met het te meten water, zodat er geen lucht meer in zit. Lucht heeft namelijk invloed op het meetresultaat, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

  Na het bespreken van de resultaten en eventuele aanbevelingen is er natuurlijk tijd voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen over de hobby. Misschien blijft er ook nog tijd over voor het vertonen van een mooie natuur-dvd!

  Wij hopen op een gezellige laatste avond vóór de zomerstop. Het adres: zaal "Kraaihei" van "Kadans" aan de St. Jozefstraat 1 te Best. Aanvang van de avond 20.15 uur.

  Namens de activiteitencommissie,
  Eric van de Meerakker

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2018 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  12 juni Watermeetavond Kadans
  juli – sep
  zomervakantie
   
  di    9 okt Nick Grosfeld: Galapagos eilanden Kadans
  di  13 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  11 dec Erik Prins: Optimaal aquariumplanten groeien Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — Juni —
  ma   4 juni De Siervis Excursie naar de Biesbosch vanuit Drimmelen  
  di     5 juni De Kempvis Wandeling  
  ma 11 juni MRC Breda Watermeten  
  di   12 juni Vivarium Watermeetavond  
  — Juli —
  — Augustus —
  do  16 aug Ons Genoegen Uitstapje en barbecue  
  — September —
  ma   3 sep De Siervis Kameroen Michel Keijman
  di     4 sep De Kempvis Discussieavond  
  ma 10 sep MRC Breda Quiz  
  do  20 sep Ons Genoegen Reisverslag Columbia Johan Egberts
  ma 24 sep Xiphophorus Zeewater en zeewater Peter Oranje
  za  29 sep Daphnia Verenigingsuitje  

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  Juni

  8 t/m 10 juni: IRG Jaarcongres Kloster Lehnin (D)

  Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in hotel "Markgraf" aan de Friedensstrasse 13 te Kloster Lehnin (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  16 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 16 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  17 juni: Reptilica Dordrecht

  Op zondag 17 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  23 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 23 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, barbecue open vanaf 17 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.betta.be.

  Juli

  1 juli: 28e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 1 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, deze keer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. "Nieuwe locatie, meer parking, meer plaats = meer standhouders." Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  1 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zodag 1 juli organiseert Reptilienboersen.de de 49e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  14 juli: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 14 juli organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  Augustus

  12 augustus: Terra Fair Sint-Niklaas (B)

  Op zondag 12 augustus organiseert Terra Fair een terrariumbeurs in het Bau-Huis aan de Slachthuisstraat 60 te Sint-Niklaas (BelgiĆ«). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 6 jaar gratis. Meer informatie op petevents.wixsite.com/terrafair.

  17 t/m 19 augustus: Holland Koi Show Arcen

  Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland de zesentwintigste Holland Koi Show in de Kasteeltuinen van Arcen aan de Lingsforterweg 26 te Arcen. Open van 9u30 tot 18 uur. Kijk voor meer informatie op www.hollandkoishow.nl.

  24 t/m 26 augustus: tentoonstelling Killi Fish Nederland Asperen

  Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus organiseert Killi Fish Nederland al weer de eenenveertigste Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. Ook dit jaar weer in samenwerking met Poecilia, de vereniging levendbarende tandkarpers. Toegang gratis, op zaterdag open van 10 uur tot 18 uur, met diverse lezingen en om 16 uur een veiling van nieuwe en zeldzame soorten. Op zondag is de tentoonstelling open van 9 uur tot 10u30, om 11 uur volgt de veiling van de tentoongestelde vissen. Meer informatie is te vinden op de website www.killifishnederland.nl.

  25 en 26 augustus: Tilburgse Terrarium Dagen

  Dierenpark De Oliemeulen organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 augustus de Tilburgse Terrarium Dagen in Dierenpark De Oliemeulen aan de Reitse Hoevenstraat 30 te Tilburg. "1500 vierkante meter aan stands met verenigingen, reptielen, geleedpotigen, amfibieën en benodigdheden." Meer informatie is te vinden op www.oliemeulen.nl.

  26 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 26 augustus organiseert Oostende Platy de 22e editie van de "Aquarium-, Terrarium- en vijver beurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  September

  1 t/m 3 september: Siervisshow Schoten (B)

  Van zaterdag 1 tot en met maandag 3 september organiseert Pristella - Schoten haar siervisshow 2018 met permanente ruilbeurs en een gaststand met vleesetende planten in zaal Don Bosco aan de Hendrik Consciencestraat 2 te Schoten (België). Open van 10 tot 18 uur, maandag vanaf 14 uur. Meer informatie op www.ahvpristella.be.

  2 september: Reptilica Rotterdam

  Op zondag 2 september organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sportcentrum de Wilgenring aan de Melanchtonweg 70 te Rotterdam. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  8 september: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 8 september organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft de een bijeenkomst in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  15 september: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 15 september organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  16 september: Reptilica Hilversum

  Op zondag 16 september organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 301 te Hilversum. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  30 september: Naturaria fair 2015 Antwerpen (B)

  Op zondag 30 september organiseren Terra en Aquatom alweer de zeventiende Naturaria fair ruilbeurs in het bouwcentrum van de Antwerp Expo aan de J. v. Rijswijcklaan 191 te Antwerpen (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 9,–, kortingsbon voor € 1,– te vinden op de website. Info: www.naturaria-fair.be.

  30 september: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 30 september organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  Oktober

  3 oktober: Reptielenbeurs Recklinghausen (D)

  Op woensdag 3 oktober organiseert Reptilienboersen.de een internationale terrariumbeurs in de Vestlandhalle aan de Kurt-Oster-Strasse 2 te Recklinghausen (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  6 oktober: Discusdagen Duisburg (D)

  Op zaterdag 6 oktober organiseert Zoo Zajac een discusdag met lezingen in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Gedetailleerde informatie is te vinden op de website zajac.de.

  7 oktober: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zondag 7 oktober organiseert Dendrobatidae Nederland hun 61e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 5,–, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  7 oktober: Reptilica Arnhem

  Op zondag 7 oktober organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Eusebiuskerk aan het Kerkplein 1 te Arnhem. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  20 oktober: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 oktober organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  28 oktober: Terra Fair Sint-Niklaas (B)

  Op zondag 28 oktober organiseert Terra Fair een terrariumbeurs in het Bau-Huis aan de Slachthuisstraat 60 te Sint-Niklaas (BelgiĆ«). Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 6 jaar gratis. Meer informatie op petevents.wixsite.com/terrafair.

  Verenigingsinformatie

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. juni 2018

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Secretaris
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Bestuurslid
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 - 1702 3065
  Bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  06 - 2486 5247
  Redactie
   
   
  Ferdie Gosselink
  Eric v/d Meerakker
  Gerard Swemmers
   
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,– per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 21,50 per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 40,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (alleen digitaal) € 31,50 per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Af- en aanmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina