Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

VIVARIUM NIEUWSBRIEF

Inhoud april 2023

 • Aankondigingen
 • Agenda
 • Kalender
 • Verenigingsinformatie

 • Aankondigingen

  Uitnodiging dinsdag 11 april: Ernst van Genne: cichliden

  Voor onze bijeenkomst van april hebben we een spreker uitgenodigd die voor velen geen onbekende meer zal zijn: Ernst van Genne. Hij is een cichlidenliefhebber, die zich naast dwergcichliden (veelal Zuid-Amerikaaanse, Apistogramma's en andere) de laatste jaren ook meer en meer met grotere cichliden als discusvissen en maanvissen bezighoudt. We hebben van hem de volgende informatie gekregen:

  Hier wat info van mijn lezing.

  Ik ben nog niet zolang terug van mijn reis naar Colombia, het ligt mij nog allemaal vers in het geheugen. Ik heb samen met andere aquarianen veel avonturen beleefd. Een nieuwe Apistogramma soort gevangen. Discussen bij het nachtvissen in ons net gekregen.
  Een nieuwe kleurvariant van de Pt. scalare gevangen in de Rio Apaporis. Oog in oog gestaan met een "Bushmaster", motorpech in het begin van de nacht, ver van de bewoonde wereld. Maar je zoekt het avontuur of niet... Ik zal daar wat over laten zien en vertellen.

  Maar natuurlijk ook over de het houden van dwergcichliden in een aquarium met andere vissen. Als je de bestanden een beetje op elkaar afstemt dan zul je merken dat het vaak best goed gaat.
  Als je een M. ramirezi in je gezelschapsbak doet zijn er maar weinig mensen die daar opmerkingen over maken, maar er zijn veel meer soorten die je probleemloos bij ander gezelschapsvissen kan verzorgen.

  We gaan het er over hebben op dinsdagavond.

  Groet,
  Ernst van Genne.

  Foto's: Ernst van Genne
  EvG1 EvG2

  Iedereen die eens een lezing van Erst heeft meegemaakt weet dat ook deze weer zeer de moeite waard zal zijn! We hopen dus weer op een grote opkomst. Deze gezamenlijke bijeenkomst van Daphnia en Vivarium wordt gehouden in Residentiehuis Elisabethsdael, Mgr. Bekkersstraat 6, 5281 BR Boxtel, aanvang 20:15.

  Namens de Daphnia/Vivarium activiteitencommissie,
  Marc Hennequin

  Vooraankonding 9 mei: bijzondere ledenvergadering

  De gezamenlijke besturen van Daphnia en Vivarium zijn de laatste tijd druk bezig geweest met het uitwerken van de plannen om Daphnia en Vivarium onder één vlag te verenigen. We denken dat we nu zo ver zijn dat we onze plannen kunnen voorleggen aan de leden en organiseren daarom voor dinsdag 9 mei deze bijzondere, gezamenlijke ledenvergadering om ons voorstel te presenteren en jullie instemming vragen om die plannen te gaan uitvoeren.

  Deze gezamenlijke ledenvergadering van Daphnia en Vivarium wordt gehouden in Residentiehuis Elisabethsdael, Mgr. Bekkersstraat 6, 5281 BR Boxtel. Binnenkomt komt er via email naar de leden nog een definitieve uitnodiging inclusief agenda.

  Namens het bestuur,
  Eric van de Meerakker

  Aankondiging 13 mei: Bezoek Johan Melis

  Zaterdag 13 mei gaan we op bezoek bij ons lid Johan Melis, voor velen welbekend. Johan ontvangt ons met koffie met gebak, daarna kunnen we een kijkje nemen en genieten van zijn prachtig zeeaquarium, waarna we in de aanbouw een heel mooi terrarium kunnen bekijken en wat er in de kelder allemaal te zien is is geweldig.

  Als je iets zoekt op aquarium gebied kom je aan je trekken tegen redelijke prijzen. Je kan ook nog buiten naar zijn vijver een blik werpen ook heel mooi, plus als je een aquarium zoekt kom je ook aan je trekken, voor elk wat wils.

  Johan zorgt ook voor een broodje in de middag. Johan woont konijnenberg 25 in 2480 Dessel (B).

  Geef je op als je mee wil zodat we met volle auto's afreizen naar Johan. Dit uitje is gratis voor leden.

  Namens de Daphnia/Vivarium activiteitencommissie,
  Wim van de Langenberg


  Agenda

  Vivarium heeft normaal op de tweede dinsdag van elke maand een ledenavond, behalve in de vakantieperiode juli tot september.

  We zijn te vinden in het Senioren Trefpunt aan de Molenveste in Best, schuin tegenover de molen. De dichtstbijzijnde bushalte (buslijn 9) ligt aan de Nazarethstraat, op ongeveer vier minuten lopen, het treinstation van Best ligt op ongeveer zeven minuten lopen.

  Op onze website vind je een routekaartje en -beschrijving.

  We beginnen om 20:15 uur. Iedereen, dus ook niet-leden, is welkom om onze bijeenkomsten te bezoeken.

  Datum Activiteit Locatie
  di   11 apr Ernst van Genne: cichliden Elisabethsdael, Boxtel
  di     9 mei Bijzondere ledenvergadering Elisabethsdael, Boxtel
  za  13 mei Excursie Johan Melis Konijnenberg, Dessel
  di   13 juni * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best *
  juli – sep
  — zomervakantie —
   
  di   10 okt * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best *
  di   14 nov * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best *
  di   12 dec * nog te bepalen Senioren trefpunt, Best *

  *) Niet definitief gepland. Er kan dus nog wat aan de inhoud veranderen.
  N.B. De data van onze vaste dinsdagavonden staan wel vast, dus er is dan zeker een bijeenkomst!

  Naast deze activiteiten wordt er nog aan enkele andere bijzondere activiteiten gedacht. Zodra er een datum bekend is, zal de activiteit worden toegevoegd.

  Kalender

  April

  14 t/m 16 april: tentoonstelling KFN Asperen

  Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 april organiseert Killi Fish Nederland al weer de 48e Killi Fish Nederland Tentoonstelling, ook dit jaar weer in hotel en partycentrum "De Schildkamp" aan de Leerdamseweg 44 te 4147 BM Asperen. Toegang gratis, op zaterdag open van 10:00 tot 18:00 uur, met diverse lezingen en om 16:00 uur een veiling van nieuwe en zeldzame soorten. Op zondag is de tentoonstelling open van 9:00 tot 10:30 uur, om 11:00 uur volgt de veiling van de tentoongestelde vissen. Meer informatie volgt op www.killifishnederland.nl.

  22 en 23 april: Belgian ZNA Koi Show Merelbeke (B)

  Op zaterdag 22 en zondag 23 april organiseert de Belgian Koi Society de Belgian ZNA Koi Show , "de Belgische Koi-, vijver- en tuindagen", in de Gemeentelijke Hallen van Merelbeke aan de Poelstraat 41 te 9820 Merelbeke (België). Toegang € 10,– per dag, kinderen tot 16 jaar gratis. Gratis parkeren. Meer informatie op belgiankoishow.be.

  23 april: Reptilica Dordrecht

  Op zondag 23 april organiseert Reptilica een terrariumbeurs in de Reeweghal aan het Halmaheiraplein 35 te Dordrecht. Open van 11:00 tot 16:00 uur, toegang € 6,– voor volwassenen, 65+ en kinderen tot 12 jaar € 4,–, gratis parkeren. Meer informatie op www.reptilica.nl.

  23 april: Bijeenkomst IRG België Hemiksem (B)

  Op zondag 23 april organiseert IRG België, de Belgische afdeling van het Internationaal Regenboogvissen Gezelschap, alsnog een bijeenkomst met ruilbeurs en lezing in het lokaal van aquariumvereniging De Minor achter Café 't wolfke aan de G. Gilliotstraat 73 te 2620 Hemiksem (België). Open vanaf 13:30 uur, toegang gratis. Meer informatie via website www.regenboogvissen.be.

  Mei

  7 mei: Terraria Gent (B)

  Op zondag 7 mei organiseert TER een terrariumbeurs in buurthuis De Vierde Zaal aan de Driebeekstraat 2 te 9050 Gentbrugge (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  14 mei: Ruilbeurs Blauwe Alg Kessel (B)

  Op zondag 14 mei organiseert Blauwe Alg hun jaarlijkse aquarium- en vijverruilbeurs. in gemeenschapscentrum "'t Dorp" aan de Berlaarsesteenweg 4 te Kessel (België). Meer info op www.blauwealg.be.

  Juni

  4 juni: Terraria Houten (Utrecht)

  Op zondag 4 juni organiseert TER "Nederlands grootste terrariumevenement" in het Expo Center aan de Meidoornkade 24 te Houten (Utrecht). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang € 15,–, kinderen tot 12 jaar en 65+ € 10,–, kinderen tot 5 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  4 juni: Houtlandse ruilbeurs Torhout (B)

  Op zondag 4 juni organiseert Skalaar Torhout de Houtlandse aquarium, terrarium en vijver ruilbeurs in zaal "Club de B" aan de 's Gravewinkelstraat 5 te 8820 Torhout (België). Open van 9u30 tot 16 uur, gratis toegang. Info: www.skalaar.be.

  4 juni: Ruilbeurs Angleur (B)

  Op zondag 4 juni organiseert aquariumvereniging Le Cardinal te Luik een beurs in het Chateau de Peralta aan de Rue de l'Hotel de Ville te 4031 Angleur (België). Open van 10:00 tot 15:00 uur, toegang € 1,–. Meer informatie op facebook.com/LeCardinalClub

  17 juni: Bijeenkomst met visbeurs KFN Maarn

  Op zaterdag 17 juni organiseert Killi Fish Nederland een ledenbijeenkomst met lezing, loterij en visbeurs in dorpshuis De Twee Marken aan het Trompplein 5 te Maarn. Aanvang 13:00 uur. Meer informatie op www.killifishnederland.nl.

  Juli

  2 juli: 31e LimBeurs Diest (B)

  Op zondag 2 juli organiseert de federatie van aquarium- en terrariumklubs uit Limburg van de BBAT de aloude LimBeurs, de beurs voor aquarium, terrarium en tuinvijver m.m.v. fabrikanten, handelaars, kwekers en liefhebbers, ook nu weer in sportcentrum Karteria aan de Kluisbergstraat 21 te 3290 Diest (België). Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang volwassenen € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis, € 1,– korting op vertoon van BBAT-lidkaart. Meer informatie op www.limbeurs.be.

  Augustus

  20 augustus: Terraria Hasselt (B)

  Op zondag 20 augustus organiseert TER een terrariumbeurs in Ontmoetingscentrum Rapertingen aan de Luikersteenweg 395 te 3500 Hasselt (België). Open van 11:00 tot 15:00 uur, toegang € 5,–, kinderen tot 12 jaar gratis, gratis parkeren. Meer informatie op www.vhm-events.com.

  27 augustus: Aquarium-, terrarium- & vijverbeurs Oostende (B)

  Op zondag 27 augustus organiseert Oostende Platy de "Aquarium-, Terrarium- en vijverbeurs van de kust" in Dienstencentrum "De Schelpe" aan de Elisabethlaan 32 te 8400 Oostende (België). Ook met Bonsaï en orchideeën. Open van 10:00 tot 16:00 uur, toegang gratis.


  Verenigingsinformatie

  VIVARIUM
  EINDHOVEN

  opgericht sep. 1927 beschermheer drs. F. Philips jr. april 2023

  aangesloten bij de N.B.A.T.

  Voorzitter
  Marc Hennequin
  Steenstraat 62
  5612 PG Eindhoven
  06 – 1702 3065
  Secretaris / 2e voorzitter
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 – 329 126
  Penningmeester
  Henk Bos
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
  Bestuurslid
  Gerard Swemmers
  Poeijersstraat 35A
  5642 GA Eindhoven
  040 – 2810 792
  Bestuurslid
  – vacature –  
   
  Ledenadministratie
  Henk Bos
  J.v.Wassenaerstraat 33
  5684 CR Best
  0499 – 371 164
   
  Redactie
  Eric van de Meerakker
  Groningenlaan 3
  5691 KH Son
  0499 - 329 126
   
  Ereleden Joop Brokke ✝
    Ferdie Gosselink  
  Leden van verdienste Harrie v/d Meerakker  
    Gerard Vermeulen  
   
  Website / Email
  www.vivarium.club

  Contributie

  De Vivariumcontributie bedraagt € 37,50 per jaar. Jeugdleden tot 16 jaar betalen € 23,– per jaar. Het lidmaatschap als huisgenootlid is gratis. De contributies voor de bonden/tijdschriften bedragen:
  N.B.A.T. met Het Aquarium alleen digitaal € 16,– per jaar,
  N.B.A.T. met Het Aquarium gedrukt en digitaal € 41,– per jaar.
  Jeugdleden krijgen € 8,– korting op het lidmaatschap van de NBAT. Aan- en afmelden voor Het Aquarium dient te gebeuren via de Vivarium ledenadministratie.

  Het inschrijfgeld à € 5,– en de contributie zijn te voldoen op rekeningnummer NL24 RBRB 0939 7262 89 t.n.v. "Vivarium". Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend twee maanden tevoren en schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie.
  Overname van kopij is toegestaan mits voorzien van auteur èn bronvermelding,
  tenzij anders vermeld.


  Alle ingezonden kopij is voor verantwoording van de auteurs.
  Heevis
  U koopt toch ook
  bij onze

  Aquariumcentrum Helmond
  Chrisgarnalenshop
  Aquabeek
  Aquariumgek
  Hier had uw

  kunnen staan!
  Aquarium Coenen
  ©2006–2023 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
  Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  Kalender  Archief  Historisch  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina