Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud juni 2019

 • Aankondigingen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie

 • Aankondigingen

  Verschuiving data bijeenkomsten juni en september

  Let op: de Vivarium bijeenkomst van deze maand is op de eerste dinsdag van juni, niet de tweede! Ook de bijeenkomst in oktober zal op de eerste dinsdag van de maand plaatsvinden.

  Aankondiging bijeenkomst 4 juni: Watermeetavond met presentatie van Henk Bos

  Op dinsdag 4 juni a.s. vindt weer onze maandelijkse bijeenkomst plaats. Op voorgaande jaren hadden we onze jaarlijkse watermeetavond in juni op het programma staan. Onze nieuwe voorzitter had het goede idee om hier omheen wat meer te doen, en kwam met de suggestie dat hij op deze avond een paar korte onderwerpen kon bespreken over aanverwante zaken. Uiteraard vonden we dit als bestuur een goed idee en daarom hebben we dit jaar een watermeetavond met presentatie! Over de prestentatie schreef Henk het volgende:

  Presentatie op de watermeetavond

  1. De beperkte levensduur van testsets
  De meetsets van waterwaarden zoals pH, KH, GH, PO4, NO3 etc hebben maar een beperkte levensduur. Het gevolg is dat ze na verloop van tijd verkeerde meetresultaten geven.
  Voordat we de waterwaarden gaan meten is het dus belangrijk om te weten of de meetsets nog in goede conditie zijn.
  Dit kan gedaan worden door metingen uit te voeren aan water, waarvan de waterwaarden bekend zijn.

  2. De gevaarlijke CO2
  De waterwaarden pH, KH en CO2 hebben een onderlinge relatie.
  De concentratie van de CO2 wordt vaak berekend uit de pH en KH. Dit betekent dat als de pH of KH verkeerd gemeten worden de concentratie van de CO2 te hoog kan worden, waardoor de vissen kunnen stikken.
  Aan de hand van een tabel zal ik relatie tussen deze waterwaarden bespreken.

  3. Veel goedkopere meststoffen
  De kant en klare flessen met meststoffen voor planten hebben een behoorlijke prijs.
  Aan de hand van twee voorbeelden zal ik aangeven, hoe je deze flessen met meststoffen, op een echt veel goedkopere manier zelf kan maken.

  Henk Bos

  Nog even de beste methode om aquariumwater mee te brengen:

  U neemt een goed afsluitbare fles of pot van minimaal een halve liter. Deze spoelt u eerst uit met heet water. Vervolgens drie keer goed uitspoelen met het te meten aquariumwater. Tenslotte vult u de fles/pot tot de nok met het te meten water, zodat er geen lucht meer in zit. Lucht heeft namelijk invloed op het meetresultaat, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

  Wij hopen op een gezellige laatste avond vóór de zomerstop op ons vaste adres: zaal "Kraaihei" van gemeenschapshuis "Kadans" aan de St. Jozefstraat 1 te Best. Aanvang van de avond 20.15 uur.

  Namens de activiteitencommissie,
  Eric van de Meerakker

  Aquarium Coenen open tijdens Braderie Wilhelminadorp Best 2 juni

  Ook dit jaar is onze adverteerder Aquarium Coenen weer open tijdens de jaarlijkse Braderie Wilhelminadorp op het Wilhelminaplein en de Koningin Julianastraat in Best, van 12 tot 17 uur.

  Tweede Pinksterdag opendag Aquabeek 10 juni

  Ook dit jaar houdt onze adverteerder Aquabeek weer een open dag op tweede pinksterdag, met daarbij de aanbieding van 25% korting op vissen en voer. De opendag is van 10 tot 16 uur, uiteraard op hun thuisadres St. Magdalenaweg 6 te 5423XK Handel (gem. Gemert).

  Aquabeek Tweede Pinksterdag Opendag 25% korting

  Advertenties

  Aangeboden tegen vrijwillige bijdrage: keramieken filterpijpjes

  Gerard Swemmers heeft een aantal liters keramische filterpijpjes ter beschikking gesteld, deze zijn voor belangstellenden te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage aan de Vivarium verenigingskas.

  Als je belangstelling hebt voor (een gedeelte van) deze filterpijpjes, neem dan contact op met de secretaris.


  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2019 als volgt uit:

  Let op: de Vivarium bijeenkomsten van juni en oktober zijn op de EERSTE dinsdag van maand, niet de tweede!

  Datum Activiteit Locatie
  za   1 juni Excursie: "Rondje Westland" diverse
  di    4 juni Watermeetavond met presentatie van Henk Bos Kadans
  juli – sep
  — zomervakantie —
  di    1 okt Hans Kiers: "Nooit meer kardinalen" Kadans
  di  12 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di  10 dec John Frencken: "Paludaria, een stukje oerwoud in onze woonkamers" Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.


  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — Juni —
  za    1 juni Vivarium & Daphnia Excursie "Rondje Westland"  
  di     4 juni De Kempvis Wandeling  
  di     4 juni Vivarium Watermeetavond met presentatie Henk Bos
  za  22 juni Ons Genoegen Barbecue en uitstapje  
  — Juli —
  — Augustus —
  — September —
  di     3 sep De Kempvis Discussieavond  
  ma   9 sep MRC Breda Eigen avond  
  ma 30 sep Xiphophorus Borneo Jan v.d. Heijden

  *) Niet definitief gepland.


  Kalender

  Juni

  1 juni: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  1 juni: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 1 juni organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  2 juni: Reptilica Eindhoven

  Op zondag 2 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te 5653 LL Eindhoven. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  7 t/m 9 juni: IRG Jaarcongres Bad Salzdetfurth (D)

  Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni organiseert dit jaar de regiogroep Berlijn/Brandenburg van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in het relaxa hotel Bad Salzdetfurth aan de An der Peesel 1 te 31162 Bad Salzdetfurth (Duitsland), met op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  9 juni: Reptilica Amstelveen

  Op zondag 9 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Emergohal aan de Langs de Akker 3 te 1186 DA Amstelveen. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  10 juni: Tweede Pinksterdag Opendag Aquabeek Handel

  Op tweede Pinksterdag maandag 10 juni organiseert Aquabeek weer een opendag in hun zaak aan de St. Magdalenaweg 6 te 5423 XK Handel (Gemert). Open van 10 tot 16 uur, tijdens de open dag geldt een korting van 25% op vissen en voer. Meer informatie op www.aquabeek.com.

  15 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  15 en 16 juni: Killifish Congres en Tentoonstelling Broechem

  Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de Belgische Killifish Vereniging haar 34e congres en tentoonstelling in het Gildenhuis aan de Pertendonckstraat 14 te Broechem – Ranst (België). Tentoonstelling op zaterdag van 13u tot 19u, op zondag van 9u tot 10u30, waarna om 11u de vissen per opbod worden verkocht.

  16 juni: Reptilica Hilversum

  Op zondag 16 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 303 te 1213 NW Hilversum. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  22 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B)

  Op zaterdag 22 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs in en rond hun lokaal aan de Handelsstraat 75 te Malderen (België). Open vanaf 14 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.betta.be.

  22 en 23 juni: Belgian ZNA Koi Show Hasselt (B)

  Op zaterdag 21 en zondag 22 juni organiseert de Belgian Koi Society de Belgian ZNA Koi Show , "de Belgische Koi-, vijver- en tuindagen", in de Oude Brandweerkazerne aan de Koning Boudewijnlaan, naast de Japanse Tuin te Hasselt (België). Toegang € 10,– per dag (€ 15,– voor beide), tot 16 jaar gratis. Meer informatie op website show.belgiankoisociety.eu.

  23 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 23 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  29 en 30 juni: Faszination Heimtierwelt Düsseldorf (D)

  Op zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseert takefive-media GmbH de Faszination Heimtierwelt, een huisdierenbeurs voor de hele familie met aandacht voor de aquaristiek, in de oude smederijhallen van Areal Böhler aan de Hansa-allee 321 te 40549 Düsseldorf (Duitsland). Open van 10 tot 18 uur, toegang € 9,–, scholieren en 65+ € 5,–, kinderen tot 6 jaar gratis. Meer informatie op faszination-heimtierwelt.de.

  Juli

  7 juli: 29e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 7 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op website www.limbeurs.be.

  14 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 14 juli organiseert Reptilienboersen.de de 59e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhalle 1 aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Reptielen, amfibieën, insecten, spinnen, slangen, schildpadden, kikkers, hagedissen, terraria, literatuur, planten, toebehoren, voedseldieren en nog veel meer. Open van 11 tot 15 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  Augustus

  10 t/m 12 augustus: Aquariumtentoonstelling Wilrijk (B)

  Van zaterdag 10 tot en met maandag 12 augustus organiseert aquariumvereniging Rosaceus hun 37e aquarium-tentoonstelling, in de lokalen van het Sint-Ursula instituut aan de Sint-Camillusstraat 33 te Wilrijk (België).

  18 augustus: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 18 augustus organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11 tot 15 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  24 augustus: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 24 augustus organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  24 en 25 augustus: Tilburgse Terrarium Dagen

  Dierenpark De Oliemeulen organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 augustus de Tilburgse Terrarium Dagen in Dierenpark De Oliemeulen aan de Reitse Hoevenstraat 30 te Tilburg. "Meters aan stands met terraria en -benodigdheden, nakweek van hobbyisten, voedseldieren en meer." Meer informatie, een kortingsbon en online kaartverkoop is te vinden op www.oliemeulen.nl.

  25 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 25 augustus organiseert Oostende Platy de 23e editie van de "Aquarium-, Terrarium- en vijverbeurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te 8400 Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.

  30 augustus t/m 1 september: tentoonstelling KFN Asperen

  Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september organiseert Killi Fish Nederland al weer de eenenveertigste Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. Toegang gratis, op zaterdag open van 10 uur tot 18 uur, met diverse lezingen en om 16 uur een veiling van nieuwe en zeldzame soorten. Op zondag is de tentoonstelling open van 9 uur tot 10u30, om 11 uur volgt de veiling van de tentoongestelde vissen. Meer informatie is te vinden op de website www.killifishnederland.nl.

  31 augustus t/m 2 september: Siervisshow Schoten (B)

  Van zaterdag 31 augustus tot en met maandag 2 september organiseert Pristella - Schoten haar siervisshow 2019 met permanente ruilbeurs en een gaststand met vleesetende planten in zaal Don Bosco aan de Hendrik Consciencestraat 2 te 2900 Schoten (België). Open van 10 tot 18 uur, maandag vanaf 14 uur. Meer informatie op www.ahvpristella.be.

  31 augustus t/m 8 september: Tentoonstelling Tongerlo (B)

  Van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 8 september organiseert Gracilis Westerlo hun 26e Aquashow in de parochiezaal aan het De Trannoyplein 5 (aan de kerk) te Tongerlo (België) Open op zaterdag en zondag van 10 tot 22 uur, weekdagen van 17 tot 22 uur. Meer informatie op www.graciliswesterlo.be.

  September

  7 september: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 7 september organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  8 september: Reptilica Rotterdam

  Op zondag 8 september organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sportcentrum de Wilgenring aan de Melanchtonweg 70 te 3052 KV Rotterdam-noord. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  14 september: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 14 september organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op de website www.poecilia.nl.

  14 september: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 14 september organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  14 en 15 september: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te 47475 Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  15 september: Dé Ongewerveldenbeurs Harmelen

  Op zondag 15 september organiseren de Nederlandse Schorpioenenvereniging en Arachno Corner Dé Ongewerveldenbeurs in Recreatiecentrum H2O aan De Uithof 1 te 3481 WE Harmelen. Open van 10 tot 16 uur, toegang € 3,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren.

  22 september: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 22 september organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  22 september: Internationale aquariumbeurs Belgrade (B)

  Op zondag 22 september organiseert de InterClubs Aquariophilie et Ichtyologie Francophone hun aquariumbeurs met zoet- en zeewatervissen, planten, voer, materiaal in zaal André Guisset aan de Place do Bia Bouquet 2 te 5001 Belgrade (Namen – België). Open van 10 tot 15 uur, toegang € 2,–. Meer informatie op de (franstalige) website: www.icaif.org.

  28 september: bijeenkomst IRG landsgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 28 september organiseert de landsgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13u30, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  28 en 29 september: Aquariumshow Lille (B)

  Op zaterdag 28 en zondag 29 september organiseert Daphnia weer hun aquariumshow, nu ter gelegenheid van hun dertigjarig bestaan, in de Oude Melkerij aan de Gierlebaan te 2275 Lille (België). Open op donderdag t/m zaterdag van 13 tot 22 uur, zondag van 13 tot 18 uur, toegang gratis. Meer informatie op website www.daphnia.be.

  29 september: Naturaria fair 2018 Antwerpen (B)

  Op zondag 29 september organiseren Terra en Aquatom alweer de achttiende Naturaria fair ruilbeurs in het bouwcentrum van de Antwerp Expo (Hal 3 – Inkom 1) aan de J. v. Rijswijcklaan 191 te 2020 Antwerpen (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 9,–, kortingsbon voor € 1,– te vinden op de flyer en de website. Info: www.naturaria-fair.be.

  Oktober

  6 oktober: Kikkerdag Nieuwegein

  Op zondag 6 oktober organiseert Dendrobatidae Nederland hun 63e internationale kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Verkoop van nakweek gifkikkers en amfibieën, standhouders met planten (bromelia's, mossen, orchideeën etc.), terrariumbenodigdheden, boeken en nog veel meer, fruitvliegen en andere voedseldieren en natuurlijk kan er ook een hapje en drankje genuttigd worden. Open van 12 tot 16 uur, toegang € 7,50, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op website www.gifkikkerportaal.nl.

  6 oktober: Reptilica Breda

  Op zondag 6 oktober organiseert Reptilica een terrariumbeurs in het Bress sportcenter aan de Nieuwe Inslag 99 te 4817 GN Breda. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  11 t/m 13 oktober: Aqua Expo dagen Dortmund (D)

  Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober organiseert DPS Verlag de Aqua Expo dagen, een informatie- en verkoopbeurs met de Duitse Internationale Garnalen Contest. Meer informatie volgt op website www.aqua-expo-tage.de.

  12 oktober: NBAT uitslag landelijke huiskeuring Maarn

  Op zaterdag 12 oktober organiseert de NBAT de uitslag van de landelijke huiskeuring in "De Twee Marken" aan het Trompplein 5 te 3951 CR Maarn. Nadere informatie volgt op www.nbat.nl.

  12 en 13 oktober: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te 47475 Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  12 t/m 20 oktober: Aquarium- en terrariumshow Bonheiden (B)

  Van zaterdag 12 tot en met zondag 20 oktober organiseert M.A.K. Bonheiden met medewerking van de FAK een aquarium- en terrariumshow in zaal De Regenboog aan de Zellaerdreef 2 te 2820 Bonheiden. Open in het weekend en op feestdagen van 10 tot 21 uur, op weekdagen vanaf 14 uur, op zondag 20 oktober tot 18 uur. Toegang € 3,–, kinderen onder twaalf jaar gratis, BBAT-leden € 1,50 korting. Info: www.mechelseak.be.

  19 oktober: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 19 oktober organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in de "Twee Marken" aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  20 oktober: Terraria Zwolle

  Op zondag 20 oktober organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11 tot 16 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  20 oktober: Aquariumbeurs Chatelineau (B)

  Op zondag 20 oktober organiseert Pristella hun elfde aquariumbeurs in de grote zaal van het Sportcentrum van Châtelet aan Place Wilson 15 te 6200 Chatelineau (België). Open van 10 tot 15 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.pristella.be.


  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. juni 2019

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Henk Bos (a.i.)
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 – 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
  Bestuurslid
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 – 2486 5247
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 – 2810 792
  Bestuurslid / activiteiten
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 – 1271 8018
  Bestuurslid / activiteiten
  Marc Hennequin (a.i.)
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 – 1702 3065
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 36,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 22,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina