Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud november 2019

 • Aankondigingen
 • Advertenties
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie

 • Aankondigingen

  Aankondiging bijeenkomst 12 november: Mijn nieuwe aquaria door Jack Mols

  Beste leden,

  Op 29 oktober, het Vivarium bestuur had nog geen spreker kunnen vastleggen voor onze bijeenkomst, op de avond van de mooie districtslezing door Ernst van Genne in Breda (wie er niet is geweest heeft echt wat gemist!), bood Jack Mols, van onze zustervereniging Ons Genoegen in Tilburg, spontaan aan om de presentatie die hij onlangs bij zijn eigen vereniging had gegeven ook bij ons te komen geven. Dit hebben we graag geaccepteerd! Het stukje hieronder kregen we van hem toegestuurd.

  Jack Mols 1

  Even voorstellen: Jack Mols, al een halve eeuw aquariaan, aquarioot, hoe je het noemen wil, tevens bestuurslid, redactie en websitebeheer van AV Ons Genoegen Tilburg. Jarenlang liefhebber van Endlers, Killi-vissen en zalmpjes (Amerika, Afrika) met daarin de nodige kweekervaring.

  Na wat ziektes en een periode van langdurig herstel is de kweekkamer noodzakelijk omgebouwd van 38 bakjes naar drie grote en twaalf kleinere bakjes. Deze stap is genomen om de hoeveelheid werk te verminderen en toch lekker bezig te blijven met de hobby.

  Aan de hand van een PowerPoint kun je zien hoe deze transformatie in zijn werk is gegaan, welke materialen er zijn gebruikt en hoe de opbouw tot stand is gekomen, hoe de stelling is verbouwd, welke filters en biologen zijn gebruikt/gemaakt, de nieuwe reactoren van PVC, een nieuw soort verlichting die is toegepast etc. Nieuwsgierig?? 12 november ben ik in Best en je zal het zien met de daarbij horende uitleg.

  Jack Mols 2

  Kortom, het belooft een leuke avond te worden met weer eens een ander onderwerp dan anders. We zien jullie dus allemaal graag op 12 november op ons vaste adres: zaal "Kraaihei" van gemeenschapshuis "Kadans" aan de St. Jozefstraat 1 te Best. Aanvang van de avond 20.15 uur.

  Tot dan,

  Dennis Louwers en Marc Hennequin
  Ativiteitencommissie


  Advertenties

  Aangeboden tegen vrijwillige bijdrage: keramieken filterpijpjes

  Gerard Swemmers heeft een aantal liters keramische filterpijpjes ter beschikking gesteld, deze zijn voor belangstellenden te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage aan de Vivarium verenigingskas.

  Als je belangstelling hebt voor (een gedeelte van) deze filterpijpjes, neem dan contact op met de secretaris.


  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2019 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  12 nov Jack Mols: "Mijn nieuwe aquaria" Kadans
  di  10 dec John Frencken: "Paludaria, een stukje oerwoud in onze woonkamers" Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.


  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — November —
  di     5 nov De Kempvis Bakjes snijden/lijmen knutselavond  
  ma 11 nov MRC Breda Bespreking huiskeuring  
  di   12 nov Vivarium mijn nieuwe aquaria Jack Mols
  do  21 nov Ons Genoegen Kameroen onder de rook van de vulkaan Michel Keijman
  ma 25 nov Xiphophorus Jaaroverzicht Hans & Theo
  — December —
  di     3 dec De Kempvis Terugblik landelijke keuringen Peter-Jan Taheij
  ma   9 dec Daphnia Daphnia avond met uitslag huiskeuringen  
  ma   9 dec MRC Breda Evaluatie huiskeuring  
  di   10 dec Vivarium Paludaria, een stukje oerwoud in onze woonkamers John Frencken
  do  12 dec Ons Genoegen Uitslag thuiskeuring Peter-Jan Taheij
  ma 25 nov Xiphophorus Jaarafsluiting/Quizavond  

  *) Niet definitief gepland.


  Kalender

  November

  16 november: Bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 16 november organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13u30 met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14u. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  16 november: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 16 november (juiste datum volgt nog) organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op www.poecilia.nl.

  30 november: Aquaristika beurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 30 november organiseert aquariumvereniging Bayer Leverkusen een beurs voor zoetwateraquaristiek – siervissen, ongewervelden, planten en toebehoren – met terrariumbeurs in de Bürgerhalle Leverkusen-Wiesdorf aan de Hauptstrasse 150 te 51373 Leverkusen (Duitsland). Open van 10 tot 13 uur, toegang gratis. Meer informatie op www.aquaterralev.de.

  December

  1 december: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 1 december organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  7 december: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 7 december organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  14 december: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 14 december organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  14 en 15 december: Aquariumbeurs Kamp-Lintfort (D)

  Op zaterdag 14 en zondag 15 december organiseert aquarumvereniging Amazonas 73 een aquariumbeurs in hun verenigingsgebouw aan de Vinnstrasse 42 te 47475 Kamp-Lintfort (Duitsland). Open zaterdag 10 tot 15 uur, zondag van 11 tot 15 uur. Meer informatie op www.amazonas73.de.

  2020

  Januari

  26 januari 2020: Siervis Aqua Terra Nieuwjaarsbeurs Oosterhout

  Op zondag 26 januari 2020 organiseert De Siervis de vijftiende Siervis Aquarium Nieuwjaarsbeurs in het Sint-Oelbert Gymnasium aan de Warandelaan 3, ingang Paterserf 16 te 4904 PA Oosterhout (N.B.). Open van 11 tot 15 uur, entree € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie volgt op www.desiervis.nl. Zie voor een routebeschrijving www.oelbert.nl/contact/.

  Februari

  8 februari 2020: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op www.poecilia.nl.

  15 februari 2020: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 februari 2020 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Maart

  28 en 29 maart 2020: SA-MAD meeting Lunteren

  Op zaterdag 28 en zondag 24 maart 2020 organiseert SA-MAD hun derde event met lezingen en hobbybeurs in parkhotel Hugo de Vries aan de Dorpsstraat 13 te 6741 AA Lunteren. Meer informatie volgt op sa-mad.com.

  April

  18 april 2020: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 april 2020 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Mei

  9 mei 2020: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 9 mei 2020 organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12u30. Meer informatie op www.poecilia.nl.

  Juni

  20 juni 2020: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 juni 2020 organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Juli

  5 juli 2020: 30e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 5 juli 2020 organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op www.limbeurs.be.

  Augustus

  23 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 23 augustus organiseert Oostende Platy de 24e editie van de "Aquarium-, Terrarium- en vijverbeurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te 8400 Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10 tot 16 uur, toegang gratis.


  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. november 2019

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Henk Bos (a.i.)
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 – 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
  Bestuurslid
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 – 2486 5247
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 – 2810 792
  Bestuurslid / activiteiten
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 – 1271 8018
  Bestuurslid / activiteiten
  Marc Hennequin (a.i.)
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 – 1702 3065
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 37,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 23,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen ledenpas € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina