Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud februari 2020

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie
 • Aankondigingen

  Aankondiging 11 februari: jaarvergadering en NBAT kennistest

  Zoals al eerder aangegeven houden we dit jaar onze jaarvergadering op dinsdag 11 februari, en omdat dat meestal niet avondvullend is plannen we nog wat extra, zie hieronder. Een van de redenen voor de verschuiving van de vergadering is dat het bestuur zo wat meer tijd had om een aantal zaken te organiseren. De agenda voor de vergadering is eigenlijk dezelfde als die van de voorgaande jaren:

  Agenda jaarvergadering 2020

  1. Opening
  2. Mededelingen
  3. Ingekomen stukken
  4. Notulen vorige jaarvergadering
  5. Verslag secretaris
  6. Verslag ledenadministratie/penningmeester en begroting
  7. Verslag diverse commissies
   1. Kascontrole
   2. Website en nieuwsbrieven
   3. Activiteiten
  8. Verkiezingen bestuur en commissies
   1. Bestuur/ledenadministratie
    • Voorzitter
    • Bestuursleden
   2. Kascontrole
   3. Activiteiten
   4. Public relations
  9. Activiteiten 2020
  10. Rondvraag/WVTTK
  11. Sluiting

  De notulen van vorig jaar zijn al te vinden op de website evenals het jaarverslag van de secretaris. Lees ze vast eens door, dat bespaart tijd op de avond zelf. Als u vooraf meer wilt weten over de financiële cijfers dan kunt u contact opnemen met de penningmeester.

  Dan over de andere activiteit: de NBAT heeft onlangs een kennistest op de NBAT site geplaatst, die via de vragen een aantal onderwerpen van de hobby aansnijdt. Het leek ons als bestuur een leuk idee om die kennistest gezamenlijk in te vullen na de vergadering, de vragen en antwoorden geven vast aanleiding tot interessante discussies, die uiteraard ook naar andere onderwerpen kunnen doorgaan.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2020 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  11 feb Jaarvergadering en NBAT kennistest Kadans
  di  10 mrt Henk Grundmeijer: Labyrintvissen Kadans
  za  21 mrt Uitslag Districtskeuring Ons Genoegen, Tilburg
  di  14 apr Willem Neeleman: kikkers en paludarium Kadans
  di  12 mei Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    9 juni Watermeetavond plus! Kadans
  juli – sep
  — zomervakantie —
   
  di  13 okt Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  medio okt Uitslag NBAT Landelijke Huiskeuring Maarn
  di  10 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 dec Ernst van Genne: dwergcichliden (ook) in de gezelschapsbak Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — februari —
  ma   3 feb De Siervis Verdere informatie volgt nog  
  di     4 feb De Kempvis Dartelende danio's / Yellowfin shiners Filip Maes
  ma 10 feb * MRC Breda    
  di   11 feb Vivarium Jaarvergadering en NBAT kennistest  
  do  20 feb Ons Genoegen Van aquarium naar paludarium Leo Brand
  ma 24 feb * Xiphophorus    
  — maart —
  ma   2 mrt De Siervis Verdere informatie volgt nog  
  di     3 mrt De Kempvis Aquarium inrichten/een aquarium als hobby Vereniging
  ma   9 mrt * MRC Breda    
  di   10 mrt Vivarium Labyrintvissen Henk Grundmeijer
  do  19 mrt Ons Genoegen Hoe begin je een zeeaquarium Germain Leys
  za  21 mrt
  District
  Uitslag districtskeuring Ons Genoegen
  ma 30 mrt * Xiphophorus    

  *) Niet definitief gepland.

  Kalender

  Februari

  9 februari: Winter opendag Aquabeek Handel

  Op zondag 9 februari organiseert Aquabeek weer een open dag in hun zaak aan de St. Magdalenaweg 6 te 5423 XK Handel (Gemert). Open van 10:00 tot:00 16 uur, tijdens de open dag geldt een korting van 25% op vissen en voer. Meer informatie op www.aquabeek.com.

  9 februari: Terraria Zwolle

  Op zondag 9 februari organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  15 februari: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 15 februari organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  15 februari: bijeenkomst IRG regiogroep NRW Solingen (D)

  Op zaterdag 15 februari organiseert de regiogroep Noordrijd-Westfalen (NRW) van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in restaurant Böckerhof aan de Argonner Weg 21 te 42659 Solingen (Duitsland). Open vanaf 13:00 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-online.de.

  29 februari: Aquariumbeurs Leverkusen (D)

  Op zaterdag 29 februari organiseert Aquaterralev.de de Aquaristika aquarium- en terrariumbeurs in de Bürgerhalle aan de Hauptstrasse 150 te Leverkusen (Duitsland). Open van 10:00 tot 14:00 uur, toegang gratis. Meer informatie www.aquaterralev.de.

  Maart

  1 maart: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 1 maart organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10:00 tot 12:30 uur, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  7 maart: ADA Aquascapingdag Zajac Duisburg (D)

  Op zaterdag 7 maart organiseert Zoo Zajac in samenwerking met de firma Aqua Design Amano (ADA Deutschland) een aquascapingdag in hun zaak aan de Konrad-Adenauer-ring 6 te Duisburg (Duitsland). Open van 9:00 tot 20:00 uur, toegang gratis. Meer informatie is te vinden op zajac.de.

  13 t/m 15 maart: International WAC meeting Dülmen (D)

  Van vrijdagavond 13 tot en met zondagmiddag 15 maart organiseert de West African Cichclids group hun zevende internationale WAC meeting met lezingen, loterij en beurs in Hotel Merfelder Hof aan de Borkener Strasse 60 te 48249 Dülmen (Duitsland). Meer informatie op www.wacmeeting.nl.

  14 maart: DN-dag Nieuwegein

  Op zaterdag 14 maart organiseert Dendrobatidae Nederland weer een DN-dag met symposium en ALV in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang gratis voor leden en niet-leden. Meer info op www.gifkikkerportaal.nl.

  14 maart: DKG RG West Killivisdag Neuss (D)

  Op zaterdag 14 maart organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een killivisdag met lezingen en om 15:00 een grote beurs in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Open van 11:30 tot 16:00 uur. Meer informatie op www.killi.org

  14 maart: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 14 maart organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10:00 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  15 maart: Reptilica Breda

  Op zondag 15 maart organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de BRESS-hal aan de Nieuwe Inslag 99 te 4817 GN Breda. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  21 maart: Uitslagavond NBAT districtskeuring Brabant Tilburg

  Op zaterdag 21 maart organiseert Ons Genoegen de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT. Meer informatie volgt.

  22 maart: Twentse Aqua Terra beurs Almelo

  Op zondag 22 maart organiseert Betta Splendens de vierde Twentse aqua terra beurs in wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof 51 te 7608 KH Almelo. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 4,–, kinderen onder 12 jaar gratis. Meer informatie volgt op www.in-almelo.com/avbsa.

  28 maart: bijeenkomst IRG landgroep België Klein-Willebroek (B)

  Op zaterdag 28 maart organiseert de landgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor aan de Schoolstraat 24 te Klein-Willebroek (België). Open vanaf 13:30 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  28 maart: beurs Floreffe (B)

  Op zaterdag 28 maart organiseert de Société Aquariophile Wallonne een beurs in de Salle Communale aan de Rue Joseph Piret 2-16 te Floreffe (België). Open van 10:00 tot 15:00 uur, toegang gratis. Meer informatie op saw-namur.be.

  28 en 29 maart: SA-MAD meeting Lunteren

  Op zaterdag 28 en zondag 29 maart organiseert SA-MAD hun derde event met lezingen en hobbybeurs in parkhotel Hugo de Vries aan de Dorpsstraat 13 te 6741 AA Lunteren. Meer informatie volgt op sa-mad.com.

  April

  4 april: DN Kikkerdag Nieuwegein

  Op zaterdag 4 april organiseert Dendrobatidae Nederland een DN kikkerdag in 't Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. "Naast een zeer divers aantal kikkersoorten treft u op onze kikkerdag ook verschillende materialen voor de terrariuminrichting en zelfbouw. Er is altijd een breed aanbod tropische planten, voedseldieren en bodembedekking voorradig." Open van 12:00 tot 15:00 uur, toegang € 7,50, gratis voor leden van Dendrobatidae Nederland. Meer info op www.gifkikkerportaal.nl.

  5 april: Aquariumbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 5 april organiseert aquariumvereniging Wir Aquarianer een siervisbeurs voor zoet- en zeewater in de school aan de Öjendorfer Damm 8 te Hamburg-Jenfeld (Duitsland). Open van 10:00 tot 12:30 uur, toegang € 2,–, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Meer informatie www.wir-aquarianer.de

  5 april: Beurs Sirault (B)

  Op zondag 5 april organiseert Le Botia Club de Saint-Ghislain de zesde aquariumbeurs in de Salle Omnisports aan de Rue des Déportés 76 (tegenover de kerk) te Sirault (Saint-Ghislain, België). Open van 10:00 tot 16:00 uur, entree gratis.

  12 april: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 12 april organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  18 april: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 april organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  19 april: Vivaristiekbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 19 april organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria "de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek" in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14:00 tot 16:00 uur. Meer informatie op www.sagittaria.de.

  25 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B)

  Op zaterdag 25 april organiseert Betta hun jaarlijkse opendeurdag. Meer informatie op www.betta.be.

  26 april: Reptilica Leiden

  Op zondag 26 april organiseert Reptilica een terrariumbeurs in het Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  Mei

  2 mei: Bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 2 mei organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13:30 uur met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14:00 uur. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  3 mei: Terraria Zwolle

  Op zondag 3 mei organiseert TER een terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  9 mei: Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 9 mei organiseert Poecilia een ledenbijeenkomst in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12:30 uur. Meer informatie op www.poecilia.nl.

  9 mei: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 9 mei organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een bijeenkomst met lezing in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15:00 uur. Meer informatie op www.killi.org

  9 en 10 mei: Belgian ZNA Koi Show Hasselt (B)

  Op zaterdag 9 en zondag 10 mei organiseert de Belgian Koi Society de Belgian ZNA Koi Show , "de Belgische Koi-, vijver- en tuindagen", in de Gemeentehallen van Merelbeke aan de Kloosterstraat 34 te 9820 Merelbeke (België). Meer informatie op show.belgiankoisociety.eu.

  10 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 10 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Meer info op www.blauwealg.be.

  16 mei: excursie IRG regiogroep NRW Solingen (D)

  Op zaterdag 15 februari organiseert de regiogroep Noordrijd-Westfalen (NRW) van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een excursie met rondleiding achter de schermen van de dierentuin van Bochum aan de Klinikstrasse 49 te 42659 Solingen (Duitsland). Meer informatie via website www.irg-online.de.

  17 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 17 mei organiseert TER een terrariumbeurs in buurthuis deVierdeZaal aan de Driebeekstraat 2 te 9050 Gentbrugge (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  17 mei: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 17 mei organiseert Reptilienboersen.de de 58e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhallen aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  24 mei: Reptilica Eindhoven

  Op zondag 24 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te 5653 LL Eindhoven. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  31 mei: Ruilbeurs Ans (B)

  Op zondag 31 mei organiseert aquariumvereniging Le Cardinal te Luik een aquarium- en vijverruilbeurs in zaal Henriette Brenu aan de Rue Gilles Magnée 123 te 4430 Ans (België). Vissen, planten en materieel. Open van 10:00 tot 15:00 uur, toegang € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis.

  Juni

  6 en 7 juni: Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 6 en zondag 7 jni organiseert de Koiclub Nederland de tiende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  7 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 7 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  12 t/m 14 juni: IRG Jaarcongres Mechelen (B)

  Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni organiseert dit jaar de landgroep België van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap het jaarlijkse IRG-congres in het Van der Valk hotel Mechelen aan het Rode-Kruisplein 1-4 te 2800 Mechelen (België), met op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  13 juni: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 13 juni organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10:00 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  14 juni: Reptilica Hilversum

  Op zondag 14 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 303 te 1213 NW Hilversum. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. februari 2020

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Henk Bos (a.i.)
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 – 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
  Bestuurslid
  Ferdie Gosselink
  Baarsstraat 2
  5615 RG Eindhoven
  06 – 2486 5247
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 – 2810 792
  Bestuurslid / activiteiten
  Dennis Louwers
  Ajaxlaan 57
  5631 CB Eindhoven
  06 – 1271 8018
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 - 490 083
   
  Redactieadres
   
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Erelid Joop Brokke ✝  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 37,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 23,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen lidmaatschap € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina