Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

Uitnodiging

Lezing 12 april 2011

Lezing 12 april: "De natuur in de lente" door Jan Bos

Elk jaar proberen we minstens een lezing in ons programma te hebben die niet specifiek op onze hobby is gericht. Voor velen van ons zal de naam Jan Bos niet onbekend zijn, hij heet al eerder bij ons een prachtige lezing verzorgd. We zijn dus blij hem nogmaals te kunnen aankondigen. Jan heeft ons de volgende beschrijving van zijn lezing gestuurd, inclusief foto's.

In tegenstelling tot de tropische gebieden op aarde kunnen we in onze streken genieten van vier seizoenen. Die wisseling van seizoenen danken we aan de wijzigingen van de zonnestand en de daarmee verband houdende daglengte. De gevolgen laten zich zien in de hele natuur. Zonder dat je op de kalender hebt gekeken zal het je opgevallen zijn dat de dagen al weer flink beginnen te lengen. Als de feestdagen van Kerst en Nieuwjaar voorbij zijn, beginnen we toch naar de Lente te verlangen; het jaargetijde waarin alles in de natuur opnieuw tot leven komt.

Bosanemonen en Speenkruid
Bosanemonen en Speenkruid
Wilgenkatje
Wilgenkatje

In deze diavoorstelling nemen we een voorproefje op de lente. De eerste bloemen verrassen ons soms al in februari en we volgen de lente op de voet. Planten en insecten in prachtige kleuren op het scherm laten zien dat de lente is begonnen.

Dagpauwoog
Dagpauwoog
Gewoon sneeuwklokje
Gewoon sneeuwklokje

En als de lente hier voorbij is, gaan we naar het hooggebergte en beleven we de lente opnieuw. Macro-opnamen laten je vele details zien. Je ervaart de lente zoals de fotograaf het voor je zag, door het oog van de camera en gevangen in de mooiste kleurendia’s. Overvloeiprojectie zorgt er voor dat de ogen niet vermoeid raken. Kom en neem een voorproefje op de lente.

Wildemanskruid
Wildemanskruid

Jan Bos

Zoals altijd is een ieder van harte welkom op 15 maart vanaf 20 uur van De Kadans aan de St. Jozefstraat 1 te Best. Het moge duidelijk zijn dat een dergelijke lezing ook bij uitstek een gelegenheid is om eens een partner, familielid of huisgenoot mee te nemen, die niet direct in onze hobby is geďnteresseerd! De lezing begint dus ook om 20 uur.

Wij hopen op een grote opkomst!

Namens de activiteitencommissie,
Ferdie Gosselink.

Vooraankondiging excursie 14 mei

Zaterdag 14 mei: Excursie Geerts Plantenkwekerij Westerhoven

Op zaterdag 14 mei gaan we weer naar Geerts Plantenkwekerij aan het Loveren 4 te Westerhoven; wie op onze vorige excursie in 2009 al eens is meegeweest kan beamen dat het een excursie was die voor herhaling vatbaar was. Ze kweken moeras- en vijverplanten, waterlelies en vaste planten. Op dit moment staan de meeste planten in bloei en dit lijkt dus het meest gelegen moment om eens te gaan kijken.

Iedereen die belangstelling heeft om mee te gaan op deze excursie, kan zich uiterlijk 7 mei aanmelden bij Ferdie Gosselink, email of telefoon 06 - 2486 5247 en geef even door met hoeveel personen je wilt komen. Hopelijk is er veel belangstelling!

Namens de activiteitencommissie,
Ferdie Gosselink.

Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina