Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud april 2020

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • District
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie

 • Aankondigingen

  Bestuursmutatie

  Wegens persoonlijke omstandigheden heeft Dennis Louwers zich teruggetrokken uit het Vivarium bestuur. Marc Hennequin is bereid gevonden hem te vervangen en treedt daarmee toe tot het bestuur. Marc zal zich bezig blijven houden met het organiseren van sprekers voor onze bijeenkomsten en van excursies, zodra we deze weer kunnen plannen.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Goedkeuring financieel verslag over 2019

  In februari is tijdens de jaarvergadering de goedkeuring van het financiële verslag over 2019 doorgeschoven naar de volgende bijeenkomst omdat de kascontrole nog niet was gebeurd. de volgende bijeenkomsten zijn geannuleerd, waardoor de eerste mogelijke gelegenheid waarschijnlijk niet voor juni zal zijn. Uiteraard zullen we dit bij de eerste bijeenkomst die daadwerkelijk plaats vindt alsnog proberen te regelen.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Geannuleerd: bijeenkomsten 14 april en 12 mei

  Toen tijdens de persconferentie van de overheid op 23 maart werd aangekondigd "alle evenementen en bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni", hebben we als bestuur direct besloten om ook onze bijeenkomsten van 14 april van 12 mei te annuleren. Nu bleek later dat het strikt genomen zo is dat alleen de evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni, maar het is wel zo dat op dit moment alle overige bijeenkomsten ook zijn verboden tot eerst 6 april en inmiddels tot 28 april, in de week voor 28 april wordt dit heroverwogen. We houden uiteraard de situatie in de gaten, mocht het zo zijn dat we in mei toch weer iets kunnen organiseren dan zullen we dat zeker proberen, maar we kunnen er nu nog niet op plannen.

  We zijn als bestuur inmiddels begonnen om te experimenteren met videovergaderen en dit zou ook best eens interessant kunnen zijn om contact met onze leden te houden in deze tijden. We hebben laatst Jitsi gebruikt en dit lijkt een zeer laagdrempelig hulpmiddel om videovergaderingen te houden. Zodra we meer informatie hebben laten we het jullie weten!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Geannuleerd: Uitslag districtskeuring 16 mei

  Na aanvankelijk uitstel van 21 maart tot 16 mei, is vanwege de maatregelen van de overheid rond het Coronavirus ook die datum onmogelijk geworden en is de uitslagavond geannuleerd. Kort daarop werd bekend dat de NBAT ook de gehele landelijke huiskeuring van 2020 heeft geannuleerd. Er worden plannen gemaakt voor een alternatieve presentatie op 24 oktober, de dag dat de uitslag van de LHK zou worden gepresenteerd.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Volgende bijeenkomst: dinsdag 9 juni, onder voorbehoud

  Door alle annuleringen hebben we niets meer op het verenigingsprogramma staan tot juni, onze geplande bijeenkomst is op dinsdag 9 juni, gepland als "Watermeetavond plus!". Uiteraard onder voorbehoud, we moeten zien of we tegen die tijd daadwerkelijk weer een bijeenkomst kunnen organiseren. We moeten die avond sowieso nog nader invullen, uiteraard komt er bijtijds nog een nieuwsbrief om jullie er over te informeren!

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker


  Agenda

  Vivarium heeft op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september. We zijn te vinden in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). We beginnen om 20:15 uur.

  De agenda ziet er voor de rest van 2020 als volgt uit:

  Datum Activiteit Locatie
  di  14 apr Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus Kadans
  di  12 mei Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus Kadans
  za  16 mei Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus Ons Genoegen, Tilburg
  di    9 juni Watermeetavond plus! Kadans
  juli – sep
  — zomervakantie —
   
  di  13 okt Henk Grundmeijer: Labyrintvissen Kadans
  medio okt Uitslag NBAT Landelijke Huiskeuring Maarn
  di  10 nov Wordt nog bekendgemaakt Kadans
  di    8 dec Ernst van Genne: dwergcichliden (ook) in de gezelschapsbak Kadans

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van de dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.


  District

  Het programma van de verenigingen van het NBAT district Brabant ziet er, voor zover bekend, voor de komende maanden als volgt uit:

  Datum Vereniging Activiteit Door
  — april —
  ma   6 apr De Siervis Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  ma   6 apr Daphnia Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  ma   6 apr MRC Breda Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  di     7 apr De Kempvis Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  di   14 apr Vivarium Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  do  16 apr Ons Genoegen Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  ma 20 apr Xiphophorus Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  — mei —
  di     5 mei De Kempvis Wandeling Cartierheide Peter van Poppel
  ma 11 mei De Siervis Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  ma 11 mei MRC Breda Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  di   12 mei Vivarium Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  do  14 mei Ons Genoegen Een plantje meer of minder, maakt dat uit?nbsp;* Theo van Meegen
  za  16 mei
  District
  Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  ma 25 mei Daphnia Geannuleerd i.v.m. het Coronavirus  
  ma 25 mei Xiphophorus Watermeetavond  

  *) Niet definitief gepland.


  Kalender

  April

  18 april: GEANNULEERD! Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 18 april organiseert Killi Fish Nederland geen ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  19 april: GEANNULEERD! Vivaristiekbeurs Hamburg (D)

  Op zondag 19 april organiseert aquarium- en terrariumvereniging Sagittaria niet "de grootste vivaristiekbeurs van Noord-Duitsland met vissen, planten en terraristiek" in winkelcenrtum Jenfeld aan de Rodigalle 303 te Hamburg (Duitsland). Open van 14:00 tot 16:00 uur. Meer informatie op www.sagittaria.de.

  25 april: Opendeurdag Betta Buggenhout (B) ?

  Op zaterdag 25 april organiseert Betta hun jaarlijkse opendeurdag? Meer informatie op www.betta.be?

  25 april: GEANNULEERD! Aquariumbeurs La Louviere (B)

  Op zaterdag 25 april organiseert aquariumvereniging Le Scalaire du Centre geen aquariumbeurs in het Provinciaal Atheneum aan de Boulevard du Tivoli 1 te La Louvière (België). Open van 10 tot 16 uur, toegang € 1,50, met gratis tombola.

  26 april: GEANNULEERD! Reptilica Leiden

  Op zondag 26 april organiseert Reptilica geen terrariumbeurs in het Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  Mei

  2 mei: GEANNULEERD! Bijeenkomst IRG-Nederland Best

  Op zaterdag 2 mei organiseert IRG-Nederland, de Nederlandse afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap geen bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in zaal Kraaihei van buurthuis Kadans van Welzijn Best Oirschot aan de Sint Jozefstraat 1, 5684 TS Best (buslijn 3). Open vanaf 13:30 uur met gelegenheid voor het uitwisselen van vissen en planten, het programma begint om 14:00 uur. Toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-nederland.nl.

  3 mei: GEANNULEERD! Terraria Zwolle

  Op zondag 3 mei organiseert TER geen terrariumbeurs in de IJsselhallen aan de Rieteweg 4 te Zwolle. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  9 mei: GEANNULEERD! Bijeenkomst Poecilia Maarn

  Op zaterdag 9 mei organiseert Poecilia geen ledenbijeenkomst in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 12:30 uur. Meer informatie op www.poecilia.nl.

  9 mei: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 9 mei organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een bijeenkomst met lezing in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15:00 uur. Meer informatie op www.killi.org

  9 en 10 mei: GEANNULEERD! Belgian ZNA Koi Show Hasselt (B)

  Op zaterdag 9 en zondag 10 mei organiseert de Belgian Koi Society niet de Belgian ZNA Koi Show , "de Belgische Koi-, vijver- en tuindagen", in de Gemeentehallen van Merelbeke aan de Kloosterstraat 34 te 9820 Merelbeke (België). Meer informatie op show.belgiankoisociety.eu.

  10 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 10 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Open van 10:00 tot 15:00 uur, toegang gratis. Meer info op www.blauwealg.be.

  10 mei: GEANNULEERD! Reptielen- en amfibieënbeurs Hamme (B)

  Op zondag 10 mei organiseert de Vlaamse Terrariumvereniging geen grote reptielen- en amfibieënbeurs in zaal "H@ambiance" aan het Kaaiplein 35 te 9220 Hamme (België). Open van 10:00 tot 15:30 uur, toegang € 3,–. Info: www.vlaamse-terrariumvereniging.be.

  16 mei: GEANNULEERD! Uitslagavond NBAT districtskeuring Brabant Tilburg

  Op zaterdag 16 mei organiseert Ons Genoegen niet de uitslagavond van de districtskeuring van het district Brabant van de NBAT. Meer informatie volgt.

  16 mei: GEANNULEERD! excursie IRG regiogroep NRW Solingen (D)

  Op zaterdag 16 mei organiseert de regiogroep Noordrijd-Westfalen (NRW) van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap geen excursie met rondleiding achter de schermen van de dierentuin van Bochum aan de Klinikstrasse 49 te 42659 Solingen (Duitsland). Meer informatie via website www.irg-online.de.

  16 en 17 mei: GEANNULEERD! Intercontinental Guppy Challenge Diepenbeek (B)

  Op zaterdag 16 en zondag 17 mei organiseert de Guppyclub België geen internationale guppyshow in hotel-restaurant De Ploeg aan de Steenweg 184 te Diepenbeek (België). Open op zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur, op zondag van 10:00 tot 13:00 uur, waarna vanaf 13:15 uur openbare veiling van de tentoongestelde guppy's. Meer informatie op guppyclub.be.

  17 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 17 mei organiseert TER een terrariumbeurs in buurthuis deVierdeZaal aan de Driebeekstraat 2 te 9050 Gentbrugge (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  17 mei: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 17 mei organiseert Reptilienboersen.de de 58e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhallen aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  24 mei: GEANNULEERD! Reptilica Eindhoven

  Op zondag 24 mei organiseert Reptilica een terrariumbeurs in Sporthal Genderbeemd aan de Sterkenburg 616 te 5653 LL Eindhoven. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  31 mei: GEANNULEERD! Ruilbeurs Ans (B)

  Op zondag 31 mei organiseert aquariumvereniging Le Cardinal te Luik geen aquarium- en vijverruilbeurs in zaal Henriette Brenu aan de Rue Gilles Magnée 123 te 4430 Ans (België). Vissen, planten en materieel. Open van 10:00 tot 15:00 uur, toegang € 2,–, kinderen tot 12 jaar gratis.

  Juni

  6 en 7 juni: GEANNULEERD! Euregio Koi Show Oldenzaal

  Op zaterdag 6 en zondag 7 juni organiseert de Koiclub Nederland de tiende Euregio Koi Show in Het Hulsbeek aan de Oude Almeloseweg 11 te Oldenzaal. Kijk voor meer informatie op www.euregiokoishow.nl.

  7 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 7 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 10,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 6,–, kinderen tot 5 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  12 t/m 14 juni: UITGESTELD! IRG Jaarcongres Mechelen (B)

  Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni organiseert dit jaar IRG België, de Belgische afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap niet het jaarlijkse IRG-congres in het Van der Valk hotel Mechelen aan het Rode-Kruisplein 1-4 te 2800 Mechelen (België), met op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur een grote visbeurs en op zaterdagmiddag en zondagochtend een aantal lezingen. Meer informatie volgt op www.irg-online.de.

  13 juni: Terrariumbeurs Hamm (D)

  Op zaterdag 13 juni organiseert Terraristika Hamm "de grootste beurs voor terrariumdieren ter wereld", in de Zentralhallen Hamm aan de Ökonomierat-Peitzmeier-Platz 2-4 te Hamm (Duitsland). Open vanaf 10:00 uur, toegang € 10,–. Meer informatie www.terraristika.de.

  14 juni: Reptilica Hilversum

  Op zondag 14 juni organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Dudok Arena aan de Arena 303 te 1213 NW Hilversum. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  20 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 20 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  27 juni: Betta topdag met beurs Malderen (B) ?

  Op zaterdag 27 juni organiseert Betta een grote openluchtbeurs? Meer informatie op www.betta.be?

  Juli

  5 juli: 30e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 5 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang volwassenen € 5,–, op vertoon BBAT- of NBAT-kaart (of de flyer) € 4,– en kinderen tot 12 jaar gratis. Meer informatie op www.limbeurs.be.

  5 juli: Reptilica Dordrecht

  Op zondag 5 juli organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 5,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 3,50. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  5 juli: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 5 juli organiseert Reptilienboersen.de de 58e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhallen aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.

  11 juli: DKG bijeenkomst Neuss (D)

  Op zaterdag 11 juli organiseert de regiogroep West van de Deutsche Killifisch Gemeinschaft een bijeenkomst met lezing in Brauereiausschank Frankenheim aan de Bahnhofstrasse 50 te Neuss/Holzheim (Duitsland). Aanvang 15:00 uur. Meer informatie op www.killi.org

  Augustus

  16 augustus: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 16 augustus organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  22 augustus: bijeenkomst IRG regiogroep NRW Solingen (D)

  Op zaterdag 22 augustus organiseert de regiogroep Noordrijd-Westfalen (NRW) van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in restaurant Böckerhof aan de Argonner Weg 21 te 42659 Solingen (Duitsland). Open vanaf 13:00 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.irg-online.de.

  23 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 23 augustus organiseert Oostende Platy de 24e editie van de "Aquarium-, Terrarium- en vijverbeurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te 8400 Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang gratis.

  28 t/m 30 augustus: tentoonstelling KFN Asperen

  Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus organiseert Killi Fish Nederland al weer de 45e Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. Meer informatie volgt op www.killifishnederland.nl.

  30 augustus: Reptielenbeurs Dortmund (D)

  Op zondag 30 augustus organiseert Reptilienboersen.de de 58e internationale terrariumbeurs in de Fredenbaumhallen aan de Burgweg 16-22 te Dortmund (Duitsland). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 6,–, kinderen tot 12 jaar € 2,–.


  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. april 2020

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Henk Bos
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 – 329 126
  Penningmeester
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 – 2810 792
  Bestuurslid / activiteiten
  Marc Hennequin (a.i.)
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 – 1702 3065
   
  Ledenadministratie
  Els van Houten
  Amerikalaan 87
  5691 KC Son
  0499 – 490 083
   
  Redactie
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Erelid Joop Brokke ✝
    Ferdie Gosselink  
  Lid van verdienste Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 37,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 23,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. alleen lidmaatschap € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium (gedrukt en digitaal) € 41,– per jaar,
  N.B.A.T. en Het Aquarium alleen digitaal € 20,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium." Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Aquariumgek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2023 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  Kalender  Archief  Historisch  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina