Vivarium Logo 150x90 VIVARIUM
EINDHOVEN
Voorpagina
 
Vereniging
 
Informatie
Aanmelden
AVG/Privacy
 
Nieuwsbrief
Agenda
District
Kalender
 
Archief
Historisch
Bibliotheek
Links
 
Bestuurslogin
 
Vorige pagina

Uitnodiging

Lezing dinsdag 10 mei 2011

Lezing 10 mei: "Onder de regenbogen" door Gilbert Maebe

De meesten onder ons kennen hem al van vorige lezingen bij Vivarium en weten dat Gilbert Maebe een zeer onderhoudend spreker is die boeiend en met humor zijn verhaal weet over te brengen op zijn publiek. De lezing die we dit keer hebben gekozen gaat niet speciaal over regenboogvissen, Gilbert's specialiteit, maar bestrijkt een breder gebied. Van de spreker zelf kregen we onderstaande korte beschrijving:

Naast alle tot nog toe geÔmporteerde regenboogvissensoorten zijn ook reeds heel wat andere soorten uit dezelfde regio in onze aquaria doorgedrongen. Samen met de regenboogvissen worden deze soorten voorgesteld, vaak bijzonder interessante en zeer mooie vissen. Enkele voorbeelden: gondels, halfsnavelbekken, glasbaarzen, blauwoogjes, koornaarvissen, katvissen en predatoren uit diverse vissenfamilies hebben allemaal hun plaats in de natuur "onder de regenbogen". Er wordt ook veel aandacht besteed aan biotopen met zelfgemaakte opnamen in AustraliŽ en Irian Jaya (Indonesisch Nieuw-Guinea). Ook de daar voorkomende waterplanten worden niet vergeten. Voeg daarbij nog een bijzondere natuur met unieke diersoorten.

Zoals altijd is een ieder van harte welkom op dinsdag 10 mei vanaf 20 uur in zaal Kraaihei van de Kadans aan de St. Jozefstraat 1 te Best.

Wij hopen op een grote opkomst!

Namens de activiteitencommissie,
Ferdie Gosselink.

Aankondiging excursie zaterdag 14 mei

Zaterdag 14 mei: Excursie Geerts Plantenkwekerij Westerhoven

Op zaterdag 14 mei gaan we weer naar Geerts Plantenkwekerij aan het Loveren 4 te Westerhoven; wie op onze vorige excursie in 2009 al eens is meegeweest kan beamen dat het een excursie was die voor herhaling vatbaar was. Ze kweken moeras- en vijverplanten, waterlelies en vaste planten. Op dit moment staan de meeste planten in bloei en dit lijkt dus het meest gelegen moment om weer eens te gaan kijken, vorige keer waren we er in september, dus ook voor wie in 2009 al is geweest zal dit een nieuwe ervaring zijn.

Laaste kans voor wie zich nog niet heeft opgegeven: dit kan nog morgen, zaterdag 7 mei bij Ferdie Gosselink, email of telefoon 06 - 2486 5247 en geef even door met hoeveel personen je wilt komen.

We vragen iedereen om op eigen gelegenheid of in onderlinge afspraak naar Geerts Plantenkwekerij te rijden, zodat iedereen ook weer kan vertrekken naar eigen voorkeur.
Het verzamelpunt en -tijdstip is dan ook: Het Loveren 4 te Westerhoven om 11 uur.

Namens de activiteitencommissie,
Ferdie Gosselink.

Heevis
U koopt toch ook
bij onze

Aquariumcentrum Helmond
Chrisgarnalenshop
Aquabeek
Hier had uw

kunnen staan!
Aquarium Coenen
©2006–2022 Vivarium en auteurs. All rights reserved.
Voorpagina  Vereniging  Informatie  Aanmelden  AVG/Privacy  Nieuwsbrief  Agenda  District  Kalender  Archief  Bibliotheek  Links  –   Vorige pagina  Bovenkant pagina