Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud februari 2019

 • Aankondigingen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging Vivarium Whatsapp groep

  In de rondvraag tijdens de jaarvergadering op 15 januari stelde Henk Bos voor om een Whatsapp groep te starten binnen de vereniging, bijvoorbeeld om te melden dat je planten overhebt na onderhoud aan je aquarium. Daar is direct een begin mee gemaakt en daardoor is er nu een "AV Vivarium" Whatsapp groep, met daarin momenteel de leden die zich op 15 januari direct hadden opgegeven. Als je als lid ook graag wilt meedoen, stuur dan een Whatsapp berichtje naar Eric van de Meerakker, 06 - 2707 6762 en je wordt aan de groep toegevoegd!

  Concept notulen jaarvergadering 15 januari

  De concept notulen van de Vivarium jaarvergadering van 15 januari zijn voor leden nu terug te vinden in het archief op de Vivarium website. Op- of aanmerkingen graag sturen naar de secretaris!

  Aankondiging bijeenkomst 5 februari: bezoek tentoonstelling De Siervis

  Let op: dit is op dinsdag 5 februari en niet op dinsdag 12 februari zoals nog in de vorige nieuwsbrief stond!

  Deze email is eerder deze week naar de leden gestuurd:

  Goedenavond leden van Vivarium,

  Omdat het al vrij kort dag is stuur ik deze uitnodiging als een apart mailtje naar alle leden, de normale nieuwsbrief volgt dit weekend.

  Zoals jullie in de vorige nieuwsbrieven al hebben kunnen lezen heeft onze zustervereniging De Siervis Oosterhout een jubileumstentoonstelling georganiseerd in de vorm een enorm zelfgebouwd aquarium, met duizenden liters inhoud.

  In onze jaarvergadering op 15 januari j.l. hebben we als bestuur voorgesteld om op 5 februari, in plaats van onze normale bijeenkomst op 12 februari, als vereniging 's avonds een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling, waarbij we door leden van de Siervis zullen worden ontvangen en niet alleen het aquarium gaan bekijken, maar ook worden bijgepraat over het hele verloop van deze tentoonstelling, vanaf het idee via de opbouw tot het eindresultaat. De reacties van de aanwezige leden waren enthousiast, dus hebben we de Siervis benaderd met de vraag of we op dinsdag 5 februari (dit omdat de tentoonstelling sluit op 8 februari) als vereniging langs konden komen. Hun reactie kwam al snel: we zijn van harte welkom, ze moesten nog wel even nagaan dat er leden en een zaal beschikbaar waren om ons te ontvangen.

  Dat is nu geregeld en daarom nodigen we jullie allemaal uit om mee te gaan naar hun tentoonstelling, op dinsdag 5 februari. We zijn van plan te vertrekken om 19:45 vanaf mijn huisadres, de Groningenlaan 3 in Son (dit omdat we daar genoeg parkeerruimte hebben en van daar uit snel op de snelweg zitten), zodat we tegen 20:30 in Oosterhout zullen zijn (er van uitgaande dat het verkeer meewerkt :-) ).

  Degenen die graag willen meerijden zie we dus graag op tijd in de Groningenlaan in Son, maar laat zo snel mogelijk even weten of je meegaat (of niet), zodat we een idee hebben met hoeveel personen we zullen zijn en hoeveel auto's er moeten rijden.

  Als je liever op eigen gelegenheid rijdt dan kan dat natuurlijk: zorg er dan voor dat je tegen 20:30 aankomt bij het MEK aan de Veerseweg 100 te 4901 ZE Oosterhout. Maar laat ook nu zo snel mogelijk even weten dat je op eigen gelegenheid reist, maar wel komt!

  We hopen jullie allemaal te zien op deze bijzondere 'bijeenkomst', om kwart voor acht op de Groningenlaan of om half negen in het MEK in Oosterhout!

  Graag ontvang ik jullie aan- of (als het niet anders kan :-) ) afmeldingen,
  Namens het bestuur,

  Eric van de Meerakker
  Secretaris

  P.S. Ik hoorde op hun nieuwjaarsbeurs zondag dat de bak er momenteel eigenlijk op zijn mooist bijstaat, b.v. de Congozalmen waren aan het begin van de tentoonstelling nog maar kleine visjes en die zijn nu heel mooi uitgegroeid :-)

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Vivarium in 2019: we blijven op zoek naar een nieuwe voorzitter!

  Op de jaarvergadering op 15 januari is Ferdie teruggetreden als voorzitter. Voor en tijdens de vergadering zijn er geen kandidaten voor de functie van voorzitter opgestaan. Daarom zullen we binnen het bestuur de taken van de voorzitter samen oppakken/verdelen zodat de vereniging verder kan gaan, ook al houden we dan een vacature voor de functie van voorzitter. Eric van de Meerakker zal naar buiten toe optreden als tweede voorzitter.

  We blijven echter op zoek naar versterking van het bestuur, in het bijzonder een nieuwe voorzitter, dus de oproep aan de leden om je aan te melden blijft van kracht!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Advertenties

  Aangeboden tegen vrijwillige bijdrage: keramieken filterpijpjes

  Gerard Swemmers heeft een aantal liters keramische filterpijpjes ter beschikking gesteld, deze zijn voor belangstellenden te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage aan de Vivarium verenigingskas.

  Als je belangstelling hebt voor (een gedeelte van) deze filterpijpjes, neem dan contact op met de secretaris.

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de 2019 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di    5 feb Bezoek tentoonstelling Siervis Oosternhout
  di  12 mrt Hans Meulblok en Theo van Meegen: "Tropenwereld" Kadans
  za 16 mrt Uitslag Districtskeuring Xiphophorus Oss
  di    9 apr Leo Brand: "Het Speciaalaquarium" Kadans
  di    7 mei Filip Maes: "Shiners" Kadans
  di    4 juni Watermeetavond Kadans
  juli – sep
  — zomervakantie —
  di    1 okt Hans Kiers: "Nooit meer kardinalen" Kadans
  di  12 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 dec Wordt nog bekendgemaakt Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — Februari —
  di     5 feb De Kempvis Shiners Filip Maes
  di     5 feb Vivarium Bezoek aan De Siervis Oosterhout  
  do  21 feb Ons Genoegen Jaarvergadering  
  ma 25 feb Xiphophorus Nog niet bekend  
  — Maart —
  ma 11 mrt Daphnia Nog niet bekend  
  di   12 mrt De Kempvis Corydoras Gert-Jan van Beek
  di   12 mrt Vivarium Tropenwereld Hans Meulblok en
  Theo van Meegen
  za  16 mrt
  District
  Uitslag districtskeuring Xiphophorus
  do  21 mrt Ons Genoegen Lezing Corydoras Gert Jan van Beek
  ma 25 mrt Xiphophorus Suriname lezing Hans & Theo

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  Februari

  Nog t/m 8 februari: tentoonstelling Siervis Oosterhout

  Verlengd: van zondag 7 oktober 2018 tot en met vrijdag 8 februari organiseert De Siervis te Oosterhout ter gelegenheid van hun veertigjarig bestaan "De Congo stroomt door Oosterhout, een tentoonstelling die duizenden liters water per uur verzet" in het Milieu Educatief centrum en Kinderboerderij (MEK) aan de Veerseweg 100 te 4901 ZE Oosterhout (NB). Open van 10 tot 17 uur, op maandagen gesloten, toegang gratis. Meer informatie op www.desiervis.nl.

  9 en 10 februari: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 9 en zondag 10 februari organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  10 februari: Terraria Zwolle

  Op zondag 10 februari organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  10 februari: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 10 februari organiseert Reptilienboersen.de de 57e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  23 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 23 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Maart

  2 maart: ADA Aquascapingdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 2 maart organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de firma Aqua Design Amano (ADA Deutschland) een aquascapingdag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9 tot 20 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op website zajac.de.

  3 maart: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 3 maart organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  9 maart: beurs Floreffe (B)

  Op zaterdag 9 maart organiseert de Société Aquariophile Wallonne een beurs in de Salle Communale aan de Rue Joseph Piret 2-16 te Floreffe (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie op saw-namur.be.

  9 maart: DKG RG West Killivisdag Neuss (D)

  Op zaterdag 9 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een killivisdag met lezingen en grote beurs in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Open van 11u30 tot 16 uur. Meer informatie op website www.killi.org

  9 maart: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 9 maart organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  9 en 10 maart: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 9 en zondag 10 maart organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  10 maart: Beurs Sirault (B)

  Op zondag 10 maart organiseert Le Botia Club de Saint-Ghislain de vijfde aquariumbeurs gecombineerd met een levendbarendendag in de Salle Omnisports aan de Rue des Déportés 76 (tegenover de kerk) te Sirault (Saint-Ghislain, België). Open van 10 tot 14 uur, daarna van 14u30 tot 16u30 een lezing over Goodeidae door Ronny Vannerom. Entree gratis.

  15 t/m 17 maart: International WAC meeting Dülmen (D)

  Van vrijdagavond 15 tot en met zondagmiddag 17 maart organiseert de West African Cichclids group hun zevende internationale WAC meeting met lezingen, loterij en beurs in Hotel Merfelder Hof aan de Borkener Strasse 60 te 48249 Dülmen (Duitsland). Meer informatie op wacmeeting.nl.

  16 maart: Uitslagavond districtskeuring Oss

  Op zaterdag 16 maart organiseert Xiphophorus Oss de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT. Meer informatie volgt.

  17 maart: Twentse Aqua-Terra beurs Almelo

  Op zondag 17 maart organiseert Betta Splendens de Twentse Aqua-Terra beurs in wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof 51 te Almelo. Meer informatie volgt op www.in-almelo.com/avbsa.

  17 maart: Reptilica Breda

  Op zondag 17 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de BRESS-hal aan de Nieuwe Inslag 99 te 4817 GN Breda. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  23 en 24 maart: SA-MAD meeting regio Amersfoort

  Op zatedag 23 (hele dag) en zondagochtend 24 maart organiseert SA-MAD hun tweede event met lezingen en hobbybeurs in de regio Amersfoort. Meer informatie volgt op sa-mad.com.

  29 t/m 31 maart: congres AKFB Gosselies (B)

  van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart is het jaarlijkse congres van de AKFB in het hotel van het vliegveld van Charleroi aan de Chaussee de Courcelles 115 te Gosselies (België). Meer informatie is te vinden op website www.akfb.be.

  30 maart: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 30 maart organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  31 maart: Reptilica Arnhem

  Op zondag 31 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Eusebiuskerk aan het Kerkplein 1 te Arnhem. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  April

  6 april: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zaterdag 6 april organiseert Dendrobatidae Nederland hun 62e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 7,50, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  7 april: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 7 april organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10 uur tot 12u30, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  7 april: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 7 april organiseert Reptilienboersen.de de 58e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  13 april: bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 13 april organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  14 april: Nationale Cichlidendag Odijk

  Op zaterdag 14 april organiseert de NVC weer de Nationale Cichlidendag met beurs in Dorpshuis Odijk aan het Rijneiland 7 te 3984 MA Odijk, open van 10 tot 16 uur. Meer informatie op www.nvcweb.nl.

  20* april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20* april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.
  *) Datum onder voorbehoud.

  21 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 21 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  25 t/m 28 april: EC Contest for Guppy Pairs Diepenbeek (B)

  Van vrijdag 25 tot en met zondag 28 april organiseert GuppyClub.be een internationale guppen wedstrijd in hotel De Ploeg aan de Steenweg 184 te Diepenbeek. Open op zaterdag van 9 tot 20 uur, op zondag van 10 tot 13 uur, waarna de veiling start om 13u15. Meer informatie op GuppyClub.be.

  27 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 27 april organiseert Betta hun jaarlijkse opendeurdag, "met massa's vissen en planten voor vijver en aquarium; met gratis pannenkoeken en koffie voor alle bezoekers (van 14 tot 17 uur)," in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Londerzeel (Malderen, België). Open van 14 tot 19 uur. Meer informatie op www.betta.be.

  27 april t/m 1 mei: Aqua-terra expo Torhout (B)

  Van zaterdag 27 april tot en met woensdag 1 mei organiseert Skalaar Torhout ter gelegenheid van het zeventigjarig jubileum de aqua-terra expo, een aquarium- en kunsttentoonstelling met als specialiteit biotoop-vivaria in de grote kapel Ten Walle aan de Bruggestraat 12 te 8820 Torhout (België). Open op zaterdag van 13 tot 21 uur, op zondag en woensdag van 10 tot 21 uur en op maandag en dinsdag van 17 tot 21 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  Mei

  5 mei: Reptielen- en amfibieënbeurs Hamme (B)

  Op zondag5 mei organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging een grote reptielen- en amfibieënbeurs in zaal "H@ambiance" aan het Kaaiplein 35 te 9220 Hamme (België). Info: www.vlaamse-terrariumvereniging.be.

  11 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 11 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  11 en 12 mei: Interkoi en Aquaristiek Kalkar (D)

  Op zaterdag 11 en zondag 12 mei organiseert Interkoi een beurs met het Europees Koikampioenschap, Betta kampioenschap, aquaristiek, Bonsai en nog veel meer in Wunderland Kalkar aan de Griether Strasse 110-120 te Kalkar (Duitsland). Open van 9u30 tot 18 uur, prijzen zijn te vinden op de website. Meer informatie op www.interkoi.de.

  12 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 12 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer info op website www.blauwealg.be.

  18 en 19 mei: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 18 en zondag 19 mei organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  25 en 26 mei: Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseert de Koiclub Nederland de tiende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  Juni

  1 juni: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  1 juni: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  7 t/m 9 juni: IRG Jaarcongres Bad Salzdetfurth (D)

  Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in het relaxa hotel Bad Salzdetfurth aan de An der Peesel 1 te 31162 Bad Salzdetfurth (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  2 juni: Reptilica Eindhoven

  Op zondag 2 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te 5653 LL Eindhoven. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  9 juni: Reptilica Amstelveen

  Op zondag 9 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Emergohal aan de Langs de Akker 3 te 1186 DA Amstelveen. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  15 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  15 en 16 juni: Killifish Congres en Tentoonstelling Broechem

  Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de Belgische Killifish Vereniging haar 34e congres en tentoonstelling in het Gildenhuis aan de Pertendonckstraat 14 te Broechem – Ranst (België). Tentoonstelling op zaterdag van 13u tot 19u, op zondag van 9u tot 10u30, waarna om 11u de vissen per opbod worden verkocht.

  16 juni: Reptilica Hilversum

  Op zondag 16 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 303 te 1213 NW Hilversum. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  22 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 22 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.betta.be.

  23 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 23 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  Juli

  7 juli: 29e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 7 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  14 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 14 juli organiseert Reptilienboersen.de de 59e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. februari 2019

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Vacant
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
  Bestuurslid
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 - 2486 5247
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 - 2810 792
  Bestuurslid
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 - 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 22,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina